Xbox One -kuulokemikrofonin vianmääritys Windows 10:ssä

Jos et kuule ääntä Xbox One -kuulokemikrofonista, tarkista alla olevasta taulukosta, että toimit jonkin alla olevassa taulukossa esitetyn tuetun skenaarion mukaan, ja yritä sitten suorittaa tällä sivulla olevat vianmääritystoimet.

Huomautuksia

• Bluetooth-yhteyden välityksellä yhdistetyt ohjaimet eivät tue lisälaitteita, kuten kuulokemikrofoneja.
  • Jos haluat käyttää tietokoneessa kuulokemikrofonia, yhdistä ohjain USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla sovittimella ja liitä sitten Xbox-kuulokemikrofoni suoraan ohjaimeen. Perehdy seuraaviin tuettuihin skenaarioihin.

Samanaikaisesti yhdistettävissä olevien Xbox-ohjainten määrä

Käyttöympäristö

Xboxin langattoman yhteyden ja USB-yhteyden välityksellä

Bluetooth-yhteyden välityksellä

Xbox One -konsoli

Vain langaton Xbox-ohjain – 8
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Ei tueta

Windows 10

Vain langaton Xbox-ohjain – 8
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4
Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Vain langaton Xbox-ohjain – 1

Huomautus Edellyttää Windows 10 Anniversary Editionia ja Bluetooth-yhteyttä tukevaa langatonta Xbox-ohjainta.

Windows 8.1

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Windows 7

Vain langaton Xbox-ohjain – 4
(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Vianmäärityksen vaiheet

• Irrota kuulokemikrofoni tai irrota kuulokemikrofonin kaapeli ohjaimen pohjasta ja liitä se sitten kunnolla ohjaimeen (kuulokemikrofonin laajennusporttiin tai 3,5 mm:n kuulokemikrofonin 3,5 mm:n liitäntään).
Kuva, jossa kuulokemikrofonin säätimet irrotetaan ohjaimesta. Kuva, jossa kuulokemikrofonin säätimet liitetään ohjaimeen.
Kuva, jossa 3,5 mm:n kuulokemikrofoni irrotetaan ohjaimesta. Kuva, jossa 3,5 mm:n kuulokemikrofoni liitetään ohjaimeen.

Huomautus Älä vedä kuulokemikrofonin kaapelista irrottaessasi sitä ohjaimesta. Irrota kuulokemikrofoni ohjaimesta vetämällä kuulokemikronin liittimen rungosta.

• Varmista, että kuulokemikrofonia ei ole mykistetty. Tee se tarkistamalla kuulokemikrofonin säätimien Mykistä-painike.
Kuva, jossa näkyy kuulokemikrofonin säätimien mykistyspainike. Kuva, jossa näkyvät Xbox One -kuulokemikrofonikaapelin äänisäätimet.
  • Lisää äänenvoimakkuutta. Jos käytät kuulokemikrofonia, joka on liitetty 3,5 mm:n liitäntään, siirry Asetukset-kohtaan, valitse Laitteet, valitse Yhdistetyt laitteet, valitse ohjain ja säädä ääniasetuksia.
  • Voit tarkistaa laitteen toimintavian kokeilemalla eri ohjainta tai kuulokemikrofonia.
  • Päivitä ohjain varmistaaksesi, että käytät uusinta ohjelmistoa. Katso Xbox One -kuulokemikrofonin liittäminen langattomaan Xbox One -ohjaimeen.

Jos nämä toimet eivät korjanneet ongelmaa, kokeile seuraavia vianmääritysratkaisuja.

Huomautus Xbox One -kuulokemikrofoni on tarkoitettu käytettäväksi vain Xbox One -ohjainten kanssa. Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi minkään muiden laitteiden kanssa. Xbox One -konsoli ei lähetä pelien ääniä tai musiikkia Xbox One -kuulokemikrofoniin. Jos haluat Xbox-kuulokemikrofonin, joka tarjoaa sekä peli- että keskusteluäänet, lue lisätietoja ohjeaiheesta Xbox One -stereokuulokemikrofoni.

Ratkaisut

Xbox-ohjainlaitteiston tarkistaminen ja puhdistaminen

Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Tarkista kuulokemikrofoni, johto ja liitin näkyvien vaurioiden varalta.
  2. Varmista, että kuulokemikrofonin liittimissä ei ole likaa. Voit puhdistaa liittimet desinfiointiaineeseen kostutetulla vanupuikolla.
  3. Varmista, että Xbox One -ohjain toimii oikein ja että pystyt käynnistämään ja sammuttamaan konsolin ohjaimella. Ohjeita Xbox One -ohjaimen vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Langaton Xbox One -ohjain katkaisee yhteyden tai ei voi muodostaa yhteyttä.
  4. Varmista, että liitin on kiinnitetty tiukasti Xbox One -kuulokemikrofonin laajennusporttiin (joka sijaitsee suuntaohjaimen ja ohjaimen oikean sauvan alapuolella).

Tietosuojan ja verkkoturvan asetusten määrittäminen

Jos määrität konsoliin profiilin lapselle, Yksityisyys ja online-tietosuoja -asetusten avulla voit hallita lapsen viestintäasetuksia Xbox Live -palvelussa keskustelun aikana. Tilisi Yksityisyys ja online-tietosuoja -osiossa voit hallita lasten viestintää koskevia asetuksia. Alle 17-vuotiaiden käyttäjien oletusviestintäasetuksena on Vain ystävät.

Kuulet kaiun tai melua pelin aikana

Huomautus Jos kuulet kaiun, sen lähteenä on usein puhuva henkilö eikä se henkilö, joka kaiun kuulee. Jos esimerkiksi kuulet kaiun vain jonkun toisen henkilön puhuessa, ongelma voi olla puhuvan henkilön kuulokemikrofoniyhteydessä.

Pelin aikana kuuluvat kaiut ja soraäänet voivat aiheutua seuraavista seikoista ja syistä:

• Mikrofoni havaitsee taustaääniä. Tämä koskee myös kuulokkeiden kautta kuultavaa puhetta.
  • Kuulokemikrofonin liitin ei ole kunnolla liitetty ohjaimeen.
  • Käytät langatonta Xbox One -ohjainta, jonka akku on vähissä.

Jos muut pelaajat kuulevat kaikuja tai soraääniä pelin aikana, kokeile seuraavia keinoja:

• Pienennä laitteen äänilähdön äänenvoimakkuutta.
  • Irrota kuulokemikrofoni konsolista ja liitä se tiukasti takaisin ohjaimen laajennusporttiin.
    Huomautus Älä vedä kuulokemikrofonin kaapelista irrottaessasi sitä ohjaimesta. Irrota kuulokemikrofoni ohjaimesta vetämällä kuulokemikronin liittimen rungosta.
  • Puhdista kuulokemikrofonin johdon liitin puhtaalla liinalla ja liitä kuulokemikrofoni takaisin ohjaimeen.
  • Kokeile kuulokemikrofonin toimivuutta liittämällä se toiseen ohjaimeen.
  • Jos käytät langatonta Xbox One -ohjainta, vaihda sen AA-paristot tai lataa ladattava Xbox One -akku.

Muut eivät kuule sinua

Jos kuulet muut seurueen tai pelin jäsenet, mutta he eivät kuule sinua, kokeile näitä ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Varmista, että kuulokemikrofonia ei ole mykistetty

Varmista, että mykistyspainikkeen vieressä oleva oranssi LED-valo ei pala.

Ratkaisu 2: Testaa Xbox One -kuulokemikrofoni

Kuulokemikrofonin testaamista varten sinun on ladattava Skype Windows-laitteeseen:

1. Käynnistä Xbox One -ohjain ja varmista, että Xbox-painikkeen valo palaa. Tämä osoittaa, että ohjaimeen on kytketty virta.
  2. Yhdistä kuulokemikrofoni ohjaimeen.
  3. Lataa Skype, jos et ole vielä asentanut sitä.
  4. Valitse Työkalut ja sitten Asetukset. Testaa mikrofoni ja kaiuttimet valitsemalla sen jälkeen Yleiset-valikosta Ääniasetukset. Varmista, että Xbox One -kuulokemikrofoni on testauksen ajaksi valittu avattavasta laiteluettelosta.

Huomautus Skypen ensimmäisellä asennuskerralla sinua pyydetään tarkistamaan äänen- ja kuvanlaatu.

Lisätietoja testaamisesta Skypella on Skypen artikkelissa Kaiutin- tai kuulokeongelmien ratkaiseminen.

Vaihda ohjain

Jos toimit näiden vianmäärityksen vaiheiden mukaan, mutta kuulokemikrofoni ei vieläkään toimi, se on ehkä vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen laitetuesta.