Windowsin langattoman Xbox-sovittimen vianmääritys

Tällä sivulla

Sovitin ei asentunut automaattisesti

Koska Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ohjaimet on upotettu Windows 10 ‑käyttöjärjestelmään, sovittimen pitäisi asentua automaattisesti. Jos näin ei käy, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että Windows 10 ‑laitteesta on muodostettu Internet-yhteys.
  • Varmista, että Windows 10 ‑laitteesi on ajan tasalla, siirtymällä laitteella Windows Update ‑sivustoon ja hakemalla saatavilla olevia päivityksiä.
  • Käynnistä laite uudelleen ja yritä uudelleen.
  • Varmista, että USB-portteja ei ole poistettu Laitehallinnassa käytöstä.
  • Kokeile toista USB 2.0- tai USB 3.0 ‑porttia.
  • Yritä asentaa ohjaimet uudelleen siltä varalta, että ne on asennettu vain osittain. Tämä edellyttää ohjainten asennuksen poistamista. Suorita prosessi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:
  1. Siirry Laitehallintaan.
  2. Etsi Verkkosovittimet-osasta Windowsin langaton Xbox-sovitin.
Windowsin Laitehallinta-näyttö, Verkkosovittimet-luokka laajennettuna ja Windowsin langaton Xbox-sovitin valittuna
  1. Valitse Windowsin langaton Xbox-sovitin, jolloin Ominaisuudet-ikkuna tulee näyttöön.
  2. Napsauta Ohjain-välilehteä.
Windowsin langattoman Xbox-sovittimen Ominaisuudet-välilehden Ohjain-välilehti Windowsissa, Ohjaimen tiedot -vaihtoehto korostettuna
  1. Napsauta Ohjain-välilehdessä Poista-painiketta.
  2. Valitse vahvistusikkunasta Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto.
Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto -toiminnon vahvistusikkuna, OK-painike korostettuna
  1. Irrota Windowsin langaton Xbox-sovitin ja käynnistä Windows 10 ‑laite uudelleen. Kun laite on taas käynnistynyt, kytke sovitin.
  2. Jos Windowsin langaton Xbox-sovitin ei vieläkään asennu, suorita edellä kuvatut toimet huolellisesti vielä kerran. Jos tämä ei auta, sovitin on vaihdettava. Perehdy ohjeaiheeseen Windowsin langattoman Xbox-sovittimen huollattaminen.

Sovitin toimi aikaisemmin, mutta se ei vastaa nyt

Jos sovitin asennettiin ja se toimi, mutta se ei vastannut tietokoneen poistuttua lepotilasta, syynä saattaa olla se, että USB-ohjaimen Wake on Wireless ‑toimintoa ei ole otettu oletusarvoisesti käyttöön. Sitä hallitaan tyypillisesti USB-ohjaimen ohjaimella.

Ongelmaan on kaksi ratkaisua:

1. Kun Windows 10 ‑laite on käynnissä, irrota laite ja kytke se uudelleen.
  2. Jos tästä ei ollut apua, voit säätää ominaisuuksia Wake on Wireless ‑toiminnon ottamiseksi käyttöön. Valitse Windowsin langattoman Xbox-sovittimen Ominaisuudet-ikkunassa Salli tämän laitteen aktivoida tietokone. Voit tehdä sen seuraavasti:
  1. Siirry Laitehallintaan.
  2. Valitse Verkkosovittimet-osasta Windowsin langaton Xbox-sovitin.
Windowsin Laitehallinta-näyttö, Verkkosovittimet-luokka laajennettuna ja Windowsin langaton Xbox-sovitin valittuna
  1. Valitse Windowsin langaton Xbox-sovitin, jolloin Ominaisuudet-ikkuna tulee näyttöön.
  2. Napsauta Virranhallinta-välilehteä.
  3. Valitse Salli tämän laitteen aktivoida tietokone ja sitten OK.
Windowsin langattoman Xbox-sovittimen Ominaisuudet-välilehden Virranhallinta-välilehti Windowsissa, Salli tämän laitteen aktivoida tietokone -toiminto valittuna ja OK-painike korostettuna

Ohjain ei muodosta pariliitosta sovittimeen

Jos pariliitoksen muodostamisohjeista ei ole apua, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että olet sovittimen toiminta-alueella (enintään 6 metriä) ja että sovittimesta on näköyhteys ohjaimeen.
  • Jos sinulla on Xbox-ohjain, yritä muodostaa ohjaimen ja konsolin välille pariliitos uudelleen painamalla ensin konsolin ja sitten ohjaimen pariliitoksen muodostamispainiketta. LED-merkkivalot alkavat vilkkua ja jäävät palamaan, kun pariliitos on muodostettu. Jos ohjain ei muodosta pariliitosta, ongelma johtuu Windowsin langattomasta sovittimesta. Jos ohjain ei muodosta pariliitosta konsoliin, perehdy ohjeaiheeseen Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön.
  • Irrota sovitin, käynnistä laite uudelleen, liitä sovitin (mahdollisuuksien mukaan toiseen porttiin) ja yritä uudelleen.

Ohjaimessa ilmenee kuulokemikrofonista johtuvia ääniongelmia

Jos Windowsin langattoman Xbox-sovittimen kanssa pariksi liitetyssä ohjaimessa ilmenee ääniongelmia, kokeile seuraavia ratkaisuja:
  • Varmista, että olet sovittimen toiminta-alueella (enintään 6 metriä) ja että sovittimesta on näköyhteys ohjaimeen.
  • Varmista, että ohjain on ajan tasalla:
    • Xbox One -konsolissa: Valitse Asetukset ja sitten Lisävarusteet. Valitse ohjain ja tarkista, onko siihen saatavilla päivitystä. Jos on, asenna se. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen.
    • Windows 10 -laitteessa: (Saatavilla 12. marraskuuta 2015 alkaen) Lataa Xbox-lisävarusteet-sovellus Windows-kaupasta.  Tämä on Xbox-sovelluksesta erillinen sovellus. Sovelluksen avulla voit päivittää ohjaimen.

Huomautuksia
      • Tämä sovellus on saatavilla vain Windows 10:een.
      • Sovellus on saatavilla jo ennen 12. marraskuuta, mutta ohjainten päivitystoiminto on käytettävissä vasta 12. marraskuuta.
    • Varmista, että langattomia häiriöitä ei ole. Häiriöt voivat heikentää langatonta signaalia, mikä vaikuttaa äänenlaatuun.

Ohjain katkaisee yhteyden sovittimeen usein

Jos ohjain katkaisee yhteyden Windowsin langattomaan Xbox-sovittimeen usein, se johtuu yleensä ympäristötekijöistä, kuten siitä, että näköyhteyttä ei ole (ohjaimen ja sovittimen välillä), tai voimakkaista häiriöistä, kuten metalliesineistä. Yritä parantaa ohjaimen ja sovittimen välistä yhteyttä toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

• Varmista, että olet optimaalisella etäisyydellä sovittimesta (enintään 6 metriä).
  • Siirrä sovitin USB-jatkojohdon avulla lähemmäksi sovitinta.
  • Varmista, että sovittimen ja ohjaimen välillä on hyvä näköyhteys. Käytä tarvittaessa USB-jatkojohtoa. Kommunikoinnin onnistuminen kahden laitteen välillä edellyttää, että niiden välillä ei ole esteitä.
  • Siirrä sovitin kauemmaksi metallista äläkä aseta sitä suoraan metallipinnan päälle.

Muut ohjaimeen liittyvät ongelmat

Jos ohjaimessa on ilmennyt jokin muu kuin edellä kuvattu ongelma, perehdy ohjeaiheeseen Langaton Xbox One -ohjain toimii virheellisesti.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Windowsin langattoman Xbox-sovittimen vianmääritys" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?