Windowsin Xbox 360 -ohjaimen vianmääritys

Jos olet noudattanut ohjeaiheen Xbox 360 -ohjaimen määrittäminen tietokonetta varten ohjeita, mutta sinulla on edelleen vaikeuksia yhdistää ohjainta Windowsiin, perehdy alla oleviin vianmääritysohjeisiin.

Ratkaisut

Varmista, että järjestelmäsi täyttää Windowsin Xbox 360 -ohjaimen vaatimukset.

Mitä Windowsin versiota käytät?

Windowsin Xbox 360 -ohjain on suunniteltu Windows XP Service Pack 2:ta (SP2) ja sitä uudempia Windows-versioita varten.

Onko ohjaimen ohjelmisto asennettu?

Varmista, että ohjaimen ohjelmisto on asennettu. Ohjain vaatii laiteohjaimen toimiakseen Windows-pohjaisessa tietokoneessa. Laiteohjaimen sisältävä levy toimitetaan ohjaimen mukana. Voit ladata laiteohjaimen myös Microsoft Hardware -sivustosta.

Huomautuksia

• Laiteohjain on ohjelmisto, jonka avulla laitetta (tässä tapauksessa Windowsin Xbox 360 -ohjainta) voidaan käyttää Windows-käyttöjärjestelmän ja pelin kanssa.
  • Windows 7 -tietokoneessa laiteohjain ladataan ja asennetaan automaattisesti, kun liität ohjaimen tietokoneeseen. Windows 8.1:ssa ohjain sisältyy käyttöjärjestelmään.

Ohjaimen laiteohjaimien päivittäminen

Voit ladata Windowsin Xbox 360 -ohjaimen uusimmat ohjaimet Microsoft Hardware -sivustosta.

Asenna myös kaikki Windowsin kriittiset tai tärkeät päivitykset suorittamalla Windows Update.

USB-portin vianmääritys

Windowsin Xbox 360 -ohjain edellyttää virrallista USB-porttia. Jos ohjain ei toimi oikein, liitä se toiseen USB-porttiin. Vältä USB-keskittimen tai tietokoneen etuosassa olevien porttien käyttöä. Virrattomat keskittimet tai portit eivät ehkä anna tarpeeksi virtaa ohjaimelle. Siksi ohjain kannattaakin liittää tietokoneen takaosassa olevaan toiseen USB-porttiin.

Tietokoneen takaosassa olevat portit ovat tyypillisesti virrallisia portteja. Tietokoneen etuosassa olevat portit eivät ehkä ole virrallisia portteja. Ulkoisessa USB-keskittimessä ei ole virrallisia portteja, jos keskittimellä ei ole omaa erillistä virtalähdettä tai verkkovirtamuuntajaa.

Ongelmien vianmääritys

Huomautus Lisätietoja Windowsin Xbox 360 -ohjaimen asentamisesta on ohjeaiheessa Xbox 360 -ohjaimen määrittäminen tietokonetta varten.

Windows 8.1

Windows 8.1 -tietokoneessa ohjaimen vianmääritys tehdään käyttämällä Ohjauspaneelin Laitteet ja tulostimet -ominaisuutta. Toimi näin:

1. Valitse aloitusnäytössä Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet.
  3. Tarkista, että ohjain näkyy Laitteet-kohdassa. Napsauta ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Peliohjainasetukset.
  4. Tarkista ohjaimen tila, ja valitse Ominaisuudet.
  5. Testaa-välilehdessä voit testata, että ohjain toimii oikein. Jos toiminnassa on ongelmia, valitse Asetukset-välilehdessä Kalibroi.
  6. Jos ongelmat jatkuvat, napsauta ohjainta hiiren kakkospainikkeella Laitteet ja tulostimet -kohdan Laitteet-välilehdessä ja valitse Vianmääritys.

Windows 7 ja Windowsin vanhemmat versiot

Windows 7:n ja Windowsin vanhempien versioiden Laitehallinnassa voit suorittaa ohjaimen ongelmien vianmäärityksen. Tarkista, että siellä luetellaan oikeat kohteet ja että laitteen käytössä ei ole ristiriitoja.

Huomautus Ristiriita on merkitty Laitehallinnassa keltaisella huutomerkillä.

Voit käyttää Laitehallintaa seuraavasti:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita sysdm.cpl ja valitse sitten OK.
  2. Valitse Laitteisto-välilehdestä Laitehallinta.
  3. Kun ohjain on asennettu oikein, näet Laitehallinnassa kolme merkintää. HID-laitteet-kohdassa pitäisi olla kaksi seuraavaa merkintää:
    • HID-yhteensopiva peliohjain
    • USB Human Interface Device.
    Microsoft Common Controller for Windows Class -kohdassa pitäisi lisäksi olla seuraava merkintä:
    • Xbox 360:n Windows-ohjain.
  4. Jos minkä tahansa näiden merkinnän kohdalla on keltainen huutomerkki, on asennuksessa vikaa. Jos kummassa tahansa HID-laitteet-kohdan merkinnässä on ongelmia, tarkista ensin, että ongelma todella johtuu ohjaimesta. Voit tehdä tämän irrottamalla ohjaimen tietokoneesta. Jos laitteistoristiriita johtuu ohjaimesta, keltaista huutomerkkiä ei enää näy, kun irrotat ohjaimen tietokoneesta.

Voit yrittää ratkaista ohjainongelmia Laitehallinnassa kokeilemalla alla mainittuja keinoja yksitellen. Siirry aina seuraavaan ratkaisuun vain, jos edeltävä keino ei korjaa ongelmia.

1. Käyttöjärjestelmän oma vianmääritystoiminto:
    1. Kaksoisnapsauta Xbox 360:n Windows-ohjain -kohtaa Laitehallinnassa.
    2. Valitse Vianmääritys ja toimi sitten ohjeiden mukaisesti.
  2. Ohjaimen irrottaminen ja havaitseminen uudelleen:
    1. Napsauta Xbox 360:n Windows-ohjain -kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista.
    2. Valitse Toiminto-valikosta Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
  3. Ohjaintiedoston päivittäminen:
    1. Kaksoisnapsauta Xbox 360:n Windows-ohjain -kohtaa.
    2. Valitse Ohjain-välilehdestä Päivitä ohjain.

Huomautus Nämä tiedot koskevat vain Windowsin Xbox 360 -ohjainta. Jos tarvitset ohjeita muiden peliohjaimien tai ohjaussauvojen ongelmien korjaamiseen, etsi ohjeita laitevalmistajan verkkosivustosta tai tukipalvelusta. Jos haluat tietoja ohjaimen määrittämisestä tietyn pelin pelaamiseen, etsi ohjeita pelin julkaisijan verkkosivustosta tai tukipalvelusta.

Ohjaimen kokeileminen Xbox 360 -konsolissa

Kokeile ohjainta Xbox 360 -konsolissa mahdollisten laitteisto-ongelmien välttämiseksi.

Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä Xbox-tukeen.