Xbox 360 -ohjaimen määrittäminen tietokonetta varten

Voit pelata monia PC-pelejä Xbox-ohjaimella näppäimistön ja hiiren asemesta. Voit asentaa Windowsin Xbox 360 -ohjaimen helposti mihin tahansa tietokoneeseen, jossa on vapaa USB-portti ja Windows 10-, Windows 8.1-, Windows 8- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmä.

Huomautus Nämä tiedot koskevat vain Windowsin Xbox 360 -ohjainta. Jos tarvitset apua langattoman Xbox One -ohjaimen käyttöön, perehdy ohjeaiheeseen Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen Windows-tietokoneeseen. Jos haluat ohjeita muiden peliohjainten tai joystickien käyttöön tai tietoja ohjaimen määrittämisestä tietyn pelin pelaamiseen, etsi ohjeita pelin valmistajan verkkosivustosta tai tukipalvelusta.

Xbox 360 -ohjain Windowsia varten

Windows 10:n langallisen ohjaimen asennus

Asenna langallinen Xbox 360 -ohjain Windows 10:ssä seuraavasti:

1. Liitä Xbox 360 -ohjain tietokoneen mihin tahansa USB 2.0- tai USB 3.0 -porttiin.
  2. Windows 10 asentaa peliohjaimen laiteohjaimet automaattisesti, joten sinun ei Windows 10:n päivitysten lisäksi tarvitse ladata tai asentaa muita ohjelmistoja. Kun näet ponnahdusilmoituksen, että laiteohjaimet on asennettu, voit käyttää peliohjainta.
  3. Avaa peli tai Xbox-sovellus ja testaa ohjainta painamalla sen näppäimiä ja liipaisinpainiketta sekä liikuttamalla sauvaohjainta.

Huomautuksia

• Jos tietokone ei tunnista langallista Xbox 360 -ohjainta, yritä liittää ohjain toiseen USB-porttiin ja testaa sitä uudelleen.
  • Jos ohjain ei vieläkään toimi oikein, tarkista, että Windows 10 on täysin ajan tasalla. Asenna mahdolliset päivitykset ja yritä sitten uudelleen.
  • Saat ohjeet Xbox 360 -ohjaimen pelikohtaiseen määritykseen kunkin pelin käyttöohjeista.

Windows 8.1:n tai Windows 8:n langallisen ohjaimen asennus

Windows 8.1:n ja Windows 8:n ohjaimet asennetaan oletusarvoisesti. Liitä peliohjain USB-porttiin, niin laiteohjain asentuu itsestään.

Jos sinulla on laiteohjaimiin liittyviä ongelmia, voit asentaa ohjainohjelmiston Windows 8.1- tai Windows 8 -tietokoneeseen Windows 7:n yhteensopivuustilassa. Voit tehdä tämän toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan.

Vaihe 1: Asenna Windowsin Xbox 360 -ohjaimen ohjelmisto

1. Siirry Windowsin Xbox 360 -ohjaimen sivulle.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Lataukset. Valitse tietokonettasi vastaava Windows 7:n versio:
    • Windows 7 (vain 32-bittinen)
    • Windows 7 (vain 64-bittinen)
  3. Valitse avattavasta Kielet-valikosta käyttöjärjestelmän kieli.
  4. Napsauta avattavan kieliluettelon alla olevaa ohjelmiston linkkiä.
  5. Tallenna tiedosto.
  6. Napsauta ladattua ohjelmaa tietokoneen lataussijainnissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  7. Valitse Yhteensopivuus-välilehdessä Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa -valintaruutu ja valitse sen jälkeen avattavasta valikosta Windows 7.
  8. Valitse Käytä ja sen jälkeen OK.
  9. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla sitä. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi. Sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone toiminnon suorittamisen jälkeen uudelleen.

Vaihe 2: Liitä langallinen Xbox 360 -ohjain tietokoneeseesi

Liitä langallinen Xbox 360 -ohjain tietokoneen mihin tahansa USB 2.0- tai USB 3.0 -porttiin.

Vaihe 3: Testaa ohjainta

1. Avaa Peliohjaimet-valintaruutu.
    • Windows 8: Kirjoita tietokoneen aloitusnäytössä joy.cpl. Valitse hakutuloksista joy.cpl.
  2. Valitse Xbox 360 -ohjain ja sitten Ominaisuudet.
  3. Testaa langallista Xbox 360 -ohjainta painamalla sen painikkeita ja liipaisimia sekä liikuttamalla ohjainsauvaa.
  4. Jos tietokone ei tunnista ohjainta, yritä liittää ohjain toiseen USB-porttiin ja testaa sitä uudelleen.

Saat ohjeet Xbox 360 -ohjaimen pelikohtaiseen määritykseen kunkin pelin käyttöohjeista.

Windows 7:n langallisen ohjaimen asennus

Vaihe 1: Asenna Windowsin Xbox 360 -ohjaimen ohjelmisto

Voit asentaa Windowsin Xbox 360 -ohjaimen ohjelmiston kahdella tavalla.

Huomautus Tavallisen Xbox 360:n langallisen ohjaimen voi liittää Windows-tietokoneeseen USB-portin kautta, mutta ohjain ei toimi, ennen kuin tietokoneeseen on asennettu sen laiteohjaimet.

Asentaminen asennus-CD-levyltä:

Voit asentaa ohjelmiston Xbox 360 -ohjaimen mukana toimitetulta asennus-CD-levyltä seuraavasti:

1. Aseta asennuslevy tietokoneesi CD- tai DVD-asemaan. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry CD- tai DVD-asemaan ja käynnistä asennusohjelma manuaalisesti.
  2. Valitse asennusnäytössä Asenna.
  3. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi.
  4. Huomautus Sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Asentaminen lataamalla ohjelmisto:

1. Siirry Windowsin Xbox 360 -ohjaimen sivulle. Valitse tuoteluettelosta Downloads (Ladattavat).
  2. Valitse Software & Drivers (Ohjelmistot ja ohjaimet) -kohdan avattavista luetteloista käyttämäsi Windows-versio (vain 7, Vista tai XP) ja kieli. Jos Alue ja kieli -asetuksena on esimerkiksi englanti (Yhdysvallat), valitse luettelosta English (US).
  3. Napsauta avattavien luetteloiden alapuolella olevaa latauslinkkiä.
  4. Avaa selaimella ladattu .exe-tiedosto ja hyväksy pyydettäessä asennus valitsemalla Yes (Kyllä).
  5. Valitse Run (Suorita). Xbox 360 -ohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi. Sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone toiminnon suorittamisen jälkeen uudelleen.

Vaihe 2: Liitä langallinen Xbox 360 -ohjain tietokoneeseesi

Kun olet asentanut ohjelmiston, liitä ohjaimen USB-liitin tietokoneen USB 2.0- tai USB 3.0 -porttiin.

Vaihe 3: Testaa ohjainta

1. Valitse tietokoneen Käynnistä-painike, valitse Suorita, kirjoita tekstiruutuun joy.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.
  2. Valitse Xbox 360 -ohjain ja sitten Ominaisuudet.
  3. Testaa langallista Xbox 360 -ohjainta painamalla sen painikkeita ja liipaisimia sekä liikuttamalla ohjainsauvaa. Jos ohjain toimii oikein, näet kutakin toimintoa vastaavan valon syttyvän sovelluksessa.

Jos sovellus ei tunnista ohjainta, yritä liittää ohjain toiseen USB-porttiin ja testaa sitä uudelleen. Jos sovellus ei vieläkään tunnista sitä, lue lisätietoja ohjeartikkelista Windowsin Xbox 360 -ohjaimen vianmääritys.

Langattoman ohjaimen asennus Windows-tietokoneeseen

Huomautus Tavallisen langattoman Xbox 360 -ohjaimen voi liittää Windows-tietokoneeseen, mutta pelien pelaamiseen tarvitaan Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows -vastaanotin, vaikka käytössäsi olisi jo Xbox 360 Pelaa & Lataa -sarja.

Vaihe 1: Yhdistä tietokoneeseen Xbox 360 Wireless Gaming Receiver -vastaanotin

1. Poista langattomassa vastaanottimessa oleva vihreä tarra.
  2. Liitä vastaanottimen USB-liitin tietokoneesi virtaa tarjoavaan USB 2.0 -porttiin (tietokoneen etu- tai takapaneelissa).
Kuva Xbox 360 Wireless Gaming Receiver -vastaanottimen USB-liittimestä, jota ollaan liittämässä tietokoneen etuosassa olevaan USB-porttiin.

Huomautus: Tietokoneesi etuosassa olevat USB-portit eivät välttämättä ole virtaa tarjoavia USB 2.0 -portteja. Käytä tässä tapauksessa tietokoneesi takaosassa olevia portteja.

Vastaanottimessa palava vihreä valo ilmaisee laitteen toimivan.

1. Jos ohjattu uuden laitteen lisäystoiminto käynnistyy automaattisesti, valitse Asenna ohjelmisto automaattisesti (suositus) ja sitten Seuraava. Jos ohjattu toiminto asentaa ohjelmiston, valitse Lopeta ja siirry alla olevaan vaiheeseen 3: Liitä langaton Xbox 360 -ohjain tietokoneeseesi.

Jos ohjelmiston asennus ei onnistu ohjatulla toiminnolla, siirry vaiheeseen 2

Vaihe 2: Asenna Xbox-vastaanottimen ohjelmisto

Jos sinulla on Xbox 360 Wireless Gaming Receiver -vastaanottimen mukana toimitettu asennuslevy, voit asentaa ohjelmiston sieltä. Jos sinulla ei ole levyä, voit ladata ohjelmiston asennettavaksi verkosta.

Asentaminen asennus-CD-levyltä:

1. Laita asennuslevy tietokoneesi CD- tai DVD-asemaan. Jos asennusohjelma ei käynnisty automaattisesti, siirry CD- tai DVD-asemaan ja käynnistä asennusohjelma manuaalisesti.
  2. Asenna ohjelmisto vaiheiden mukaisesti.

Huomautus Sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Asentaminen lataamalla ohjelmisto:

1. Siirry Microsoft Hardware -sivuston ohjelmistolatausosioon.
  2. Kirjoita Search for download (Hae ladattavaa tiedostoa) -kenttään ”Xbox” ja valitse tuotetyypiksi Gaming (Pelaaminen).
  3. Valitse tuotteeksi Xbox 360 Wireless Controller for Windows (Windowsin langaton Xbox 360 -ohjain). Tämä on langattoman vastaanottimen ohjelmisto.
  4. Valitse käyttämäsi Microsoft Windows -versio ja käyttöjärjestelmäsi kieli. Valitse sitten Download (Lataa).
  5. Valitse Run (Suorita).
  6. Xbox 360:n lisälaitteiden asennusohjelma asentaa tarvittavat tiedostot tietokoneeseesi.

Huomautus Sinua saatetaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen asennuksen jälkeen.

Vaihe 3: Liitä langaton Xbox 360 -ohjain tietokoneeseesi

1. Kytke langattoman Xbox 360 -ohjaimen virta pitämällä opaspainiketta painettuna.
  2. Paina vastaanottimen yhdistämispainiketta, joka on vastaanottimen keskikohdan lähellä oleva pyöreä painike. Valo vilkkuu vihreänä.
Xbox 360 Wireless Gaming Receiver -vastaanotinta esittävä kuva, jossa yhdistämispainike on osoitettu nuolella.
  1. Paina ohjaimen yhdistämispainiketta, joka on ohjainta pidellessä ohjaimen etureunassa oleva pieni pyöreä painike.
Kuva, jossa Xbox 360 -ohjaimen yhdistämispainiketta painetaan sormella.

Ohjaimen ja vastaanottimen vihreät vilkkuvat valot ilmaisevat sitä, että laitteet yrittävät muodostaa yhteyttä. Kun valot lakkaavat vilkkumasta, yksi opaspainikkeen ympärillä olevista valoista jää palamaan, mikä osoittaa, että ohjain on yhdistetty.

Kuva langattomasta Xbox 360 -ohjaimesta, jossa opaspainikkeen ympärillä olevista valoista yksi palaa vihreänä.