Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön

Voit määrittää oman Windows 10:n Xbox langattoman sovittimesi millä tahansa Windows 10 -laitteella ja voit määrittää Windowsin langattoman Xbox-sovittimen millä tahansa Windows 10-, Windows 8.1- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmän sisältävällä tabletilla, kannettavalla tietokoneella tai pöytätietokoneella. Sovittimen käyttöönotto muodostuu kahdesta vaiheesta: sovittimen yhdistämisestä laitteeseen sekä ohjaimen ja laitteen välisen pariliitoksen muodostamisesta.

Sovittimen liittäminen laitteeseen

Varmista, että Windows-laite on ajan tasalla ja että siitä on muodostettu Internet-yhteys.

Liitä sovitin Windows-laitteen USB 2.0- tai USB 3.0 ‑porttiin, niin asennus suoritetaan automaattisesti. Sovittimen ohjaimet sisältyvät Windows-käyttöjärjestelmään.

Huomautus Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox-ohjaimen toiminta eri käyttöjärjestelmissä.

Piirros kannettavasta tietokoneesta, jossa Windowsin langaton Xbox-sovitin on liitetty tietokoneen sivulla olevaan USB-porttiin

Jos käytät sovitinta pöytätietokoneessa tai muussa laitteessa, jossa USB-porttia ei ole suunnattu ohjainta kohti tai sen edessä on metallisia esineitä, käytä toimitukseen sisältyvää USB-jatkojohtoa. Sen avulla voit välttää langattomat häiriöt ja varmistaa hyvän näköyhteyden ohjaimeen.

Kuva, jossa Windowsin langaton Xbox-sovitin on pöydällä näytön vieressä ja liitettynä USB-jatkojohdolla pöydän alla olevaan tornitietokoneeseen

Pariliitoksen muodostaminen ohjaimesta

Jos olet aikaisemmin käyttänyt langatonta Xbox One -ohjainta, tiedät varmasti, miten ohjaimesta muodostetaan pariliitos konsoliin tai tässä tapauksessa Windowsin langattomaan Xbox-ohjaimeen.

Piirros, jossa on osoitettu katkoviivalla, miten Xbox-ohjain kommunikoi kannettavan tietokoneen kanssa Windowsin langattoman Xbox-sovittimen välityksellä

Muodosta ohjaimesta pariliitos Windowsin langattomaan Xbox-sovittimeen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Liitä langaton Xbox-sovitin Windows 10 ‑laitteeseen (jotta se saa virtaa) ja paina sitten langattoman Xbox-sovittimen painiketta.
  2. Varmista, että ohjaimen virta on kytketty, ja paina sitten ohjaimen pariliitospainiketta. Ohjaimen LED-merkkivalo alkaa vilkkua yhteyttä muodostettaessa. Kun yhteys on muodostettu, sekä sovittimen että ohjaimen LED-merkkivalot jäävät palamaan.

Joissakin tietokoneissa, kuten Microsoft Surface Studiossa, on sisään rakennettuna langaton Xbox. Näin voit yhdistää ohjaimen langattomasti käyttämällä toimintoa Laitteen lisääminen asetuksissa. Samalla tavoin voit myös yhdistää ohjaimen käyttämällä Windowsille tarkoitettua langatonta Xbox-sovitinta sen sijaan, että painaisit sovittimen painiketta.

1. Mene tietokoneessasi kohtaan Asetukset > Laitteet.
Lisää laitteet -osio Tietokoneasetukset-valikossa.
  1. Valitse Lisää Bluetooth- tai muu laite.
Liitospainike sijaitsee Xbox-ohjaimen takapuolella.
  1. Valitse Kaikki muut.
  1. Valitse Langaton Xbox-ohjain.
  1. Valitse Valmis.

Jos sinulla on ongelmia sovittimen tai ohjaimen käyttöönotossa, perehdy artikkeliin Windowsin langattoman Xbox-sovittimen vianmääritys.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?