Kirjautuminen Windows 10:n Xbox-sovellukseen

Kirjautuminen Xbox-sovellukseen käy nopeasti ja helposti, mutta siltä varalta, että olet Xboxin uusi käyttäjä tai sinulla on useita Microsoft-tilejä, olemme kehittäneet sinulle hyödyllisen ja vaivattoman menetelmän.

Xbox-sovellus on kiinnitetty valmiiksi Windows 10:n aloitusvalikkoon. Voit aloittaa sisäänkirjautumisprosessin valitsemalla ensimmäisellä käyttökerralla Xbox-sovelluksen. Sovellus alkaa avautua, ja näet sovelluksen päällä avautuvan pienemmän ruudun, jossa on useita avatar-hahmoja. Jos olet kirjautunut Windows 10:een käyttämällä Microsoft-tiliä, sovelluksen toimintatapa on hieman erilainen.

Tällä sivulla

Olet kirjautunut Windows 10:een käyttämällä Microsoft-tiliä

Jos olet kirjautunut Windows 10:een käyttämällä Microsoft-tiliä, tilisi liitetään tietokoneeseen sisäänkirjauduttaessa käytettyyn käyttäjätiliin. Tämä helpottaa merkittävästi sisäänkirjautumista kaikkiin Microsoftin sovelluksiin (joihin kuuluvat muun muassa Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Musiikki sekä Elokuvat ja tv-ohjelmat).

Valitse ensimmäisellä käyttökerralla Xbox-sovellus sisäänkirjautumisprosessin aloittamiseksi. Sovellus alkaa avautua, ja näet sovelluksen päällä avautuvan pienemmän ruudun, jossa on useita avatar-hahmoja.

Windows 10:n Xbox-sovelluksen käynnistyskuva, jossa on kolme avatar-hahmoa

Xbox-sovellus tarkistaa Windows 10:een sisäänkirjauduttaessa käytettyjen Microsoft-tilin tunnistetietojen perusteella, liittyykö tiliin pelaajatunnusta.

Tilanne 1: sinulla on Microsoft-tiliin liitetty Xbox Live -tili

Tilanne 2: et näe nykyistä Xbox Live -profiiliasi

Tilanne 3: sinulla ei ole Microsoft-tiliin liitettyä Xbox Live -tiliä

Tilanne 1: sinulla on Microsoft-tiliin liitetty Xbox Live -tili

Jos Microsoft-tiliisi on liitetty Xbox Live -tili, näet Welcome back (Tervetuloa takaisin) -näytön, jossa on nimesi ja pelaajakuvasi. Xbox-sovellus avaa sen jälkeen Here's how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näytön.

Xbox-sovelluksen Here’s how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näyttö

Jos näytössä olet sinä ja tili on se, jota käytät pelaamiseen Xboxissa, valitse Let's play (Pelataan). Sinut kirjataan sisään, ja sovellus jatkaa yksilöllisen Xbox-elämyksesi avaamista.

Tilanne 2: et näe nykyistä Xbox Live -profiiliasi

Jos näytössä näkyvä tili on vanha tili, jonkun muun tili tai tili, jota et tällä hetkellä käytä pelaamiseen, valitse Sign in with a different account (Kirjaudu sisään käyttämällä toista tiliä). Näyttöön avautuu tilinvalitsinnäyttö. Tilinvalitsin on uusi toiminto, jonka avulla voit helposti vaihtaa Microsoft-tilien välillä tarvitsematta antaa salasanoja tai vahvistaa tunnistetietoja uudelleen.

Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö, jossa näkyy tilien luettelo.

Voit lisätä tilinvalitsimeen uuden Microsoft-tilin seuraavasti:

1. Valitse Microsoft account (Microsoft-tili).
  2. Näet Microsoftin sisäänkirjautumisruudut, joihin sinun on kirjoitettava
    • Microsoft-tiliisi liitetty sähköpostiosoite
    • Microsoft-tiliisi liitetty salasana. Jos olet unohtanut salasanan, tekstiruudun alla on painike, jolla voit palauttaa sen.

• Huomautus Jos olet unohtanut sisäänkirjautumiseen käytettävän sähköpostiosoitteen, käytä kadonneen tilin ratkaisua.
Xbox-sovelluksen Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näyttö, jossa sinua kehotetaan antamaan Microsoft-tilisi sähköpostiosoite ja salasana
    • Suorita sisäänkirjautumisprosessi loppuun, kun vahvistat tilisi. Kun olet valmis, palaat Welcome back (Tervetuloa takaisin) -näyttöön, jossa on nimesi ja pelaajakuvasi. Xbox-sovellus avaa tämän jälkeen Here's how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näytön, jossa voit siirtyä sovellukseen valitsemalla Let's play (Pelataan).
  1. Kun tämä sisäänkirjautuminen on suoritettu, sinun ei enää tarvitse kirjautua Xbox-sovellukseen, Xbox-peleihin tai avatar-sovellukseen, paitsi jos kirjaat itsesi Xbox-sovelluksesta ulos Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -valikossa.

Tilanne 3: sinulla ei ole Microsoft-tiliin liitettyä Xbox Live -tiliä

Jos Windows 10:een kirjautumiseen käytettyyn Microsoft-tiliin ei ole liitetty Xbox Live -tiliä, järjestelmä luo sinulle automaattisesti uuden pelaajatunnuksen. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen sähköpostiosoitteeseesi liitetään automaattisesti Xbox-profiili, joka sisältää myös pelaajatunnuksen. Voit vaihtaa pelaajatunnuksesi ensimmäisen 30 päivän ajan ilmaiseksi. Tämän jälkeen tästä peritään pieni maksu. Lisätietoja pelaajatunnuksen vaihtamisesta on ohjeaiheessa Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtaminen.

Huomautus Jos pääset Let’s get you an alter-ego for Xbox Live (We call it a gamertag) (Hankitaan sinulle sivupersoona Xbox Liveä varten (kutsumme sitä pelaajatunnukseksi) -näyttöön ja huomaat, että olet kirjautunut sisään käyttämällä Microsoft-tiliä, johon ei ole liitetty Xbox Live -tiliä, voit valita Sign in with a different account (Kirjaudu sisään käyttämällä toista tiliä). Tilinvalitsinnäyttö avautuu, ja voit lisätä Xbox Liveen kirjautumiseen käytettävän Microsoft-tilin.

Xbox-sovelluksen näyttö, jossa esitetään pelaajatunnuksen kuvaus ja aloitetaan tunnistetietojen syöttöprosessi, jos sinulla on jo pelaajatunnus, tai luodaan uusi pelaajatunnus.

Olet kirjautunut Windows 10:een käyttämällä paikallista tiliä

Paikallisella tilillä tarkoitetaan muun kuin Microsoft-tilin tunnistetietoja. Paikallisen tilin käyttäminen on yleistä Windows 7:stä päivittävillä käyttäjillä.

Kun käynnistät jonkin Microsoftin sovelluksen, Kauppa mukaan lukien, näet kehotteen, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään tai luomaan Microsoft-tili. Ensimmäisestä sisäänkirjautumiseen käytettävästä Microsoft-tilistä tulee oletustili, jota laitteesi käyttää kirjatakseen sinut sisään kaikkiin Microsoftin palveluihin.

Huomautus Parasta on käyttää vain yhtä Microsoft-tiliä kaikkien Microsoftin tuotteiden ja palveluiden kanssa. Voit kirjautua sisään kaikkiin Microsoftin palveluihin ja niistä ulos sekä vaihtaa oletustilin, mutta et voi yhdistää kahta tiliä, joten ole varovainen, kun luot uusia tilejä.

Valitse ensimmäisellä käyttökerralla Xbox-sovellus sisäänkirjautumisprosessin aloittamiseksi. Sovellus alkaa avautua, ja näet sovelluksen päällä avautuvan pienemmän ruudun, jossa on useita avatar-hahmoja.

Windows 10:n Xbox-sovelluksen käynnistyskuva, jossa on kolme avatar-hahmoa
Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö, joka sisältää käytettävissä olevien tilien luettelon.
  1. Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näytössä näet Microsoftin sisäänkirjautumisruudut, joihin sinun on kirjoitettava
    • Microsoft-tiliisi liitetty sähköpostiosoite
    • Microsoft-tiliisi liitetty salasana. Jos olet unohtanut salasanan, tekstiruudun alla on painike, jolla voit palauttaa sen.
Xbox-sovelluksen Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näyttö, jossa on tekstiruudut Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen ja salasanan lisäämistä varten
  1. Make it yours (Tee siitä omasi) -näytössä voit tehdä tästä Microsoft-tilistä ensisijaisen tilin. Koska käytät tätä tiliä muihin Microsoftin palveluihin, asetus kannattaa määrittää niin, että sisäänkirjautuminen, asetukset ja synkronointi otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa muissa Microsoftin palveluissa. Suorita tämä vaihe loppuun antamalla salasanasi uudelleen ja valitsemalla Next (Seuraava).
Xbox-sovelluksen Make it yours (Tee siitä omasi) -näyttö, jossa sinua kehotetaan antamaan Windows-salasanasi.
  1. Koska tähän Microsoft-tiliin ei liittynyt Xbox Live -tiliä, järjestelmä luo sinulle automaattisesti uuden pelaajatunnuksen. Jos et pidä luomastamme pelaajatunnuksesta, älä huolestu – voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtaminen.
Tilisi vahvistusnäyttö, jossa on Let's play! (Pelataan!) -painike.
  1. Valitse Let’s play (Pelataan). Sinut kirjataan sisään, ja sovellus jatkaa yksilöllisen Xbox-elämyksesi avaamista.
  2. Kun tämä sisäänkirjautuminen on suoritettu, sinun ei enää tarvitse kirjautua Xbox-sovellukseen, Xbox-peleihin tai avatar-sovellukseen, paitsi jos kirjaat itsesi Xbox-sovelluksesta ulos Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -valikossa.

Tilanne 2: sinulla on Microsoft-tili, jota käytät Xbox Live -tilinäsi, mutta et vielä käytä muita Microsoftin palveluita

1. Napsauta Choose an account (Valitse tili) -näytössä Microsoft account (Microsoft-tili).
Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö
  1. Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näytössä näet Microsoftin sisäänkirjautumisruudut, joihin sinun on kirjoitettava
    • Xbox Live -tilisi luontiin käytetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoite
    • Microsoft-tiliisi liitetty salasana. Jos olet unohtanut salasanan, tekstiruudun alla on painike, jolla voit palauttaa sen.
      Huomautus Jos olet unohtanut sisäänkirjautumiseen käytettävän sähköpostiosoitteen, käytä kadonneen tilin ratkaisua.
Xbox-sovelluksen Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näyttö
  1. Make it yours (Tee siitä omasi) -näytössä voit tehdä tästä Microsoft-tilistä ensisijaisen tilin. Jos valitset tämän asetuksen, sisäänkirjautuminen, asetukset ja synkronointi otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa muissa Microsoftin palveluissa. Suorita tämä vaihe loppuun antamalla salasanasi uudelleen ja valitsemalla Next (Seuraava).
Xbox-sovelluksen Make it yours (Tee siitä omasi) -näyttö, jossa sinua pyydetään antamaan Windows-salasanasi.
  1. Valitse Let’s play (Pelataan). Sinut kirjataan sisään, ja sovellus jatkaa yksilöllisen Xbox-elämyksesi avaamista.
Xbox-sovelluksen Here’s how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näyttö
  1. Kun tämä sisäänkirjautuminen on suoritettu, sinun ei enää tarvitse kirjautua Xbox-sovellukseen, Xbox-peleihin tai avatar-sovellukseen, paitsi jos kirjaat itsesi Xbox-sovelluksesta ulos Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -valikossa.

Tilanne 3: sinulla on Microsoft-tili, jota käytät Xbox Live -tilinäsi, mutta sinulla on myös toinen Microsoft-tili, jota käytät muihin Microsoftin palveluihin

1. Napsauta Choose an account (Valitse tili) -näytössä Microsoft account (Microsoft-tili).
Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö
  1. Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näytössä näet Microsoftin sisäänkirjautumisruudut, joihin sinun on kirjoitettava
    • Xbox Live -tilisi luontiin käytetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoite
    • Microsoft-tiliisi liitetty salasana. Jos olet unohtanut salasanan, tekstiruudun alla on painike, jolla voit palauttaa sen.
      Huomautus Jos olet unohtanut sisäänkirjautumiseen käytettävän sähköpostiosoitteen, käytä kadonneen tilin ratkaisua.
Xbox-sovelluksen Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näyttö
  1. Make it yours (Tee siitä omasi) -näytössä voit tehdä tästä Microsoft-tilistä ensisijaisen tilin. Valitse I'll connect my Microsoft account later (Liitän Microsoft-tilini myöhemmin), jotta tästä Microsoft-tilistä ei tehdä ensisijaista tiliä.
Xbox-sovelluksen Make it yours (Tee siitä omasi) -näyttö, jossa sinua pyydetään antamaan Windows-salasanasi.
  1. Valitse Let’s play (Pelataan). Sinut kirjataan sisään, ja sovellus avaa yksilöllisen Xbox-elämyksesi.
  2. Kun tämä sisäänkirjautuminen on suoritettu, sinun ei enää tarvitse kirjautua Xbox-sovellukseen, Xbox-peleihin tai avatar-sovellukseen, paitsi jos kirjaat itsesi Xbox-sovelluksesta ulos Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -valikossa.

Tilanne 4: sinulla ei vielä ole Microsoft-tiliä, mutta haluat hyödyntää Windows 10:n kautta käytettävissä olevia Microsoftin palveluita

1. Napsauta Choose an account (Valitse tili) -näytössä Microsoft account (Microsoft-tili).
Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö
  1. Ohita Add your Microsoft account (Lisää Microsoft-tilisi) -näytössä Microsoftin sisäänkirjautumisruudut ja valitse niiden sijaan Create one (Luo tili). Luo uusi Microsoft-tili täyttämällä kentät.
Let’s create your account (Luodaan tili) -näytössä voit luoda uuden Microsoft-tilin.
  1. Make it yours (Tee siitä omasi) -näytössä voit tehdä tästä Microsoft-tilistä ensisijaisen tilin. Käytä tätä asetusta, jotta sisäänkirjautuminen, asetukset ja synkronointi otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa muissa Microsoftin palveluissa. Suorita tämä vaihe loppuun antamalla salasanasi uudelleen ja valitsemalla Next (Seuraava).
Xbox-sovelluksen Make it yours (Tee siitä omasi) -näyttö, jossa sinua pyydetään antamaan Windows-salasanasi.
  1. Järjestelmä luo sinulle automaattisesti uuden pelaajatunnuksen. Sähköpostiosoitteeseesi liitetään automaattisesti Xbox-profiili, joka sisältää myös pelaajatunnuksen. Voit vaihtaa pelaajatunnuksesi ensimmäisen 30 päivän ajan ilmaiseksi. Tämän jälkeen tästä peritään pieni maksu. Lisätietoja pelaajatunnuksen vaihtamisesta on ohjeaiheessa Xbox Live -pelaajatunnuksen vaihtaminen.
Let’s play (Pelataan) -näytössä vahvistetaan tilisi.
  1. Valitse Let’s play (Pelataan). Sinut kirjataan sisään, ja sovellus avaa yksilöllisen Xbox-elämyksesi.
  2. Kun tämä sisäänkirjautuminen on suoritettu, sinun ei enää tarvitse kirjautua Xbox-sovellukseen, Xbox-peleihin tai avatar-sovellukseen, paitsi jos kirjaat itsesi Xbox-sovelluksesta ulos Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -valikossa.

Xbox-sovellukseen kirjautumiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Miten voin kirjautua sisään toisella pelaajatunnuksella? Mitä minun pitäisi tehdä, jos haluan kirjautua Xbox-sovellukseen tai peliin käyttämällä toista Xbox-tiliä kuin mitä alun perin käytin sisäänkirjautumiseen?

• Voit kirjautua pelistä tai Xbox-sovelluksesta milloin tahansa ulos ja kirjautua toisella pelaajatunnuksella sisään.
  • Aina kun kirjaudut sisään käyttämällä toista Xbox-tiliä, uusi tili tallennetaan tilinvalitsimeen. Kun haluat myöhemmin kirjautua sisään, voit tehdä sen nopeasti valitsemalla kyseisen tilin tilinvalitsimesta.
  • Sisäänkirjautuminen suoritetaan kaikissa Xboxia tukevissa sovelluksissa. Jos kirjaudut sisään peliin tai Xbox-sovellukseen käyttämällä uutta tiliä, kyseiseltä tililtä kirjaudutaan kaikkiin muihin Xbox-sovelluksiin sisään, kunnes kirjaudut ulos ja sitten toisen tilin tunnistetiedoilla uudelleen sisään.

Jos haluat kirjautua ulos, siirry Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -näyttöön. Valitse General (Yleiset) -välilehden yläosasta Sign out (Kirjaudu ulos).

Xbox-sovelluksen Settings (Asetukset) -päävälilehti
Xbox-sovelluksen sisäänkirjautumisnäyttö

Jos haluat kirjautua takaisin sisään, valitse Sign in (Kirjaudu sisään) ja sitten Here's how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näytössä Sign in with a different Microsoft account (Kirjaudu sisään toisella Microsoft-tilillä).

Xbox-sovelluksen Here’s how you look on Xbox Live (Tältä näytät Xbox Livessä) -näyttö

Valitse tilinvalitsinnäytössä aikaisemmin annettu tili tai valitse Microsoft account (Microsoft-tili), jos haluat kirjautua sisään uutena käyttäjänä. Uusi käyttäjätili lisätään tilinvalitsimeen myöhempää käyttöä varten.

Xbox-sovelluksen Choose an account (Valitse tili) -näyttö

Miksi saan virheilmoituksen, kun kirjaudun sisään?

Jos saat virheilmoituksen tai et pysty kirjautumaan sisään, syynä voi olla muutamia yleisiä ongelmia:

1. Varmista, että olet muodostanut verkkoyhteyden ja että pystyt käyttämään Internetiä. Voit testata yhteyden siirtymällä tietokoneen selaimella osoitteeseen Bing.com.
  2. Tarkista Xbox Live -palvelun tilasivulta, onko Xbox Live -palvelussa käyttökatko.
  3. Kirjaudu sisään osoitteessa Xbox.com ja varmista, että tilisi toimii.
  4. Tarkista tietokoneen kello. Kellon ja Xbox Live -palvelimien aikojen on oltava samat, jotta sisäänkirjautuminen pystytään suorittamaan loppuun. Määritä aika automaattisesti (Aseta aika automaattisesti) -toiminnon päivämäärä- ja kellonaika-asetuksiksi on valittava Käytössä.
  5. Yritä viimeisenä keinona poistaa Microsoft-tilisi valitsemalla Settings (Asetukset), Accounts (Tilit) ja sitten tilin vierestä remove (poista). Lisää tämän jälkeen tili tilinvalitsimesta uudelleen, kun kirjaudut sisään Xbox-sovellukseen.

Vain Yhdysvallat: Miksi minua pyydetään maksamaan 50 senttiä, kun luon lapsitilin?

Tämä on Microsoftin tilikäytäntö, joka koskee kaikkien lapsitilien luontia Yhdysvalloissa. Käytäntö vaatii, että lapsitilin päätiliksi määritetään aikuisen tili ja että vanhempi sallii 50 sentin veloituksen vahvistetulta luottokortilta sen todistamiseksi, että tili on aikuisen tili. Tämä käytäntö on Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) -lain mukainen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Microsoftin lapsen tilin luonnista perimään maksuun liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Ostin pelin käyttämällä tiliä X, mutta haluan pelata käyttämällä tiliä Y. Voinko tehdä niin?

Kyllä voit. Valitse pelissä Switch account (Vaihda tiliä) (aloitusnäytössä tai profiilin tallennussijainnissa). Jos pelissä ei ole Switch account (Vaihda tiliä) -painiketta, valitse Xbox-sovelluksessa Asetukset ja sen jälkeen Kirjaudu ulos. Kirjaudu sitten sisään tiliin, jota haluat käyttää, ja käynnistä peli uudelleen.

Voit kirjautua sisään millä tahansa Xbox-profiililla, mutta muista, että kyseistä tiliä käytetään kaikissa Xbox-peleissä aina siihen asti, kunnes vaihdat sen.

Saan virhesanoman ”You are already signed in to this game on another device.” (Olet jo kirjautunut sisään tähän peliin toisessa laitteessa.). Mitä se tarkoittaa?

Jotkin pelit antavat sinun pelata niitä samalta Xbox-tililtä vain yhdestä laitteesta kerrallaan.

Virhenäytössä voit kirjautua ulos kyseisestä tilistä toisella laitteella ja pelata haluamallasi laitteella tai vaihtaa toiselle Xbox-tilille.

Huomautus Voit kirjautua sisään Xbox-sovellukseen niin monella laitteella kuin haluat, mutta voit kirjautua sisään Xbox Live -peliin vain yhdessä paikassa kerrallaan, jotta tallennettujen pelien ja saavutusten kanssa ei ilmene ristiriitoja.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Kirjautuminen Windows 10:n Xbox-sovellukseen" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?