Pelitallentimen asetusten säätäminen Windows 10:ssä

Pikanäppäinten, taustatallennuksen, videon koodauksen ja muiden toimintojen asetusten avulla voit tallentaa videot, äänet ja näyttökuvat haluamallasi tavalla. Tässä artikkelissa kuvataan Xbox-sovelluksessa ja pelipalkissa käytettävissä olevia asetuksia.

Tällä sivulla

Xbox-sovelluksen pelitallentimen asetukset

Jos haluat avata Xbox-sovelluksen pelitallentimen asetukset, avaa ensin Xbox-sovellus. Valitse Asetukset ja sitten Pelitallennin, niin näet seuraavat luokat:

Pikanäppäimet
Tallennus taustalla
Pelileikkeet
Sieppauksien tallentaminen
Ääni
Videon koodaus

Pikanäppäimet

Windows 10:n pelitallentimessa on vakiopikanäppäimiä, mutta voit määrittää myös omat asetuksesi. Vakiopikanäppäin toimii myös silloin, kun määrität oman pikanäppäimen.

Voit määrittää muun muassa seuraavat pikanäppäimet:

Avaa pelipalkki avaa pelipalkin, kun pelaat peliä.
Tallenna tämä tallentaa pelin viimeiset hetket videosieppauksena, jos Tallennus taustalla -toiminto on käytössä.
Aloita/lopeta tallennus aloittaa videosieppauksen tai lopettaa sen, jos se on jo käynnissä.
Ota näyttökuva ottaa näyttökuvan.
Näytä/piilota nauhoitusajastin näyttää nykyisen tallenteen pituuden tai piilottaa sen häiriöiden välttämiseksi.
Mikrofonin tallennus päällä/pois päältä mahdollistaa äänen tallennuksen mikrofonilla, joten voit lisätä videoon selostuksen.

Mukautettujen pikanäppäinten tallentaminen:

1. Voit määrittää oman pikanäppäimen valitsemalla Oma pikanäppäin -kentän ja painamalla näppäimiä, joita haluat käyttää tähän toimintoon. Pikanäppäinten on muodostuttava vähintään Control (Ctrl)-, Vaihto- tai Alt-näppäimen ja vähintään yhden muun näppäimen painalluksesta.
  2. Jos painat näppäimiä, jotka on jo määritetty johonkin yleiseen toimintoon, kuten Control + C kopiointiin, ne eivät näy kentässä.
  3. Voit poistaa oman pikanäppäimen valitsemalla sen vieressä olevan peruutuskuvakkeen.
  4. Tallenna pikanäppäimet valitsemalla Pikanäppäimet-osan lopussa Tallenna.

Huomautus
Jos haluat näyttää pikanäppäimet pelipalkissa tai muuttaa niitä, avaa pelipalkki, valitse Asetukset ja avaa Pikanäppäimet-välilehti. Siirry kohtaan Pelitallentimen asetukset pelipalkissa.

Tallennus taustalla

Tallennus taustalla on tarkoitettu yllättäviin tilanteisiin, joissa toivot, että tallennus olisi ollut käynnissä. Kun otat toiminnon käyttöön (se on oletusarvoisesti poistettu käytöstä), se valvoo pelin viimeisiä hetkiä, jotta voit tallentaa ohikiitävän hetken.

Huomautus
Taustatallennus voi vaikuttaa pelin toimintaan, sillä se varaa osan tietokoneen resursseista pelin tallentamiseen taustalla.

Kun Tallennus taustalla -toiminto on käynnissä, voit säätää

• leikkeen pituutta Tallenna viimeiset [ajanjakso] -toiminnolla. Kun valitset ajanjakson, näet käytettävissä olevat vaihtoehdot.
  • sitä, otetaanko Tallennus taustalla -toiminto käyttöön, kun käytät akkuvirtaa, sillä se käyttää tavallista tallennusta enemmän virtaa
  • sitä, otetaanko Tallennus taustalla -toiminto käyttöön, kun käytät langatonta näyttöä, sillä se käyttää grafiikkasuoritinresursseja.

Huomautus
Jos haluat näyttää Tallennus taustalla -toiminnon asetukset pelipalkissa tai muuttaa niitä, avaa pelipalkki. Löydät Tallennus taustalla -toiminnon Yleiset-välilehdestä. Siirry kohtaan Pelitallentimen asetukset pelipalkissa.

Pelileikkeet

Määritä leikkeen enimmäispituus, jotta se tallennetaan automaattisesti, kun enimmäispituus on saavutettu. Kun valitset ajanjakson, näet käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Huomautus
Jos haluat muuttaa enimmäistallennusaikaa pelipalkissa, avaa pelipalkki. Löydät Leikkeet -toiminnon Yleiset-välilehdestä. Siirry kohtaan Pelitallentimen asetukset pelipalkissa.

Sieppauksien tallentaminen

Sieppauksien tallentaminen -toiminto näyttää kansion, johon näyttökuvat ja pelileikkeet tallennetaan. Saat nämä tiedostot näkyviin valitsemalla Avaa kansio.

Ääni

Ääni-toiminnolla voit tallentaa pelin ja mikrofonin äänet sekä valita äänenlaadun.

• Jos haluat tallentaa pelileikkeet niin, että ne sisältävät ääntä, ota Tallenna ääni kun tallennan pelileikkeitä -toiminto käyttöön.
  • Jos haluat valita muun kuin oletusarvoisen äänenlaadun, valitse Äänenlaatu-kohdan vieressä oleva asetus.
  • Jos haluat tallentaa kommentteja mikrofonilla, ota Nauhoita omaa mikrofoniani kun nauhoitan pelileikkeitä -toiminto käyttöön.

Huomautus Jos haluat muuttaa ääniasetuksia pelipalkissa tai muuttaa niitä, avaa pelipalkki. Löydät kaikki ääniasetukset Ääni-välilehdestä. Siirry kohtaan Pelitallentimen asetukset pelipalkissa.

Videon koodaus

Videon koodaus -toiminnolla voit valita videon laadun ja tarkkuuden. Videon koodaus -toiminnolla hallitaan sekä kuvien määrää sekunnissa (fps) että bittinopeutta (mbps eli megabittiä sekunnissa). Oletusarvoisesti pelileikkeen laatu on 10 mbps 1080p:n tarkkuudella ja 4,5 mbps 720p:n tarkkuudella, kuvanopeus on 30 fps.

Valitsemalla Videon laatu voit valita asetukseksi Normaali (30 fps, pienempi bittinopeus), Suuri (30 fps, suurempi bittinopeus) tai Erittäin suuri (60 fps, suurempi bittinopeus). Tallennus 60 fps:n nopeudella on käytettävissä vain Windows 10 Anniversary Editionissa.

Suurempi laatu ja tarkkuus edellyttävät yleensä, että tietokone toimii tehokkaammin, mikä voi heikentää suorituskykyä. Erittäin suuri -asetuksen käyttöä suunnitellaan vain tehokkaisiin pelikoneisiin. Voit määrittää järjestelmällesi sopivimmat asetukset kokeilemalla.

Videon enimmäistarkkuus on pelin tarkkuus, enintään 1080p. Pelileikkeet tallennetaan pelissä määritetyllä, mutta enintään 1080p:n tarkkuudella. Suuremmalla tarkkuudella pelattujen pelien tapauksessa pelileikkeet skaalataan alas valitulle tasolle.

Videolaadun ja videon tarkkuuden suhde toisiinsa:

Ratkaisu

720p

1080p

Laatu

Normaali
(30 fps, pienempi bittinopeus)

4,5 mbps

10 mbps

Suuri
(30 fps, suurempi bittinopeus)

9 mbps

20 mbps

Erittäin suuri
(60 fps, suurempi bittinopeus)

9 mbps

20 mbps

Pelitallentimen asetukset pelipalkissa

Voit avata asetukset pelipalkissa painamalla Windows + G -näppäimiä ja valitsemalla Asetukset. Pelipalkissa on asetuksia, jotka näet myös Xbox-sovelluksen asetuksissa. Jos muutat asetuksia yhdessä sijainnissa, niitä muutetaan myös toisessa sijainnissa.

Asetukset-näytössä on kolme välilehteä: Yleiset, Pikanäppäimet ja Ääni.

Yleiset

Pelipalkin Tallennus taustalla -asetukset ovat samat kuin Xbox-sovelluksen asetukset, kuten edellä on kuvattu. Lisätietoja on Tallennus taustalla -kohdassa.

Pelipalkin Leikkeet -asetus on sama kuin Xbox-sovelluksen Pelileikkeet-asetus, kuten edellä on kuvattu. Lisätietoja on Pelileikkeet-kohdassa.

Valitse Näytä vinkit kun aloitan pelin, jos haluat lisätietoja pelipalkin käytöstä aina, kun käynnistät sen.

Valitse Avaa pelipalkki ohjaimen -painikkeella, jos haluat käyttää pelipalkkia Xbox One -ohjaimesta nopeasti yhdellä painikkeella.

Valitse Näytä pelipalkki kun pelaan Microsoftin vahvistamia pelejä koko näytön tilassa, jos haluat pelipalkin ilmestyvän koko näytön tilassa pelattavaan peliin, kun pelaat sitä.

Valitse Muista tämä pelinä, jos haluat pelipalkin tunnistavan, että ohjelma, jolla avasit sen, on peli, joka voidaan tallentaa pelipalkin avulla.

Pikanäppäimet

Pelipalkin pikanäppäimet ovat samat kuin Xbox-sovelluksen Pikanäppäimet-asetukset, kuten edellä on kuvattu. Lisätietoja on Pikanäppäimet-kohdassa.

Ääni

Pelipalkin Ääni-asetukset ovat samat kuin Xbox-sovelluksen Ääni-asetukset, kuten edellä on kuvattu. Lisätietoja on Ääni-kohdassa.