Ystävien, seuraajien ja suosikkien hallinta Xbox-sovelluksella

Opi luomaan ystäväluettelo ja hallitsemaan sitä Xbox-sovelluksella.

• Ystävät ovat ihmisiä, joilta haluat saada aktiviteettisyötepäivityksiä ja joihin haluat olla yhteydessä seuruekeskusteluiden ja viestien välityksellä. Kun lisäät pelaajan ystäväksesi, sinusta tulee hänen seuraajansa, kunnes hän lisää sinut myös omaksi ystäväkseen.
  • Seuraajat ovat ihmisiä, jotka haluavat saada aktiviteettisyötepäivityksiä sinulta. He ovat päättäneet lisätä sinut ystäväkseen. He näkyvät luettelossasi kuitenkin seuraajina, kunnes päätät lisätä heidät myös omiksi ystäviksesi. Silloin heidän tilansa muuttuu omassa luettelossasi seuraajasta ystäväksi.
  • Suosikit on määrite, jonka avulla voit etsiä ne ihmiset, joiden kanssa pelaat eniten (koska sinulla voi olla jopa tuhat ystävää).

Tällä sivulla

Lisää ystäviä

Xbox Live -palvelun parhaita toimintoja on mahdollisuus kutsua ystäviä verkkopeliin. Kun luot ystäväluettelon lähettämällä ja hyväksymällä ystäväpyyntöjä, käytettävissäsi on aina sama luettelo, mitä tahansa peliä pelaatkin. Sinulla voi olla jopa tuhat ystävää. Kun lisäät ihmisiä ystäväluetteloon, löydät heidät nopeasti verkosta ja pääset helposti pelaamaan heidän kanssaan.

Ystäviksi lisättävien ihmisten etsiminen

Käyttämällä näytön oikealla puolella olevan ystäväluettelon yläosassa olevaa Etsi ihmisiä tai klubeja -ruutua voit nopeasti hakea nykyisen ystävän pelaajatunnuksella tai oikealla nimellä, jos se on jaettu kanssasi. Tämän lisäksi voit tehdä hakuja myös pelin mukaan ja tarkistaa nopeasti, ketkä ystävistäsi pelaavat tiettyä peliä.

Jos haet sellaisen pelaajan pelaajatunnusta, joka ei sillä hetkellä ole ystäväsi, ystäväluetteloon tulee viesti ”No matching friends. Select the Search button to search all of Xbox.” (Vastaavia ystäviä ei ole. Hae koko Xboxista painamalla hakupainiketta.)

No matching friends… (Vastaavia ystäviä ei ole…) -viesti
  1. Valitse Haku-kuvakkeen vierestä Etsi ihmisiä tai klubeja.
  2. Anna ystävän pelaajatunnus. Jos hakutoiminto löytää pelaajan kyseisellä pelaajatunnuksella, se näyttää pelaajan profiilin.
  3. Voit seurata pelaajaa valitsemalla +Lisää ystävä.

Pelaaja ilmestyy välittömästi ystäväluetteloosi, mutta hänelle sinä näyt vain seuraajana, kunnes hän lisää sinut myös ystäväkseen.

Ystävien ystävät

Voit etsiä uusia ystäviä myös katsomalla nykyisten ystäviesi seuraajat:

1. Valitse ystäväluettelostasi jokin ystäväsi. Kyseisen ystävän profiili tulee näyttöön.
  2. Valitse Seuranta-välilehti, jossa voit tarkastella ystäväsi ystävien, seuraajien ja suosikkien luetteloa.
Following (Seuranta) -välilehti, jossa näkyy ystävän ystävien, seuraajien ja suosikkien luettelo.
  1. Valitse ystävän luettelosta ystävä, jonka haluat lisätä. Kyseisen pelaajan profiili tulee näyttöön.
  2. Voit seurata pelaajaa valitsemalla +Lisää ystävä. Henkilö ilmestyy välittömästi ystäväluetteloosi, mutta hänelle sinä näyt vain seuraajana, kunnes hän lisää sinut myös ystäväkseen.

Ehdotetut ystävät

Ystäväluettelosi alussa on lyhyt luettelo ehdotetuista ystävistä. Nämä ovat ihmisiä, jotka tunnet, joiden kanssa olet pelannut hiljattain tai jotka ovat hiljattain alkaneet seurata sinua. Heidän joukossaan on myös Twitch-yhteisön keskeisiä avustajia. Tämä luettelo on suunniteltu niin, että voit lisätä ehdotetut pelaajat nopeasti ystäviksesi tai poistaa heidät ehdotusten luettelosta.

Näyttö, jossa näkyy ehdotettujen ystävien luettelo.

Ehdotuksissa ovat käytettävissä seuraavat toiminnot:

• Valitse X, jos haluat piilottaa ehdotukset.
  • Valitse + (plus), jos haluat lisätä pelaajan ystäväluetteloosi.
  • Valitse (miinus), jos haluat osoittaa, että et ole kiinnostunut.
  • Valitse See more (Näytä lisää), jos haluat näyttää lisää ehdotuksia.

Suhteen muuttaminen ystävään

Toimi seuraavasti, jos haluat muuttaa suhdettasi ystävään Xbox-sovelluksesta:

1. Valitse ystävä ystäväluettelostasi. Hänen profiilinsa tulee näyttöön.
  2. Valitse Lisää ja sitten Muuta ystävyys.
Näyttö, jossa näkyy Friends (Ystävät) -luettelo, ja yksi ystävä on valittuna. Ystävän tietojen yläpuolella on pikavalikko, joka sisältää Change Friendship (Muuta ystävyys)-, Mute in Chat (Mykistä keskustelussa)- ja Block (Estä) -asetukset.
  1. Valitse, haluatko kyseisen pelaajan olevan ystävä tai suosikki. Voit muuttaa myös sitä, pystyykö hän näkemään oikean nimesi, ja voit halutessasi poistaa pelaajaan ystäväluettelostasi kokonaan.
Näyttö, jossa voit muuttaa valitun pelaajan ystäväksi tai suosikiksi sekä poistaa kyseisen ystävän.

Huomautus Kun poistat pelaajan ystäväluettelostasi, sinua ei oletusarvoisesti poisteta kyseisen pelaajan ystäväluettelosta. Jos et halua kyseisen pelaajan näkevän toimintaasi tai pystyvän ottamaan sinuun yhteyttä, voit estää hänet.

Pelaajan estäminen tai ilmoituksen tekeminen pelaajasta

Voit tarvittaessa estää pelaajan tai tehdä ilmoituksen pelaajasta Xbox-sovelluksessa. Kun estät pelaajan, hän ei pysty näkemään aktiviteettisyötettäsi tai ottamaan yhteyttä sinuun. Tekemällä ilmoituksen voit ilmoittaa Xboxin valvontaryhmälle käyttäjäsääntöjä rikkovasta pelaajasta. Lisätietoja saat seuraavista oppaista: