Pelileikkeiden tallentaminen pelitallentimella Windows 10:ssä

Tallenna pelileikkeitä ja ota näyttökuvia lempipeleistäsi Xbox Livessä, Steamissa tai muissa palveluissa sekä jaa ne kaikissa yhteisöpalveluissa.

Voit aloittaa näyttökuvien ottamisen ja pelileikkeiden tekemisen painamalla Windows 10 -tietokoneessa Windows- ja G-näppäimiä.

Etsi pelitallentimella tekemäsi pelileikkeet ja ottamasi näyttökuvat valitsemalla Xbox-sovellus > Pelitallennin> On this PC (Tällä tietokoneella olevat). Leikkeet tallennetaan oletusarvoisesti Videos-kansion Captures-alikansioon. Jokainen video ja näyttökuva sisältää pelin nimen ja metatiedot, joista käy ilmi, milloin kuva on otettu.

Tällä sivulla

Pelileikkeen luominen pelitallentimella Windows 10:ssä

Avaa pelipalkki pelin aikana painamalla Windows- ja G-näppäimiä. Jos ohjelma on jo tunnistettu peliksi, alla oleva pelipalkki tulee näyttöön:

Pelipalkkia esittävä piirros, jossa säätimet on numeroitu 1–6 seuraavan tekstin kuvausten mukaisesti.
  1. Xbox-painike käynnistää Xbox-sovelluksen, joka vuorottelee pelaajakuvan kanssa.
  2. Ota näyttökuva painamalla kamerakuvaketta.
  3. Tallenna tämä -painike muuttaa pelin viimeiset hetket pelileikkeeksi, kun taustatallennus on käytössä. Voit ottaa toiminnon käyttöön valitsemalla Pelipalkki > Asetukset > Tallenna peli taustalla.
  4. Tallenna-painike käynnistää ja pysäyttää tallennuksen. Ajastin näyttää leikkeen pituuden tallennuksen aikana.
  5. Asetukset-painike avaa ponnahdusikkunan, jossa voit hallita pelitallentimen asetuksia. Lue lisää ohjeaiheesta Pelitallentimen asetusten säätäminen Windows 10:ssä.
  6. Siirrä-painikkeella voit muuttaa pelipalkin paikkaa näytössä.

Kun käytät pelipalkkia jossakin pelissä ensimmäisen kerran, sinulta kysytään, haluatko avata pelipalkin. Valitse valintaruutu vahvistaaksesi, että ohjelma on peli.

Jotkin pelit voivat estää tallennuksen. Tällöin näet seuraavan ilmoituksen: ”Tätä sovellusta ei voi tallentaa.”

Huomautuksia

• Joissakin tietokoneissa pelipalkki ei näy koko näytön tilassa. Jos haluat käynnistää ja pysäyttää tallennuksen pelipalkkia käyttämättä, voit tehdä tämän painamalla Windows-, Alt- ja R-näppäimiä. Näyttö alkaa vilkkua tallennuksen käynnistämisen ja pysäyttämisen merkiksi. Jos taustatallennus on käytössä, Windows-, Alt- ja G-näppäimillä voit tallentaa pelin viimeiset hetket.
  • Jos pikanäppäimet eivät toimi koko näytön tilassa olevassa pelissä, paina Windows- ja G-näppäimiä. Näyttö välähtää kaksi kertaa sen merkiksi, että peli on tunnistettu. Avaa sitten peli koko näytön tilassa uudelleen.

Pikanäppäimet

Pelitallennin tuo käyttöön muun muassa seuraavat pikanäppäimet:

• Windows+G: avaa pelipalkki
  • Windows+Alt+G: tallenna pelin viimeiset hetket (Voit muuttaa leikkeen pituutta valitsemalla Pelipalkki > Asetukset.)
  • Windows+Alt+R: käynnistä/pysäytä tallennus
  • Windows+Alt+Print Screen: ota pelistä näyttökuva
  • Windows+Alt+T: näytä/piilota tallennusajastin
  • Windows+Alt+M: käynnistä/pysäytä mikrofonitallennus

Jos haluat määrittää ja käyttää mukautettuja pikanäppäimiä, paina Windows+G, valitse Asetukset > Pikanäppäimet ja säädä asetuksia täällä.