Xbox-sovelluksen palvelinyhteys estetty Windows 10:ssä

Jos et kuule ystäviäsi verkossa tai et pysty liittymään Xbox Live -moninpeliin tai isännöimään sitä, valitse Xbox-sovelluksessa Asetukset > Verkko ja sitten Palvelinyhteys.

Jos siinä lukee Estetty, tietokone ei pystynyt muodostamaan Teredo IPsec -yhteyttä Quality of Service (QoS) -palvelimeen. Jos tämän lisäksi NAT-tyyppi-kohdan vieressä lukee Teredo ei täytä vaatimuksia, käy ensin ongelman ratkaisemiseksi Teredon vianmäärityssivulla. Varmista sitten, että Palvelinyhteys-kohdassa ei enää lue Estetty.

Teredo IPsec -yhteyden muodostaminen QoS-palvelimeen voi epäonnistua, jos Windowsin palomuuri on poistettu käytöstä, tietoturvaohjelmisto on muuttanut Windowsin palomuurin kokoonpanoa tai tarvittavat Windows-palvelut on poistettu käytöstä tai pysäytetty. Jos tietokone ei pysty muodostamaan Teredo IPsec -yhteyttä, et pysty käyttämään Xbox Live -seuruekeskustelupalvelua tai pelaamaan moninpelejä Xbox Livessä.

Huomautus Teredo IPsec -yhteyttä tarvitaan vain Xbox Live -seuruekeskustelu- ja -moninpelitoimintojen käyttöön. Jos peli ei käytä Xbox Live -palvelua, perehdy keskustelu- ja moninpeliongelmien tapauksessa pelin tukisivustoon.

Ratkaisut

Kokeile näitä ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä. Siirry seuraavaan ratkaisuun vain silloin, jos edellinen ratkaisu ei ratkaissut ongelmaa.

Ratkaisu 1: Varmista, että olet yhteydessä Internetiin

1. Käynnistä tietokoneella oleva Xbox-sovellus.
  2. Valitse Asetukset > Verkko.
  3. Varmista, että Verkon tila -kohdan Internet-yhteys-asetuksena on Yhdistetty.

Jos Internet-yhteyttä ei ole, sinun on korjattava se ennen vianmäärityksen jatkamista.

Ratkaisu 2: Varmista, että Windowsin palomuuri ja oletuskäytäntö ovat käytössä

Teredo IPsec -yhteyden muodostamiseen tarvitaan Windowsin palomuuria. Vaikka käyttäisit muita tietoturvaohjelmistoja ja palomuureja, useimmat niistä perustuvat Windowsin palomuuriin. Jos Windowsin palomuuri on jostakin syystä poistettu käytöstä, sinun on otettava se käyttöön, jotta voit käyttää Xbox Live -seuruekeskustelua ja pelata moninpelejä.

Tarkista seuraavasti, että Windowsin palomuuri on käytössä:

1. Kirjoita työkalupalkin hakukenttään (Cortana) Windowsin palomuuri.
  2. Valitse hakutuloksista Windowsin palomuuri.
  3. Valitse ikkunan vasemmalta puolelta Ota Windowsin palomuuri käyttöön tai poista se käytöstä.
  4. Jos verkon tyypiksi (julkinen, yksityinen tai toimialue) on valittu Poista Windowsin palomuuri käytöstä, valitse Ota Windowsin palomuuri käyttöön ja sitten OK.

Tietokone on ehkä käynnistettävä uudelleen.

Tarkista seuraavasti, että Windowsin palomuurin oletuskäytäntö on käytössä:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloitus-kuvaketta ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja).
  2. Suorita järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraava komento:

netsh advfirewall show currentprofile

Jos vastaus sisältää seuraavat tiedot, oletuskäytäntö on käytössä:

Firewall Policy     BlockInbound,AllowOutbound

3. Jos saapuvan tietoliikenteen käytäntönä on AllowInbound, Teredo ei pysty muodostamaan IPsec-yhteyttä muihin tietokoneisiin tai Xbox One -konsoleihin. Voit palauttaa palomuurikäytännön oletusasetukset suorittamalla järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraavan komennon:

netsh advfirewall set currentprofile firewallpolicy blockinbound,allowoutbound

Ratkaisu 3: Tarkista, käytätkö jotakin seuraavista tietoturvaohjelmistoista

Joissakin tapauksissa alla mainittujen tietoturvaohjelmistojen on todettu estävän tietokonetta muodostamasta Teredo IPsec -yhteyksiä. Jos olet asentanut tietokoneeseen jonkin näistä tietoturvaohjelmistoista, varmista, että ohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon, tai perehdy ohjelman tukiohjeisiin ja ota selvää, miten voit ottaa Teredo IPsec -yhteyden näissä ohjelmistoissa käyttöön.

Ratkaisu 4: Tarkista, onko Xbox Liven seuruekeskustelu- ja moninpelitoimintojen käyttöön tarvittavien Windows-palvelujen oletusarvoja muutettu

Xbox Liven seuruekeskustelu- ja moninpelitoimintojen käyttöön tarvitaan Windows 10:ssä neljä keskeistä palvelua. Jos jokin näistä palveluista poistetaan käytöstä, ne on otettava uudelleen käyttöön.

Tarkista seuraavasti, että tarvittavat Windows-palvelut ovat käytössä:

1. Kirjoita työkalupalkin hakukenttään (Cortana) Palvelut.
  2. Valitse hakutuloksista Palvelut.
  3. Tarkista seuraavien palvelujen Käynnistystyyppi-asetus ja varmista, että ne on asetettu oletusarvoihinsa:
Palvelun nimi Oletuskäynnistystapa
IKE- ja AuthIP IPsec Keying -moduulit Automaattinen (käynnistimen käynnistys)
IP-aputoiminto Automaattinen
Xbox Live -todentamishallinta Manuaalinen
Xbox Live -verkkopalvelut Manuaalinen

Jos jonkin palvelun oletusarvoa on muutettu, voit ottaa oletusarvon uudelleen käyttöön:

1. Kaksoisnapsauta Palvelut-sovelluksessa palvelun nimeä, jota on muutettu.
  2. Valitse Ominaisuudet -ikkunan avattavasta Käynnistystyyppi-luettelosta oletusarvo.
  3. Valitse Palvelun tila -kohdasta Käynnistä.
  4. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Jotkin näistä sovelluksista määrittävät tietokoneen asetukset uudelleen suorituskyvyn optimoimiseksi ja poistavat prosessin aikana Windows-palvelut käytöstä. Joskus tämä voi vaikuttaa yhteen tai useampaan edellä mainitusta neljästä palvelusta. Jos käytät jotakin tietokoneen optimointisovellusta, tarkista, mitä muutoksia se tekee palvelumäärityksiin, sillä kyseiset asetukset on mahdollisesti palautettava, jotta Xbox Liven seuruekeskustelu- ja moninpelitoimintoja voidaan käyttää.