Seurueiden ääniongelmien ja moninpeliongelmien ratkaiseminen Windows 10:ssä

Jos et kuule ystäviäsi Xbox Live Party -keskusteluissa tai et pysty liittymään moninpeliin tai isännöimään moninpeliä käyttämällä Xbox Liveä Windows 10:ssä, toimi tällä sivulla olevien ratkaisujen mukaan.

Tällä sivulla

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen:

Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2017-05-01T04:28:24.4192032+00:00

Ratkaisu 2: Tarkista NAT-tyyppi

Tarkista NAT-tyyppi Xbox-sovelluksen Asetukset-näytön Verkko-välilehdestä ja katso alta, miten voit suorittaa ongelman vianmäärityksen.

Voit tarkistaa NAT-tyypin seuraavasti:

1. Napsauta Aloitus-kuvaketta ja avaa Xbox-sovellus.
  2. Valitse Asetukset > Verkko.
  3. Valitse Verkon tila -kohdasta NAT-tyyppi.

Mitä NAT-osoitteenmuunnos merkitsee?

Kaaviossa on NAT-tyypin mukaan havainnollistettu, voiko yhdellä Xboxilla pelata pelejä toisen Xboxin kanssa.
AVOIN NAT KESKITASOINEN NAT TIUKKA NAT
Kun NAT-tyyppi on AVOIN, voit pelata ja isännöidä moninpelejä sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on jokin NAT-tyyppi verkossaan. Kun NAT-tyyppi on KESKITASOINEN, voit pelata tiettyjen henkilöiden kanssa. Et kuitenkaan välttämättä pysty pelaamaan joidenkin henkilöiden kanssa, eikä sinua yleensä valita pelin isännäksi. Kun NAT-tyyppi on TIUKKA, voit pelata moninpelejä sellaisten henkilöiden kanssa, joiden NAT-tyyppi on AVOIN. Sinua ei myöskään voi valita pelin isännäksi.

NAT-tyypin vianmääritys

NAT-tyyppi voi olla neljässä eri tilassa. Napsauta näkemääsi tilaa vastaavaa linkkiä ongelman vianmäärityksen suorittamista varten.

Avoin Kun NAT-tyyppi on Avoin, ongelma ei todennäköisesti liity kotiverkkoosi. Sinun pitäisi pysty pelaamaan ja isännöimään moninpelejä sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on jokin NAT-tyyppi verkossaan. Jos ongelma ilmenee siten, että et kuule muita tai muut eivät kuule sinua Xbox Live -seuruekeskustelussa, varmista, että kaikki äänilaitteet (kuulokemikrofoni, mikrofoni, kaiuttimet) toimivat.

Xbox-kuulokemikrofonin vianmääritysohjeet löydät ohjeaiheesta Lisävarusteet: kuulokemikrofonit.

Keskitasoinen tai Tiukka. Jos NAT-tyyppinä on Keskitasoinen tai Tiukka, sinun kannattaa ehkä määrittää eteisverkko (tunnetaan myös nimellä DMZ) tai kokeilla portinsiirtoa. Voit käyttää vain yhtä näistä vaihtoehdoista kerrallaan. Niiden määritysohjeet on annettu alla.
Teredo ei täytä vaatimuksia Jos NAT-tyypin tilana on Teredo ei täytä vaatimuksia, katso vianmääritysohjeet ohjeaiheesta Xbox-sovelluksen NAT-tyyppinä Windows 10:ssä on ”Teredo ei täytä vaatimuksia”.

Eteisverkon (demilitarisoitu alue, DMZ) ottaminen käyttöön reitittimessä

Eteisverkkoa (nimeltään myös demilitarisoitu alue, DMZ) käytetään reitittimessä poistamaan Internet-käytön rajoituksia. Periaatteessa se siirtää laitteesi verkon palomuurin ulkopuoliseen tilaan. Ottamalla käyttöön reitittimen eteisverkon sinun tulisi pystyä muodostamaan yhteys Xbox Liveen, liittymään peleihin ja isännöimään pelejä tai seurueita.

Huomautus Jos määrität eteisverkon, tietokoneessa on käytettävä kiinteää IP-osoitetta. Määritä kiinteä IP-osoite käyttämällä reitittimesi DHCP-varaustoimintoa, mikäli mahdollista. Jos se ei ole käytettävissä, tietokoneen IP-asetukset on ensin määritettävä manuaalisesti. Eteisverkkoon voi määrittää vain yhden tietokoneen. Jos käytössäsi on useita tietokoneita, tämä ratkaisu korjaa ongelman vain yhden tietokoneen osalta.

Tärkeää Älä käytä portinsiirron, UPnP:n ja eteisverkon asetusten yhdistelmää. Jos tämä ratkaisu ei poista ongelmaa, poista eteisverkko (DMZ) käytöstä, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Lisätietoja eteisverkon ottamisesta käyttöön tai pois käytöstä reitittimessä löydät verkkolaitteita käsitteleviltä keskustelupalstoiltamme (oman reitittimesi DMZ-aiheesta). Jos palstoilla ei käsitellä omaa reititinmalliasi, tutustu sen käyttöohjeeseen. Ohjeissa viitataan Xbox-konsoliin, mutta niitä voidaan soveltaa vastaavasti myös tietokoneeseen.

Huomautus Tämän linkin valitseminen avaa toisen selainikkunan, joten et kadota paikkaasi etsiessäsi tietoja verkkolaitteiden määrittämisestä.

Tärkeää Microsoft kiistää kaiken vastuun liittyen sivuston sisältämien kolmansien osapuolien ohjelmistojen, ratkaisujen, palvelujen tai koulutuksen käyttöön. Kaikki ohjelmistot, ratkaisut, palvelut ja koulutus tarjotaan sellaisenaan ja ilman takuita, paitsi jos takuun tarjoaa valtuutettu kolmannen osapuolen yritys.

Kun olet palauttanut reitittimen, tarkista NAT-tiedoista, onko ongelma ratkennut:

1. Napsauta Aloitus-kuvaketta ja avaa Xbox-sovellus.
  2. Valitse Asetukset > Verkko.
  3. Valitse Verkon tila -kohdasta Tarkista uudelleen.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Avoin, se on paras tila, ja ongelman pitäisi ratketa.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Keskitasoinen, se on hyvä tila, mutta ongelmia voi edelleen ilmetä, kun kommunikoit tai pelaat sellaisten ihmisten kanssa, joilla tilana on Keskitasoinen tai Tiukka.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Tiukka, tässä tilassa ilmenee eniten ongelmia, kun kommunikoit tai pelaat muiden kanssa.
  4. Jos sinulla on edelleen ongelmia, voit kokeilla portinsiirtoratkaisua. Muista ensin palauttaa tietokoneen aikaisemmat asetukset.

Perehdy kohdassa Verkkoporttien avaaminen käyttämällä portinsiirtoa annettuihin ohjeisiin.

Verkkoporttien avaaminen käyttämällä portinsiirtoa

Verkkolaitteisto tai palomuuri saattaa estää tiedonvälityksen Xbox Live -palvelimien kanssa.

Jos olet yhteydessä verkkoon työpaikan tai koulun kautta, pyydä verkon järjestelmänvalvojaa avaamaan seuraavat portit:

• Portti 88 (UDP)
  • Portti 3074 (UDP ja TCP)
  • Portti 53 (UDP ja TCP)
  • Portti 80 (TCP)
  • Portti 500 (UDP)
  • Portti 3544 (UDP)
  • Portti UDP 4500 (UDP)

Jos olet yhteydessä kotiverkkoon, joudut ehkä avaamaan verkkolaitteiston verkkoportit itse käyttämällä portinsiirtoa.

Osa 1: Määritä kiinteä IP-osoite tai vaihda manuaalisiin IP-asetuksiin

Määritä kiinteä IP-osoite käyttämällä reitittimesi DHCP-varaustoimintoa, mikäli mahdollista. Jos se ei ole käytettävissä, tietokoneen IP-asetukset on määritettävä manuaalisesti.

DHCP-varauksen määrittäminen reitittimessä

Varaa tietokoneelle kiinteä IP-osoite verkkolaitteistossasi siirtymällä reitittimen käyttöliittymässä DHCP- tai LAN-osioon ja lisäämällä tietokoneen MAC-osoite varattujen osioon.

Olemme keränneet tietoja DHCP:n käyttöönotosta erimallisissa reitittimissä ja yhdyskäytävissä. Verkkolaitteita käsitteleviltä keskustelupalstoiltamme saat tietoja oman verkkolaitteistosi määrittämisestä ja päivittämisestä.

Huomautus Yllä olevan linkin valitseminen avaa toisen selainikkunan, joten et kadota paikkaasi etsiessäsi tietoja verkkolaitteiden määrittämisestä.

Jos reitittimesi ei tue DHCP-varaustoimintoa, Xboxin IP-asetukset on määritettävä manuaalisesti.

Nouda tietokoneen IP-asetukset

Ennen kuin avaat verkkolaitteiston portteja ja määrität tietokoneen käyttämään kiinteää IP-osoitetta, nouda nykyiset IP-asetukset tietokoneesta:

1. Napsauta Aloitus-kuvaketta, kirjoita cmd ja paina Enter-näppäintä.
  2. Kirjoita komentoriville ipconfig/all ja paina Enter-näppäintä.
  3. Etsi käyttämäsi verkkoyhteys (esimerkiksi Ethernet-sovitin Lähiverkkoyhteys- tai Langaton sovitin Lähiverkkoyhteys -kohdasta). Kirjoita seuraavien kohtien arvot muistiin:
    • IPv4-osoite (tai IP-osoite)
    • Aliverkon peite
    • Oletusyhdyskäytävä
    • DNS-palvelimet
  4. Keksi tietokoneelle yksilöllinen IP-osoite ja kirjoita se muistiin. Helppo tapa on lisätä 10 tietokoneesi IP-osoitteen viimeiseen numeroon. Jos tietokoneesi osoite on esimerkiksi 192.168.1.2, määritä tietokoneen yksilölliseksi IP-osoitteeksi 192.168.1.12.

Huomautus Verkon kaikkien IP-osoitteiden on oltava ainutkertaisia.

Seuraavaksi on määritettävä tietokoneen IP-asetukset.

Määritä tietokoneen kiinteä IP-osoite ja DNS-asetukset

1. Napsauta Aloitus-kuvaketta ja avaa Asetukset.
  2. Valitse Verkko ja Internet.
  3. Valitse Verkko- ja jakamiskeskus.
  4. Valitse Muuta sovittimen asetuksia.
  5. Napsauta määritettävää verkkoyhteyttä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
  6. Valitse Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja sitten Ominaisuudet. Ominaisuudet: Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -valintaikkuna tulee näyttöön.
  7. Valitse Yleiset-välilehdestä Käytä seuraavaa IP-osoitetta. Kirjoita luomasi IP-osoite IP-osoite-kenttään.
  8. Siirrä kohdistin sarkainnäppäintä painamalla Aliverkon peite -kenttään. Aliverkon peitteen oletusarvo lisätään automaattisesti. Hyväksy oletusarvoinen aliverkon peite tai kirjoita aliverkon peite, jota haluat käyttää.
  9. Kirjoita Oletusyhdyskäytävä-kenttään oletusyhdyskäytävän IP-osoite.
  10. Kirjoita Ensisijainen DNS-palvelin -kenttään DNS-palvelimen IP-osoite. Jos aiot käyttää ensisijaisena DNS-palvelimena paikallista tietokonetta, kirjoita paikallisen tietokoneen IP-osoite.
  11. Kirjoita Vaihtoehtoinen DNS-palvelin -kenttään mahdollisen vaihtoehtoisen DNS-palvelimen IP-osoite. Jos aiot käyttää vaihtoehtoisena DNS-palvelimena paikallista tietokonetta, kirjoita paikallisen tietokoneen IP-osoite.
  12. Valitse OK ja valitse sitten Sulje.

Osa 2: Avaa reitittimen tai yhdyskäytävän portit

Avaa seuraavaksi reitittimen tai yhdyskäytävän portit, niin että verkkolaitteisto voi muodostaa yhteyden Xbox Live -palvelimiin.

Voit avata portit seuraavasti:

1. Avaa verkkoselain.
  2. Kirjoita osoiteriville reitittimen tai yhdyskäytävän oletus-IP-osoite ja paina sitten ENTER-näppäintä. Seuraavassa on joidenkin reititin- ja yhdyskäytävävalmistajien IP-oletusosoitteita:
    Belkin: 192.168.2.1
    Linksys (Cisco): 192.168.1.1
    D-Link: 192.168.0.1
    NETGEAR: 192.168.0.1. or 192.168.1.1

Olemme keränneet lisätietoja portinsiirron käyttöönotosta erimallisissa reitittimissä ja yhdyskäytävissä. Verkkolaitteita käsitteleviltä keskustelupalstoiltamme saat tietoja oman verkkolaitteistosi määrittämisestä ja päivittämisestä. Jos valmistajaa ei mainita edellä, IP-oletusosoite saattaa olla kerrottu ohjekirjoissa tai laitteiston valmistajan verkkosivustossa.

3. Kirjoita reitittimen tai yhdyskäytävän käyttäjätunnus ja salasana ja valitse sitten OK.

Huomautus Jos et tiedä käyttäjätunnuksen ja salasanan oletusarvoja, etsi ne laitteiston valmistajan ohjeista.

4. Kun olet kirjautunut sisään, sinun pitäisi nähdä reitittimen tai yhdyskäytävän määrityssivu.
  5. Avaa seuraavat portit:
    • Portti 88 (UDP)
    • Portti 3074 (UDP ja TCP)
    • Portti 53 (UDP ja TCP)
    • Portti 80 (TCP)
    • Portti 500 (UDP)
    • Portti 3544 (UDP)
    • Portti UDP 4500 (UDP)
    • Valitse porttinumero väliltä 49152 ja 65535. Jos et halua valita porttinumeroa, käytä porttia 60209. (Kirjoita osassa 3 valitsemasi porttinumero muistiin.)

Tärkeää Älä käytä portinsiirron, UPnP:n ja eteisverkon (nimeltään myös demilitarisoitu alue, DMZ) asetusten yhdistelmää. Jos olet aiemmin ottanut käyttöön eteisverkon reitittimessäsi, se on poistettava käytöstä ennen tätä vaihetta.

Tärkeää Microsoft kiistää kaiken vastuun liittyen sivuston sisältämien kolmansien osapuolien ohjelmistojen, ratkaisujen, palvelujen tai koulutuksen käyttöön. Kaikki ohjelmistot, ratkaisut, palvelut ja koulutus tarjotaan sellaisenaan ja ilman takuita, paitsi jos takuun tarjoaa valtuutettu kolmannen osapuolen yritys.

Osa 3: Määritä kiinteä Teredo-portti

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloitus-kuvaketta ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja).
  2. Suorita järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraava komento:

netsh interface Teredo set state client clientport=[valitsemasi numero/60209]

Kun olet avannut tarvittavat portit reitittimessä tai yhdyskäytävässä ja olet suorittanut Teredo-tunnelin asetusten määrityksen, tarkista NAT-tiedoista, onko ongelma ratkennut:

1. Napsauta Aloitus-kuvaketta ja avaa Xbox-sovellus.
  2. Valitse Asetukset > Verkko.
  3. Valitse Verkon tila -kohdasta Tarkista uudelleen.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Avoin, se on paras tila, ja ongelman pitäisi ratketa.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Keskitasoinen, se on hyvä tila, mutta ongelmia voi edelleen ilmetä, kun kommunikoit tai pelaat sellaisten ihmisten kanssa, joilla tilana on Keskitasoinen tai Tiukka.
    • Jos NAT-tyypin tilana on Tiukka, tässä tilassa ilmenee eniten ongelmia, kun kommunikoit tai pelaat muiden kanssa.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, voit yrittää ottaa eteisverkkoon (demilitarisoitu alue, DMZ) perustuvan ratkaisun käyttöön. Muista ensin palauttaa tietokoneen aikaisemmat asetukset. Perehdy kohdassa Eteisverkon (demilitarisoitu alue, DMZ) ottaminen käyttöön reitittimessä annettuihin ohjeisiin.

Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, anna palautetta napsauttamalla Xbox-sovelluksen Verkko-kohdassa olevaa Esiintyykö ongelmia yhä? Lähetä palautetta -linkkiä.