Windows 10:n pelitallentimeen liittyvät laitteistovaatimukset

Jos haluat tallentaa pelileikkeitä Windows 10:ssä pelitallentimella, tietokoneesi näytönohjaimen pitää tukea jotakin näistä koodereista:

• Intel Quick Sync H.264
  • NVidia NVENC
  • AMD VCE

Voit tarkistaa tietokoneesi näytönohjaimen siirtymällä tehtäväpalkin hakuruutuun ja hakemalla "laitehallintaa". Laajenna Laitehallinnassa Näyttösovittimet

Intel Quick Sync -kooderia tukevia näyttösovittimia ovat seuraavat:

• Intel HD graphics 4200 tai uudempi
  • Intel Iris Graphics 5100 tai uudempi

NVidia NVENC:iä tukevia näyttösovittimia ovat seuraavat:

• GeForce 600 -sarja tai uudempi versio, mutta eivät nämä:
    • GeForce 605
    • GeForce GT 610
    • GeForce GT 620
    • GeForce GT 625
    • GeForce GT 630 (jotkin mallit voivat toimia)
    • GeForce GT 640
    • GeForce GT 645
    • GeForce GT 730 (jotkin mallit voivat toimia)
  • GeForce 600M -sarja tai uudempi versio, mutta eivät nämä:
    • GeForce 610M
    • GeForce GT 620M
    • GeForce GT 625M
    • GeForce GT 630M
    • GeForce GT 635M
    • GeForce GT 640M LE (jotkin mallit voivat toimia)
    • GeForce GTX 670M
    • GeForce GTX 675M
    • GeForce 705M
    • GeForce 710M
    • GeForce 720M (jotkin mallit voivat toimia)
    • GeForce 800M
    • GeForce 820M
    • GeForce 910M (jotkin mallit voivat toimia)
    • GeForce 920M (jotkin mallit voivat toimia)
  • Quadro 410
  • Quadro K -sarja tai uudempi
  • Quadro KM -sarja tai uudempi

AMD VCE:tä tukevia näyttösovittimia ovat seuraavat:

• A-series 5000 tai uudemmat APU:t
  • Radeon HD7700 -sarja
  • Radeon HD7800 -sarja
  • Radeon HD7900 -sarja
  • Radeon HD -sarjan mallit väliltä 8570–8990
  • Radeon R5 240 tai R7 240 tai R7 250 tai R7 250E tai R7 250 X tai R7 265 tai R9 270 tai R9 270 X tai R9 280 tai R9 280 X
  • Radeon R5 330 tai R5 340 tai R7 340 tai R7 350 tai R7 370 tai R9 370 tai R9 370 X
  • Radeon RX 460, RX 470, RX 480
  • Mobile Radeon -sarjan mallit väliltä HD 77x0M–HD 7970M
  • Mobile Radeon HD 8000 -sarja
  • Mobile Radeon Rx M2xx -sarja
  • Mobile Radeon -sarjan mallit Radeon R5 M330–Radeon R9 M380 ja Radeon R9 M390
  • FirePro-kortit, joissa on 1. sukupolven tai uudempi GCN-arkkitehtuuri
  • Radeon HD 7790 tai HD 8770
  • Radeon R7 260 tai R7 260 X tai R9 290 tai R9 290 X tai R9 295 X 2
  • Radeon R7 360 tai R9 360 tai R9 390 tai R9 390 X
  • Mobile Radeon R9 M280X
  • Mobile Radeon R9 M385 tai R9 M385X

Voit aina ottaa pelistä näyttökuvan, vaikka sinulla ei olisikaan jotakin näistä näytönohjaimista.

Jos tietokoneesi ei pysty tallentamaan pelileikkeitä, mutta yrität luoda sellaisen, näet seuraavan kaltaisen sanoman:

Sorry, this PC doesn't meet the hardware requirements for recording clips.

Tee siinä tapauksessa jokin seuraavista:

• Hanki uusin ohjain tietokoneen nykyiselle näyttösovittimelle (jos tietokoneessasi on useampi kuin yksi näyttösovitin, varmista, että ohjaimet ovat ajan tasalla kullekin niistä)
  • Asenna yksi tässä luetteloiduista näyttösovittimista

Jos tietokoneessasi on useita näyttösovittimia ja vain yksi niistä tukee pelitallenninta, varmista, että käytät kyseiseen korttiin yhdistettyä näyttöä, kun tallennat peliäsi.

Jos sinulla on tuettu näyttösovitin, jonka ohjain on ajan tasalla, etkä silti voi tallentaa pelejä, avaa Palautekeskus (Windows 10 -sovellus) ja anna palautetta, jotta voimme tutkia asiaa.