Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa

Tarkista laitteen järjestelmätiedot

Voit näyttää järjestelmätiedot valitsemalla tietokoneessa Aloitus-painikkeen, kirjoittamalla Tietoja tietokoneesta ja valitsemalla sitten Tietoja tietokoneesta:

• Käyttöjärjestelmä
  • Versio
  • Käyttöjärjestelmän koontikäännös
  • Suoritin
  • Asennettu RAM-muisti
  • Järjestelmän tyyppi (esimerkiksi 32- tai 64-bittinen käyttöjärjestelmä)

Jos laitteessa ei ole pelin edellyttämää Windowsin vähimmäisversiota (tai sitä uudempaa), sinun on asennettava päivitys. Perehdy Windows Update: usein kysytyt kysymykset -sivuun ja ota selvää, miten voit päivittää laitteen uusimmalla päivityksellä.

Huomautus Jos sinulla on Windows 10:stä versio K tai KN, sinun on ehkä ladattava muita ohjelmistoja. Nämä ovat saatavilla maksuttomina latauksina. Perehdy artikkeliin https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229.

Tarkista laitteessa vapaana olevan tilan määrä

Pelin vaatiman levytilan määrä vaihtelee pelikohtaisesti ja sen mukaan, pelataanko pelin Xbox One- tai Windows 10 -versiota.

Xbox One

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit tarkistaa, että Xbox One -konsolissa on tarpeeksi vapaata levytilaa pelin asennusta varten:

1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla ohjaimen Xbox-painiketta ja vieritä sitten oikealle Omat pelit ja sovellukset -kohtaan.
  2. Tarkista käytettävissä oleva levytila näytön vasemmasta alakulmasta. Jos levytilaa ei ole tarpeeksi, sinun on poistettava joitakin nykyisiä pelejä ja sovelluksia tai lisättävä ulkoinen asema konsoliin.

Jos käytät konsolin kanssa ulkoista tallennuslaitetta ja haluat muuttaa oletusasennussijaintia, toimi seuraavasti:

1. Avaa opas kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset > Kaikki asetukset.
  3. Valitse Järjestelmä > Tallennustila.
  4. Oletustallennussijainti on osoitettu Tallennustilan hallinta -kohdassa oikeassa yläkulmassa olevalla kolmiolla.

Windows 10

Voit määrittää Windows 10 -laitteen käytettävissä olevan levytilan seuraavasti:

1. Valitse Aloitus  -painike ja sitten Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  2. Näet laitteen kunkin aseman käytetyn levytilan määrän. Varmista, että kiintolevyllä on riittävästi vapaata tilaa.

Jos olet jo asentanut pelin ja haluat siirtää sen yhdestä asemasta toiseen, toimi seuraavasti:

1. Varmista ensin, että peli on suljettu.
  2. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  3. Valitse asema, johon peli on asennettu, ja sitten Sovellukset ja pelit.
  4. Valitse peli, Siirrä ja sitten levyasema, johon haluat siirtää pelin.

Tarkista, mikä grafiikkakortti laitteeseen on asennettu, ja selvitä käytettävissä olevan videomuistin määrä

Jos et tiedä, mikä grafiikkakortti laitteeseen on asennettu tai että kuinka paljon videomuistia siinä on, voit tarkistaa tämän seuraavasti:

1. Valitse tietokoneessa Aloitus-painike ja sitten Asetukset > Järjestelmä > Näyttö.
  2. Vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytön lisäasetukset.
  3. Vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytä sovittimen ominaisuudet. Sovitintyyppi-välilehdessä näkyy grafiikkakortin nimi, Varattu näyttömuisti -kohdassa näkyy näyttömuisti.

Tarkista, mikä DirectX-versio laitteeseen on asennettu

Jos et ole varma, mikä DirectX-versio laitteeseen on asennettu, voit tarkistaa sen seuraavasti:

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Windows - ja R-näppäimiä.
  2. Kirjoita dxdiag ja käynnistä sitten DirectX-diagnostiikkatyökalu painamalla Enter-painiketta.
  3. Tarkista Järjestelmä-välilehden Järjestelmätiedot-ikkunasta, mikä DirectX-versio siellä on listattu.

Voit tarkistaa ominaisuustason näytönohjaimen Näyttö-välilehden Ohjaimet-kohdan Ominaisuustasot-alakohdasta.

Pelin vähimmäisjärjestelmävaatimusten tarkistaminen

Nyt kun tiedät laitteesi järjestelmätiedot, etsi pelin vähimmäisjärjestelmävaatimukset jostakin seuraavista paikoista.

Windows 10:n Kauppa

Jos ostit tai haluat ostaa pelin Kaupasta, voit tarkistaa pelin vähimmäisjärjestelmävaatimukset seuraavasti:

1. Valitse Windows 10 -laitteesta Aloita ja sitten Kauppa.
  2. Kirjoita Haku-ruutuun sen pelin nimi, jonka vaatimukset haluat tarkistaa.
  3. Vieritä alas Järjestelmävaatimukset-osaan.
  4. Vertaa näitä tietoja laitteesi järjestelmätietoihin ja varmista, että laitteesi vastaa pelin pelaamiselle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Verkkosijainti, josta ostit pelin

Useimmat verkkomyyjät ilmoittavat pelin pelaamiselle asetetut vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Jos ostit tai haluat ostaa pelin muusta verkkokaupasta kuin Windows 10:n Kaupasta, voit tarkistaa pelin vähimmäisjärjestelmävaatimukset seuraavasti:

1. Siirry sivustoon, josta ostit tai josta haluat ostaa pelin.
  2. Hae peli.
  3. Etsi järjestelmävaatimukset pelin tieto- tai ostonäytöstä.
    Huomautus Jotkin verkkomyyjät ilmoittavat ehdotetut järjestelmävaatimukset eli sen, missä järjestelmissä peli toimii parhaiten. Peli toimii, kunhan vähimmäisvaatimukset täyttyvät tai ylittyvät.
  4. Vertaa pelin vähimmäisvaatimuksia laitteesi järjestelmätietoihin ja varmista, että laitteesi vastaa pelin pelaamiselle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

Pelipakkaus, jos ostit pelin jälleenmyyjältä

Kun ostat pelin jälleenmyyjältä, vähimmäisjärjestelmävaatimukset ilmoitetaan pakkauksessa. Varmista, että laitteesi vastaa näitä vaatimuksia.

Pelin ja laitteen vähimmäisjärjestelmävaatimusten vertaaminen

Nyt kun sinulla on sekä laitteen että pelin vähimmäisjärjestelmävaatimukset, voit helposti selvittää, toimiiko peli laitteessasi.

Seuraavassa taulukossa on esimerkki laitteesta, joka ei vastaa pelin vähimmäisjärjestelmävaatimuksia:

Laitteesi

Peli: vähimmäisvaatimukset

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Suoritin: i5-suoritin, 1,7 GHz

Muisti: 4 096 Mt (4 Gt)

DirectX-versio: 9.1

Grafiikkakortin muisti: 2 048 Mt (2 Gt)

Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 tai uudempi

Suoritin: i3-suoritin, 1,5 GHz

Muisti: 8 192 Mt (8 Gt)

DirectX-versio: 11

Grafiikkakortin muisti: 2 048 Mt (2 Gt)

Seuraavassa taulukossa on esimerkki laitteesta, joka vastaa pelin vähimmäisjärjestelmävaatimuksia:

Laitteesi

Peli: vähimmäisvaatimukset

Käyttöjärjestelmä: Windows 10

Suoritin: i7-suoritin, 2,1 GHz

Muisti: 16 384 Mt (16 Gt)

DirectX-versio: 11

Grafiikkakortin muisti: 2 048 Mt (2 Gt)

Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 tai uudempi

Suoritin: i5-suoritin, 1,7 GHz

Muisti: 8 192 Mt (8 Gt)

DirectX-versio: 11

Grafiikkakortin muisti: 2 048 Mt (2 Gt)