Kinect-äänikomentoihin liittyvien ongelmien vianmääritys Xbox Onessa

Xbox Onen Kinect-sensori kuulee äänikomentosi mikrofonin avulla. Erinomaisen käyttöelämyksen kannalta on tärkeää varmistaa, että Kinect-sensori kuulee sinut. Tässä artikkelissa kuvataan, miten voit suorittaa Kinect-mikrofoniin liittyvien, äänikomentoja käytettäessä ilmenevien ongelmien vianmäärityksen.

Huomautus Xbox Onen äänikomennot eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla. Äänitoimintojen saatavuuden omassa maassasi tai alueellasi voit tarkistaa ohjeaiheesta Xbox Onen ominaisuuksien saatavuus. Katso Korkealuokkainen/luonnollinen ääni (myös Xbox virta päälle -komento) ja tarkista, onko se käytettävissä omalla alueellasi.

Video: Kinect-mikrofonin kalibrointi

Katso video Kinect-mikrofonin kalibrointi. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Huomioitavia asioita

Ota seuraavat asiat huomioon, kun säädät Kinect-mikrofonia tai määrität pelialueesi:

• Kinect-mikrofoni on suunniteltu kuulemaan pelialueellasi kaiken. Erilaiset laitteet, kaiuttimet, tuulettimet tai puhuvat ihmiset voivat kuitenkin häiritä Kinect-mikrofonin toimintaa. Näissä tilanteissa Kinect ei ehkä tunnista tarkkoja äänikomentoja.
  • Varmista, että Kinect on liitetty pistorasiaan ja sen virta on kytketty. Xbox-logossa palaa valo, kun sensori on käynnistetty. Jos sensori ei käynnisty, kokeile ohjeaiheessa Kinect-sensori ei käynnisty kuvattuja vianmäärityksen vaiheita.
  • Jos haluat selvittää käytettävissä olevat äänikomennot, perehdy ohjeaiheeseen Cortanan äänikomennot Xbox Onessa tai Alkuperäiset äänikomennot Xbox Onessa.
  • Xbox virta päälle -komento toimii vain silloin, jos konsoli on määritetty käyttämään pikakäynnistystilaa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tietoja virransäästö- ja pikakäynnistystiloista.

Pelien tai sovellusten äänikomentoihin liittyvien ongelmien vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia tietyn pelin tai sovelluksen kanssa, katso pelin tai sovelluksen opastusohjelma tai yritä kalibroida Kinect-sensori kyseisestä pelistä tai sovelluksesta.

Jos sinulla on edelleen johonkin tiettyyn peliin liittyviä ongelmia, saat vihjeitä ja neuvoja yhteisöltä Xbox One -pelifoorumeilta.

Kinect-äänikomentojen vianmääritys

Jos Kinect-sensori ei tunnista äänikomentoja, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Varmista, että Kinect-sensorin virta on kytketty

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Kinect ja laitteet.
  5. Valitse Kinect.
  6. Varmista, että Kinect päällä -asetus on valittuna. Jos näin ei ole, käynnistä sensori valitsemalla Kinect päällä.

Käynnistä konsoli uudelleen

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
    Huomautus Voit avata oppaan mistä tahansa toisesta konsolin näytöstä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Käynnistä konsoli uudelleen.
  4.  Vahvista valitsemalla Kyllä.

Huomautus Jos et pysty avaamaan opasta tai konsoli näyttää jumiutuneen, paina konsolin Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan, kunnes konsoli sammuu. Kun konsoli on sammunut, käynnistä se uudelleen koskettamalla konsolin Xbox-painiketta .

Kalibroi Kinect-mikrofoni

Ennen toimenpiteen aloittamista:

• Varmista, että kaiuttimet ovat käytössä ja että niiden äänenvoimakkuus on säädetty tavallista suuremmaksi.
  • Varmista, että huone on hiljainen.
  • Jos käytät kotiteatterijärjestelmää, varmista, että järjestelmän virta on kytketty ja että sen äänenvoimakkuus on säädetty tavallista suuremmaksi.
Voit kalibroida Kinect-mikrofonin seuraavasti:
  1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Kinect ja laitteet.
  5. Valitse Kinect.
  6. Valitse Kinect ei kuule minua.
  7. Valitse Tarkistetaan ääni -näytöstä Aloita äänen tarkistus.

Äänen tarkistuksen aikana sensori tarkistaa pelialueen taustamelun. Jos taustamelua on vain vähän, järjestelmä siirtyy automaattisesti seuraavaan vaiheeseen. Jos taustamelu on liian voimakasta, vähennä melua ja suorita sitten äänen tarkistus uudelleen.

Äänen tarkistuksen aikana sensori toistaa useita ääniä kaiuttimien sijoittelun määrittelemiseksi, ja järjestelmä näyttää näytön, kun mikrofonia kalibroidaan. Tämä voi kestää muutaman sekunnin.

8. Varmista, että näyttöön tulee onnistumisnäyttö, joka osoittaa, että ääniasetukset on määritetty oikein.

Tee korjauspyyntö

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, Kinect-sensori on ehkä korjattava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.