Vinkkejä Xbox Onen Kinectin määrittämiseen

Tällä sivulla kuvataan muutamia tärkeitä asioita, jotka kannattaa tietää ennen Kinect-sensorin määrittämistä.

Kinect-mikrofonin kalibrointia käsittelevä video

Katso Kinect-mikrofonin kalibrointia käsittelevä video. Huomautus Video on saatavilla vain englanniksi.

Ratkaisut

Onko minun käytettävä Kinectiä Xbox Onen kanssa?

Suosittelemme, että käytät Kinect-sensoria Xbox One -konsolin kanssa, sillä vain näin pystyt hyödyntämään konsolin kaikkia etuja. Sensorin käyttö ei kuitenkaan ole pakollista.

Huomautus Kun Kinect-sensori on liitetty Xbox One -konsoliin, voit ottaa sensorin käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Kinect ja laitteet.
    5. Valitse Kinect.
    6. Valitse Kinect on (Kinect päällä) tai Kinect off (Kinect pois).

Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Onen Kinect-sensorin käynnistäminen tai sammuttaminen.

Anna Kinect-sensorin hengittää

Kinect-sensori tarvitsee konsolin tapaan tuuletusaukoille ja tuulettimille tilaa, jotta sen käyttölämpötila pysyy optimaalisena. Pidä sensorin ympärillä oleva alue siistinä, äläkä peitä tuuletusaukkoja.

Älä kosketa sensorin etuosaa sijoittelun aikana

Kinect-sensorin etuosassa on kaksi kameraa (yksi VGA- ja yksi infrapunakamera), kuten myös infrapunasensoreita. Joihinkin muihin laitteisiin upotettujen kameroiden tapaan ne toimivat parhaiten, kun linssissä ei ole tahroja, joten vältä sensorin etuosan koskettamista.

Lisätietoja sensorin oikeasta sijoittamisesta on ohjeaiheessa Kinect-sensorin kulman säätäminen.

Äänikomentojen käyttö Kinectillä

Kinect-mikrofoni on suunniteltu kuulemaan pelialueellasi kaiken. Erilaisista laitteista kuuluvat äänet, kaiuttimet, tuulettimet tai puhuvat ihmiset voivat kuitenkin häiritä Kinect-mikrofonin toimintaa. Näissä tilanteissa Kinect ei ehkä tunnista äänikomentoja. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kinect-sensorin mikrofonin kalibrointi.

Kinectin terveys- ja turvaohjeet

Noudattamalla Xbox Onen Kinectin terveys- ja turvaohjeita voit hyödyntää Kinect-sensoria parhaalla mahdollisella tavalla. Lue lisätietoja muun muassa heijastuksista ja sähköturvallisuudesta.