Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen asetusten määrittäminen ja käyttäminen

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen avulla voit kytkeä Xbox One -ohjaimeen yhteensopivan keskustelu- tai stereokuulokemikrofonin, jolla voit hallita äänielämystä käsiäsi ohjaimelta nostamatta.

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitinpaketin sisältö:

• Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin
  • 2,5 mm:n liittimen 3,5 mm:n liittimeksi muuntava sovitin
  • USB-kaapeli ohjaimen päivittämistä varten
  • Pika-aloitusopas ja käyttöopas

Huomautuksia

• Kesäkuusta 2015 lähtien langattomissa Xbox One -ohjaimissa on 3,5 mm:n liitäntä, johon voit liittää tavallisen 3,5 mm:n äänikaapelin suoraan. Kun liität kuulokemikrofonin suoraan, voit säätää ääniasetuksia siirtymällä Asetukset-kohtaan ja valitsemalla Laitteet ja lisävarusteet. Valitse käyttämäsi ohjain ja säädä ääntä sen kautta. Kun käytät stereokuulokemikrofonisovitinta, nämä asetukset poistetaan käytöstä, sillä ääntä ei voi hallita sovittimesta.
  • Kaikki kuulokemikrofonit eivät ole yhteensopivia Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhteensopivan kuulokemikrofonin liittäminen Xbox One -konsoliin.

Tällä sivulla

Stereokuulokemikrofonisovittimen ja kuulokemikrofonin asetusten määrittäminen

Asenna Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin kuulokemikrofonin kanssa toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Toimi ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen olevien ohjeiden mukaan ja varmista, että ohjain on valmis toimimaan yhdessä stereokuulokemikrofonisovittimen kanssa.
  2. Liitä stereokuulokemikrofonisovitin Xbox One -ohjaimen alaosaan.
  3. Liitä kuulokemikrofonin ääniliitin kuulokemikrofonisovittimen alaosaan. Sovitin tukee seuraavia 3,5 mm:n kuulokemikrofonityyppejä:
    • yhdellä 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni
    • kahdella 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni, jossa on 3,5 mm:n CTIA-äänikaapelit
    • keskusteluääntä tukeva, 3,5 mm:n äänikaapelilla varustettu kuulokemikrofoni, jossa peliääni siirretään RCA-liittimillä tai optisilla liittimillä varustetulla erillisellä kaapelilla. (Stereokuulokemikrofonisovittimella otetaan käyttöön vain keskusteluääni. Liitä RCA-liittimet tai optiset liittimet [peliääni] konsoliin toimimalla valmistajan ohjeiden mukaan.)
    • 2,5 mm:n äänikaapelilla varustettu langallinen Xbox 360 -kuulokemikrofoni. Liitä se stereokuulokemikrofonisovittimeen Xbox One -stereokuulokesovittimen mukana toimitetulla, 2,5 mm:n liittimen 3,5 mm:n liittimeksi muuntavalla sovittimella.

Huomautuksia

• Langattomat Xbox 360 -kuulokemikrofonit eivät ole yhteensopivia Xbox Onen kanssa.
  • Xbox 360 -kuulokemikrofonin vanhat versiot, joissa on seuraava sovitin, eivät toimi liittimen muodon vuoksi.

Stereokuulokemikrofonisovittimen käyttäminen

Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen painikkeet
Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen painikkeet
  1. Peliäänen balanssi
  2. Keskusteluäänen balanssi
  3. Äänenvoimakkuuden lisäys
  4. Äänenvoimakkuuden vähennys
  5. Mykistys

Pelin/keskustelun balanssi: Näillä kahdella painikkeella voit säätää peliäänen ja keskusteluäänen tasapainoa. Oletusarvoisesti tämä suhde on 50/50, mutta voit säätää sen haluamallesi tasolle 100/0 ja 0/100 välillä. Jos haluat esimerkiksi lisätä peliääntä keskusteluääneen nähden, paina ohjaimen kuvakkeella varustettua painiketta, kunnes olet saavuttanut haluamasi tason. Kuulet merkkiäänen, kun tasona on 100 prosenttia.

Huomautus Haluat ehkä kuulla peliäänen myös televisiosta. Jos et halua kuulla ääntä televisiosta, vähennä television äänenvoimakkuutta. (Kun liität kuulokemikrofonin ohjaimeen, television ääntä ei automaattisesti mykistetä tai säädetä.)

Mykistys: Tämä painike mykistää keskusteluäänen, jotta muut eivät kuule sinua. Se ei mykistä peli-, musiikki- tai sovellusääniä. Tässä painikkeessa on oranssi merkkivalo, joka osoittaa, että ääni on mykistetty. Tämä merkkivalo syttyy vain silloin, kun liität kuulokemikrofonin sovittimeen.

Äänenvoimakkuus: Äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennyspainikkeet säätävät kaikkia kuulokemikrofoniin tulevia ääniä, myös peli- ja keskusteluääntä. Jos et halua lisätä peli- ja keskusteluääntä yhtä paljon, säädä peli- ja keskusteluäänten balanssia (katso yllä ”Pelin/keskustelun balanssi”).