Langattoman Xbox One -stereokuulokemikrofonin asetusten määrittäminen ja vianmääritys

Xbox One -stereokuulokemikrofoni tuottaa huippuluokan ääni- ja keskusteluelämyksen antamalla sinun hallita ääntä käsiäsi ohjaimelta nostamatta.

Xbox One -stereokuulokemikrofonipaketin sisältö:

• Xbox One -stereokuulokemikrofoni
  • Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitin
  • USB-kaapeli ohjaimen päivittämistä varten
  • Pika-aloitusopas ja käyttöopas
Xbox One -stereokuulokemikrofonia esittävä piirros

Huomautus Bluetooth-yhteyden välityksellä tietokoneeseen yhdistetyt ohjaimet eivät tue Xbox-kuulokemikrofoneja. Jos olet muodostanut yhteyden tietokoneeseen Bluetooth-yhteyden välityksellä, liitä kuulokemikrofoni suoraan tietokoneeseen. Katso tuetut skenaariot alta.

Samanaikaisesti yhdistettävissä olevien Xbox-ohjainten määrä

Käyttöympäristö

Xboxin langattoman yhteyden ja USB-yhteyden välityksellä

Bluetooth-yhteyden välityksellä

Xbox One -konsoli

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Ei tueta

Windows 10

Vain langaton Xbox-ohjain – 8

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-kuulokemikrofoni – 4

Langaton Xbox-ohjain ja Xbox-stereokuulokemikrofoni – 2

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Vain langaton Xbox-ohjain – 1

Huomautus Edellyttää Windows 10 Anniversary Editionia ja Bluetooth-yhteyttä tukevaa langatonta Xbox-ohjainta.

Windows 8.1

Vain langaton Xbox-ohjain – 4

(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Windows 7

Vain langaton Xbox-ohjain – 4

(äänentoistoa ohjaimen kautta ei tueta)

Huomautus Langattomaan yhteyteen tarvitaan Windowsin langaton Xbox-sovitin.

Ei tueta

Tällä sivulla

Xbox One -stereokuulokemikrofonin määrittäminen

Valmistele Xbox One -stereokuulokemikrofoni käytettäväksi konsolin kanssa toimimalla näiden ohjeiden mukaan.

Huomautus Jos haluat käyttää Xbox One -stereokuulokemikrofonia toisessa laitteessa, kuten Windows Phone -puhelimessa, liitä kuulokemikrofonin 3,5 mm:n kaapeli laitteeseen, jossa on 3,5 mm:n ääniliitäntä.

1. Toimi ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen stereokuulokemikrofonisovittimen käyttöä varten olevien ohjeiden mukaan ja varmista, että ohjain on valmis toimimaan yhdessä stereokuulokemikrofonisovittimen kanssa.
  2. Liitä ensin stereokuulokemikrofonisovitin Xbox One -ohjaimen alaosassa olevaan suorakulmaiseen laajennusporttiin Xbox One -stereokuulokemikrofonin asentamista varten. Liitä sitten stereokuulokemikrofonissa oleva 3,5 mm:n ääniliitin kuulokemikrofonisovittimen alaosaan.
Piirros, jossa on esitetty Xbox One -stereokuulokemikrofonin, kuulokemikrofonisovittimen ja ohjaimen väliset liitännät.
  1. Säädä stereokuulokemikrofonin istuvuutta. Voit säätää kokoa siirtämällä kuulokemikrofonin kumpaakin sivua vasemmalle tai oikealle. Voit säätää kumpaakin sivua noin 4 senttimetriä ja säätää kuulokemikrofonin sopivaksi useimmille käyttäjille. Älä säädä kuulokemikrofonia tätä pidemmälle, sillä se voi rikkoutua.
Piirros, jossa näkyy Xbox-stereokuulokemikrofonin kaksi sivuvarsien yläosan lähellä olevaa sovitus- ja säätöosaa.
  1. Säädä keskustelumikrofonin paikkaa. Vedä vasemmassa kuulokkeessa olevaa mikrofonivartta varovasti ylös- tai alaspäin, kunnes mikrofoni on suusi edessä. Voit säätää mikrofonia myös hieman sisään- ja ulospäin, jotta se on optimaalisella etäisyydellä suustasi.
Piirros, jossa on havainnollistettu mikrofonivarren suusta mitatun etäisyyden säätämistä.
Piirros, jossa on havainnollistettu mikrofonivarren säätämistä ylös- ja alaspäin.

Xbox One -stereokuulokemikrofonin käyttäminen

Tässä osassa kuvataan, miten voit hallita stereokuulokemikrofonia Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen painikkeilla.
Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen painikkeet
Piirros, jossa näkyvät Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen pohjassa olevat Pelin/keskustelun balanssi-, Mykistys- ja Äänenvoimakkuus-säätimet.

Pelin/keskustelun balanssi: Stereokuulokemikrofonisovittimen vasemmalla puolella olevalla kahdella painikkeella voit säätää peliäänen ja keskusteluäänen tasapainoa. Oletusarvoisesti tämä suhde on 50/50, mutta voit säätää sen haluamallesi tasolle 100/0 ja 0/100 välillä. Jos haluat esimerkiksi lisätä peliääntä keskusteluääneen nähden, paina ohjaimen kuvakkeella varustettua yläpainiketta, kunnes olet saavuttanut haluamasi tason. Kuulet merkkiäänen, kun tasona on 100 prosenttia. Jos haluat lisätä keskustelun äänenvoimakkuutta, paina stereokuulokemikrofonisovittimen vasemmalla puolella olevaa, henkilön kuvakkeella varustettua alapainiketta.

Huomautuksia

• Haluat ehkä kuulla peliäänen myös televisiosta. Jos et halua kuulla televisiota, vähennä television äänenvoimakkuutta. (Kun liität kuulokemikrofonin ohjaimessa olevaan sovittimeen, television ääntä ei automaattisesti mykistetä tai säädetä.)
  • Kun liität yhteensopivan kuulokemikrofonin langattomaan Xbox One -ohjaimeen, Kinectin keskusteluääni mykistetään automaattisesti.

Mykistys: Tämä (keski)painike mykistää keskusteluäänen, jotta muut eivät kuule sinua. Se ei mykistä peli-, musiikki- tai sovellusääniä. Tässä painikkeessa on oranssi merkkivalo, joka osoittaa, että ääni on mykistetty. Merkkivalo syttyy vain silloin, kun kuulokemikrofoni on liitetty sovittimeen.

Äänenvoimakkuus: Äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennyspainikkeet (oikealla) säätävät kaikkia kuulokemikrofoniin tulevia ääniä, myös peli- ja keskusteluääntä. Jos et halua lisätä peli- ja keskusteluääntä yhtä paljon, säädä peli- ja keskusteluäänten balanssia.

Xbox One -stereokuulokemikrofoniin liittyvät ongelmat ja kysymykset

Jos sinulla on Xbox One -stereokuulokemikrofonin käyttöön liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, perehdy seuraaviin ohjeaiheisiin.

Stereokuulokemikrofoni ei toimi

Jos Xbox One -stereokuulokemikrofoni ei toimi oikein, tarkista seuraavat asiat:

• Oletko päivittänyt ohjaimen ohjelmiston, jotta se tukee stereokuulokemikrofonisovitinta?
  • Varmista, että ohjaimessa on uudet paristot. Kun paristojen teho laskee, jotkin ohjaimen toiminnot, kuten ääni ja jyrinä, poistetaan jäljellä olevan virran säästämiseksi käytöstä.
  • Varmista, että kuulokemikrofonisovitin on liitetty kunnolla ohjaimeen ja että stereokuulokemikrofonin 3,5 mm:n kaapeli on kiinnitetty tukevasti kuulokemikrofonisovittimeen. Tiedät, että se on kytketty kunnolla, jos merkkivalo syttyy mykistyspainiketta painettaessa.
  • Yritä käyttää Xbox One -stereokuulokemikrofonia toisen laitteen, kuten kannettavan tietokoneen, kanssa ja tarkista, toimiiko kuulokemikrofoni. Jos ei, kuulokemikrofoni on vaihdettava. Voit tilata korvaavan laitteen verkon Xbox-huoltokeskuksesta.
  • Kokeile stereokuulokemikrofonia ja stereokuulokemikrofonisovitinta toisessa ohjaimessa, jos se on mahdollista. Jos kuulokemikrofoni toimii toisessa ohjaimessa, yritä päivittää ensimmäinen ohjain uudelleen. Jos tämä epäonnistuu, ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan laitteen verkon Xbox-huoltokeskuksesta.

Peli- tai keskusteluääni on liian voimakas

Jos peli- ja keskusteluäänet on molemmat liitetty sovittimeen, voit lisätä haluamaasi äänityyppiä Peliäänen balanssi- tai Keskusteluäänen balanssi -painikkeella.

Voinko toistaa keskusteluääntä sekä Kinectin että kuulokemikrofonin kautta?

Et. Kun konsoli tunnistaa kuulokemikrofonin, se olettaa, että haluat pitää äänen yksityisenä, ja poistaa Kinect-keskusteluäänen automaattisesti käytöstä.

Kuulen äänen myös television kautta

Stereokuulokemikrofonisovitin ei tiedä, käytätkö kuulokemikrofonia vain keskusteluiden tai kaikkien äänten toistamiseen, joten television ääntä ei automaattisesti mykistetä, kun käytät sovitinta. Sinun on säädettävä television äänenvoimakkuutta manuaalisesti.

Stereokuulokemikrofoni on rikkoutunut

Jos Xbox One -stereokuulokemikrofoni on rikkoutunut, se on vaihdettava. Voit tilata korvaavan laitteen verkon Xbox-huoltokeskuksesta.

Onko sinulla korjaukseen ja takuuseen liittyviä kysymyksiä? Perehdy ohjeaiheeseen Xbox Onen korjaus: usein kysyttyjä kysymyksiä.