Xbox Onen Kinect-sensorin ongelmien vianmääritys

Tässä artikkelissa on kuvattu Kinect-sensorissa ilmenevien ongelmien vianmääritystä. Joskus saattaa käydä esimerkiksi niin, että Kinect-sensori ei näe sinua tai ei osaa tulkita kehosi liikkeitä oikein. Jos yrität vaikkapa pelata Kinect-peliä, liikkua aloitusnäytössä liikkeiden avulla tai kirjautua sisään Kinectillä, varmista, että Kinect-kamera näkee sinut. Näin sensorin käyttö sujuu mainiosti.

Huomioitavia asioita

Tarkista seuraavat asiat, ennen kuin säädät Kinectiä tai pelialuetta:

• Joissakin peleissä Kinectin täytyy ehkä nähdä sinut kokonaan. Jos pelissä täytyy esimerkiksi potkia palloa, Kinectin täytyy nähdä jalkasi.
  • Teräväpiirtokamerat tarvitsevat tavallisesti tietyn määrän valoa kuvaukseen. Varmista, että pelialue on kunnolla valaistu, mutta huolehdi siitä, ettei auringonvalo osu suoraan käyttäjiin ja kameraan.
  • Varmista, että Kinect on liitetty pistorasiaan ja käynnistetty. Kinectin Xbox-logossa palaa valo, kun sensori on käynnistetty. Jos sensori ei käynnisty, perehdy ohjeaiheeseen Xbox Onen Kinect-sensori ei käynnisty.
  • Aseta Kinect niin lähelle sijoitusalustan reunaa kuin mahdollista. Varmista, ettei sen näkökentän edessä ole esteitä.
  • Jos Kinect-sensori on kytketty konsoliin, mutta näet aloitusnäytössä Kinectiä ei ole kytketty -sanoman, perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -konsoli ei tunnista Kinect-sensoria.

Tarkista Kinectin asetukset

Jos Kinect ei näe sinua kunnolla, tarkista Kinectin asetukset:

1. Paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse sitten Asetukset.
  2. Valitse Kinect.
Mitä Kinect näkee -näyttö

Tässä näytössä näet, mitä Kinect näkee. Jos sinua ei näy tässä näkymässä, siirry alla olevaan Kinect-sensorin säätäminen -kohtaan.

1. Jos Kinect-sensorin virtajohto on irrotettu tai sensori on sammutettu, tämä näkyy Kinect-näytössä.
Mitä Kinect näkee -näyttö, ei kuvaa, teksti Liitä Kinect-sensori.
  1. Kytke sensori uudelleen virtaan tarvittaessa ja valitse Kinect on (Kinect, käynnisty).
Näyttö, jossa Kinect voidaan käynnistää

Kinect-sensorin säätäminen

Voit säätää Kinect-sensoria seuraavasti:

1. Paina ohjaimen valikkopainiketta , valitse Asetukset ja valitse sitten Kinect.
  2. Valitse Siirsin Kinect-sensoriani tai minulla on vaikeuksia Kinectin kanssa.
Näyttö, jossa näkyvät Kinect päällä, Kinect ei kuule minua -virhesanoman vianmääritysasetukset ja Siirsin Kinect-sensoriani tai minulla on vaikeuksia Kinectin kanssa, joka on korostettu
  1. Säädä Kinect-sensoria, kuten äänen kalibrointia, ohjeiden mukaan.

Huomautuksia

• Tietoja Kinect-sensorin kulman säätämisestä on ohjeaiheessa Kinect-sensorin kulman säätäminen.
  • Jos pelin aikana ilmenee ongelmia, katso pelin opetusohjelmaa ja säädä sitten Kinect-sensoria kesken pelin.

Jos ongelma ei poistu, tilaa Kinect-sensorille huolto verkon Xbox-huoltokeskuksesta. Vaihtolaitteen saa vain rekisteröidylle konsolille.