Langattoman Xbox Elite -ohjaimen asetusten määrittäminen Xbox-lisävarusteet‑sovelluksen avulla

Jos haluat mukauttaa langattoman Xbox One -ohjaimen, perehdy ohjeaiheeseen Langattoman Xbox One -ohjaimen asetusten määrittäminen Xbox-lisävarusteet-sovelluksen avulla.

Kun avaat Xbox-lisävarusteet-sovelluksen, näet kaksi painiketta, jotka ovat Määritä ja Laitteen tiedot.

Huomautus Jos olet liittänyt useamman kuin yhden ohjaimen, näet kaikki ohjaimet, kun siirryt oikealle. Jos konsoliin on kirjautunut useita henkilöitä, määritetyt profiilit näkyvät ohjainten yläpuolella.

Laitetiedot

Nimeä ohjaimesi uudelleen valitsemalla Laitetiedot, ota käyttöön Copilot, niin voit tarkastella yleisiä tietoja ohjaimestasi.

Määritä

Valitse Määritä, jos haluat luoda ja mukauttaa ohjaimen asetuksia. Tallennetut määritykset säilyvät profiilissa ja ovat käytettävissä missä tahansa Xbox Onessa tai PC-tietokoneessa, johon ohjain on liitetty.

Pääset alkuun selaamalla Community configurations (Yhteisön määritykset) ja lisäämällä haluamasi määritykset omaan määritysluetteloosi. Tai valitse Uudet määritykset, jos haluat päästä tekemään määritykset itse.

Jäljempänä nämä vaihtoehdot ovat määrityksiä, jotka on varattu ohjaimen kahteen paikkaan.

Seuraavassa osassa alhaalla luetellaan kaikki tallennetut määritykset. Valitse yksi niistä, jotta voit suorittaa jonkin näistä toiminnoista:

• Tallenna se ohjaimen paikkaan.
  • Muokkaa
  • Kopioi
  • Nimeä uudelleen
  • Poista

Muokkaa

Muokkauksessa voit suorittaa haluamasi mukautukset, mukaan lukien nämä vaihtoehdot:

• Painikemääritys
  • Vasen sauva
  • Oikea sauva
  • Liipaisimet
  • Värähtely
  • Xbox-painikkeen kirkkaus

Painikkeen määritys - Voit valita vaihdettavan painikkeen valikosta ja sitten kohdassa Määritä kohteeseen valita vastaavan painikkeen, johon haluat määrittää sen toiminnon. Näytössä oleva ohjaimen kuva muuttuu ja osoittaa, mikä painike on mikäkin.

Tämä näyttö myös tarjoaa nämä vaihtoehdot:

• Ohjainten vaihtaminen
  • Oikeanpuoleisten sauvojen Y-akseleiden kääntäminen
  • Vasemmanpuoleisten sauvojen Y-akseleiden kääntäminen
  • Liipaisimien vaihtaminen

Vasemman ja oikean sauvan herkkyys – Voit valita Vasen sauva- tai Oikea sauva -valikkokohteen, jos haluat mukauttaa sauvojen asetuksia ja määrittää, miten kukin sauva toimii pelin aikana. Kun olet valinnut mukautettavan sauvan, voit valita asetukseksi Oletus, Viive, Aggressiivinen, Pika tai Pehmeä sen mukaan, miten herkästi haluat sauvan toimivan pelissä. Jos haluat esimerkiksi ohjaimen reagoivan nopeammin sauvan lyhyempään liikkeeseen, valitse Pika. Näet kaavion, jossa on esitetty sauvan vastekäyrä.

Huomautus Pelattavasta pelistä riippuen näiden asetusten vasteajat ovat erilaisia. Yksi tapa testata asetuksia on asettaa paikka 1 oletukseksi ja paikka 2 mukautetuksi asetukseksi.

Liipaisimen herkkyys - Voit mukauttaa liipaisimien herkkyyttä säätämällä niiden vähimmäis- ja enimmäisalueita. Voit mukauttaa liipaisimia kahdella tavalla: ohjaimen herkkyyttä lisäävällä mekaanisella kytkimellä tai sovelluksen Liipaisimen herkkyys ‑asetuksella.

Herkkyyttä lisäävästä mekaanisesta kytkimestä on hyötyä esimerkiksi räiskintäpeleissä, sillä liipaisimia tarvitsee painaa tulitettaessa vähemmän. Se ei ehkä sovi yhtä hyvin ajopeleihin, sillä kaasupoljin on voitava painaa pohjaan parhaan mahdollisen kiihtyvyyden varmistamiseksi. Liipaisimen herkkyyden säätämisestä voi olla tässä hyötyä. Voit muuttaa liipaisimen suurinta ja pienintä kynnysarvoa. Jos esimerkiksi lyhennät pisintä matkaa, saat parhaan mahdollisen kiihtyvyyden vetämällä liipaisinta vähemmän. Yritä määrittää kahden paikan asetukset eri tavalla ja säätää niitä reaaliajassa, jotta näet erot.

Värähtely – Tällä asetuksella voit säätää ohjainten värähtelyherkkyyttä. Voit säätää neljää moottoria toisistaan riippumatta: vasenta liipaisinta, oikeaa liipaisinta sekä vasenta kahvaa ja oikeaa kahvaa. Moottoreiden oletusasetuksena on 100 %, mutta voit laskea arvon 0 %:iin. Kun säädät näitä liukusäätimiä, värähtelyn voimakkuus muuttuu.

Xbox-painikkeen kirkkaus – Voit tarvittaessa vähentää Xbox-painikkeen kirkkautta 10 %:iin sen normaalikirkkaudesta. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, jos pelaat mielelläsi pimeässä.

Tallenna korttipaikkaan 1 / Tallenna korttipaikkaan 2

Paikat vastaavat langattoman Xbox Elite -ohjaimen keskellä olevaa profiilikytkintä. Profiilissa voi olla tallennettuna kaksi eri profiilia samaan aikaan. Jos esimerkiksi paikassa 1 on ampujan profiili ja paikassa 2 on kilpa-ajoprofiili, voit aloittaa pelaamisen kääntämällä kytkintä. Mitään muita asetuksia ei tarvitse säätää. Voit tehdä tämän myös pelatessasi peliä.

Paikkojen määritykset kulkevat ohjainten mukana. Jos otat ohjaimen mukaan kaverillesi, määritykset tallennetaan ohjaimeen ja niitä voidaan käyttää siitä.

Jos mukautat ohjaimen paikan 1 tai paikan 2 toisella konsolilla, uudet määritykset tallennetaan ohjaimeen, ja ne korvaavat vanhat määritykset.

Kopioi

Kopioi määritykset, jotta voit käyttää niitä uusien määrityksien perustana tarvitsematta aloittaa asetusten määrittämistä alusta.

Nimeä uudelleen

Muuta tallennettujen määritysten nimeä. Jos esimerkiksi määritykset on tarkoitettu Halo 5:n pelaamista varten, voit muuttaa paikan nimeksi esimerkiksi Halo 5.

Poista

Määritysten poistamisella ei ole vaikutusta ohjaimeen, vaan se pelkästään poistaa määritykset.