Langattoman Xbox Elite -ohjaimen asetusten määrittäminen Xbox-lisävarusteet‑sovelluksen avulla

Xbox-lisävarusteet‑sovelluksen avulla voit mukauttaa langattoman Xbox Elite -ohjaimen ja nauttia tarkoista pelielämyksistä. Tällä sivulla on kuvattu sovelluksen ainutlaatuiset ominaisuudet.

Jos tarvitset sovelluksen hakemiseen ja asentamiseen liittyvää apua, perehdy ohjeaiheeseen Langattoman Xbox Elite -ohjaimen Xbox-lisävarusteet‑sovelluksen hankkiminen.

Xbox-lisävarusteet-sovelluksen avulla voit määrittää myös tavallisen langattoman Xbox One -ohjaimen asetukset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Normaalin langattoman Xbox One -ohjaimen mukauttaminen Xbox-lisävarusteet-sovelluksen avulla.

Seuraavassa taulukossa esitetään, miten Xbox-lisävarusteet-sovelluksen käyttö eroaa sen mukaan, käytetäänkö sitä langattoman Xbox Elite -ohjaimen vai normaalin langattoman Xbox One -ohjaimen kanssa.

Xbox-lisävarusteet-sovellus Elite-ohjaimen ja normaalin ohjaimen kanssa

Langaton Xbox Elite -ohjain Langaton Xbox One -ohjain
Langaton Xbox Elite -ohjain                    Langaton Xbox One -ohjain
Painikemääritys Elite Normaali
Ohjaimen painikkeiden uudelleenmääritys
Saman painikkeen uudelleenmääritys useamman kerran

Paddle-painikkeiden määrittäminen painikkeisiin

Ohjainten vaihtaminen
Liipaisimien vaihtaminen
Sauvojen Y-akseleiden kääntäminen
Painikemäärityksen tuki Windows 10 -tietokoneissa kaikki ominaisuudet
Laitteistoasetukset
Sauvan herkkyyden säätäminen

Liipaisimen herkkyyden säätäminen

Värinämoottoreiden säätäminen

Xbox-painikkeen kirkkauden säätäminen

Määritysten hallinta
Määritysten enimmäismäärä käyttäjää kohti** 256 1
Ohjaimeen tallennetut määritykset*** 2
Määritysten synkronointi pilveen***

Määritysten mukautetut nimet

Ensimmäisen osapuolen julkaisijoiden esimääritykset

Tilanne marraskuussa 2015:
*Elite: täysin määritettävissä; normaali: vain painikeparien vaihtaminen
**Normaali: yksi käyttäjää ja konsolia kohti
*** Normaali: ei sovellettavissa, tallennettu konsoliin

Xbox-lisävarusteet-sovelluksen käyttäminen

Kun avaat Xbox-lisävarusteet-sovelluksen, näet kaksi valikkokohdetta, jotka ovat Määritä ja Lisäasetukset.

Huomautus Jos olet liittänyt useamman kuin yhden ohjaimen, näet kaikki ohjaimet, kun pyyhkäiset vasemmalta oikealle. Jos konsoliin on kirjautunut useita käyttäjiä, määritetyt profiilit näkyvät ohjainten yläpuolella.

Aiheet

Xbox-lisävarusteet-sovelluksen asetukset

Määritä

Valitse Määritä, jos haluat mukauttaa langattoman Xbox Elite -ohjaimen asetukset.

Voit määrittää langattoman Xbox Elite -ohjaimen asetukset kahdella tavalla:

• Voit vierittää alas ja valita mukautetun oletusasetuksen, kuten Halo 5: Guardians - Multiplayer tai Forza 6 - Manuaali kytkimellä. Kun vierität näitä asetuksia, ohjaimen kuva muuttuu, ja näet oletusasetukset. Jos pidät jostakin asetuksesta, valitse se ja kirjoita se paikkaan 1 toimimalla ohjeiden mukaan.
  • Jos haluat mukauttaa ohjaimen täydellisesti, valitse Paikan 1 määritys, Paikan 2 määritys tai Uusi määritys ja jatka seuraavaan osaan. Paikka 1 ja paikka 2 vastaavat ohjaimen profiilikytkintä.

Kun olet valinnut paikan, näyttöön avautuu määritysvalikko, ja näet seuraavat asetukset:

Painikemääritys

Jos haluat määrittää painikkeet, valitse Painikemääritys. Täällä voit vaihtaa painikkeita kahdella tavalla. Voit valita vaihdettavan painikkeen valikosta ja sitten valita vastaavan painikkeen, johon haluat määrittää sen toiminnon, tai voit pitää vaihdettavaa painiketta painettuna ja sitten painaa painiketta, johon haluat siirtää sen toiminnon. Xbox One ‑konsolissa oleva ohjaimen kuva muuttuu ja osoittaa, mikä painike on mikäkin.

Sauvat, liipaisimet ja värähtely

Tällä alueella voit määrittää Elite-ohjaimen käyttämällä lisäasetuksia, joihin kuuluvat muun muassa vasemman ja oikean sauvan herkkyys, liipaisimen herkkyys, värähtely ja painikkeen kirkkaus. Voit myös vaihtaa sauvat keskenään, kääntää sauvat ja vaihtaa liipaisimet keskenään.

• Vasemman ja oikean sauvan herkkyysSauvat, liipaisimet ja värähtely -valikossa voit valita Vasen sauva- tai Oikea sauva -valikkokohteen, mukauttaa sauvojen asetukset ja määrittää, miten kukin sauva toimii pelin aikana. Kun olet valinnut mukautettavan sauvan, voit valita asetukseksi Oletus, Viive, Aggressiivinen,Pika tai Pehmeä sen mukaan, miten herkästi haluat sauvan toimivan pelissä. Jos haluat esimerkiksi pelaajan reagoivan nopeammin sauvan lyhyempään liikkeeseen, valitse Pika. Näet kaavion, jossa on esitetty sauvan vastekäyrä.

Huomautus Pelattavasta pelistä riippuen näiden asetusten vasteajat ovat erilaisia. Yksi tapa testata asetuksia on asettaa paikka 1 oletukseksi ja paikka 2 mukautetuksi asetukseksi.
  • Liipaisimen herkkyys – Voit mukauttaa liipaisimien herkkyyttä säätämällä niiden vähimmäis- ja enimmäisalueita. Voit mukauttaa liipaisimet kahdella tavalla: ohjaimen herkkyyttä lisäävällä mekaanisella kytkimellä tai sovelluksen Liipaisimen herkkyys ‑asetuksella.

Herkkyyttä lisäävästä mekaanisesta kytkimestä on hyötyä esimerkiksi räiskintäpeleissä, sillä liipaisimia tarvitsee painaa tulitettaessa vähemmän. Se ei ehkä sovi yhtä hyvin ajopeleihin, sillä kaasupoljin on voitava painaa pohjaan parhaan mahdollisen kiihtyvyyden varmistamiseksi. Liipaisimen herkkyyden säätämisestä voi olla tässä hyötyä. Voit muuttaa liipaisimen suurinta ja pienintä kynnysarvoa. Jos esimerkiksi lyhennät pisintä matkaa, saat parhaan mahdollisen kiihtyvyyden vetämällä liipaisinta vähemmän. Yritä määrittää kahden paikan asetukset eri tavalla ja säätää niitä reaaliajassa, jotta näet erot.

• Värähtely Tällä asetuksella voit säätää ohjainten värähtelyherkkyyttä. Voit säätää neljää moottoria toisistaan riippumatta: vasenta liipaisinta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta kahvaa ja oikeaa kahvaa. Moottoreiden oletusasetuksena on 100 %, mutta voit laskea arvon 0 %:iin. Kun säädät näitä liukusäätimiä, värähtelyn voimakkuus muuttuu.
  • Xbox-painikkeen kirkkaus – Jos haluat vähentää Xbox-painikkeen kirkkautta, voit vähentää sen 10 %:iin normaalikirkkaudesta. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, jos pelaat mielelläsi pimeässä.
  • Vaihda sauvat – Tällä toiminnolla voit vaihtaa vasemman ja oikean sauvan keskenään.
  • Käännä sauvan akseli – Näillä toiminnoilla voit kääntää vasemman ja/tai oikean sauvan akselit.
  • Vaihda liipaisimet – Tällä toiminnolla voit vaihtaa vasemman ja oikean liipaisimen keskenään.

Tallenna paikkaan 1

Kun olet tehnyt kaikki haluamasi muutokset, voit tallentaa määritykset toiseen paikkaan. Jos aloitit paikan 1 määrityksen, se näkyy harmaana, ja voit tallentaa määritykset paikkaan 2.

Tallenna paikkaan 2

Kun olet tehnyt kaikki haluamasi muutokset, voit tallentaa määritykset toiseen paikkaan. Jos aloitit paikan 2 määrityksen, se näkyy harmaana, ja voit tallentaa määritykset paikkaan 1.

Nimeä uudelleen

Tällä toiminnolla voit muuttaa kahden paikan määritysten nimet. Jos esimerkiksi paikan 1 määritykset on tarkoitettu Halo 5:n pelaamista varten, voit muuttaa paikan nimeksi esimerkiksi Halo 5.

Kopioi

Kopioi-toiminnolla voit kopioida määritykset, jotta voit käyttää niitä toisessa paikassa tarvitsematta aloittaa asetusten määrittämistä alusta.

Poista

Tämä toiminto poistaa määritykset. Määritysten poistamisella ei ole vaikutusta ohjaimeen. Poistotoiminto poistaa määritykset ja palauttaa paikan oletusasetukset.

Profiilien tallentaminen

Kahden paikan määritysten tallentaminen käy sovelluksella helposti. Paikat vastaavat langattoman Xbox Elite -ohjaimen keskellä olevaa profiilikytkintä. Profiilissa voi olla tallennettuna kaksi eri profiilia samaan aikaan. Jos esimerkiksi paikassa 1 on ampujan profiili ja paikassa 2 on kilpa-ajoprofiili, voit aloittaa pelaamisen kääntämällä kytkintä. Mitään muita asetuksia ei tarvitse säätää. Voit tehdä tämän myös pelatessasi peliä.

Paikkojen määritykset kulkevat ohjainten mukana. Jos otat ohjaimen mukaan kaverillesi, määritykset tallennetaan ohjaimeen ja niitä voidaan käyttää siitä.

Huomautus Jos mukautat ohjaimen paikan 1 tai paikan 2 toisella konsolilla, uudet määritykset tallennetaan ohjaimeen, ja ne korvaavat vanhat määritykset.

Lisäasetukset

Valittavissa on vielä kaksi valikkovaihtoehtoa:

• Tutustu – Kun valitset tämän toiminnon, näyttöön avautuu langattoman Xbox Elite -ohjaimen video, jossa esitellään ohjaimen edut.
  • Nimeä – Tällä toiminnolla voit antaa ohjaimelle minkä tahansa nimen, esimerkiksi pelaajatunnuksesi.
    Huomautus Tämä toiminto ei ole sama kuin paikkamääritysten nimeämistoiminto, joka esiteltiin tämän sivun ensimmäisessä osassa.