Xbox One -kuulokemikrofonin vianmääritys

Jos et kuule ääntä tai muut eivät kuule sinua, kun käytät Xbox One -kuulokemikrofonia, kokeile ensin seuraavia ratkaisuja:

• Irrota kuulokemikrofoni tai irrota kuulokemikrofonin kaapeli ohjaimen pohjasta ja liitä se sitten kunnolla ohjaimeen (kuulokemikrofonin laajennusporttiin tai 3,5 mm:n kuulokemikrofonin 3,5 mm:n liitäntään).
Kuvassa on osoitettu nuolella, miten kuulokemikrofonin säätimet irrotetaan ohjaimesta. Kuvassa on osoitettu nuolella, miten kuulokemikrofonin säätimet liitetään ohjaimeen.
Kuvassa on osoitettu nuolella, miten 3,5 mm:n kuulokemikrofoni irrotetaan ohjaimesta. Kuvassa on osoitettu nuolella, miten 3,5 mm:n kuulokemikrofoni liitetään ohjaimeen.

Huomautus Jos sinulla on 3,5 mm:n kuulokemikrofoni, älä vedä kuulokemikrofonin kaapelista irrottaessasi sitä ohjaimesta. Irrota kuulokemikrofoni ohjaimesta vetämällä kuulokemikronin liittimen rungosta.

• Varmista, että kuulokemikrofonia ei ole mykistetty. Tee se tarkistamalla kuulokemikrofonin säätimien mykistyspainike. (Kuulokemikrofonin mykistyspainike on ohjaimen laajennusporttiin liitetyn liittimen vasemmalla puolella. 3,5 mm:n kuulokemikrofonissa mykistyspainike on liukusäädin, joka sijaitsee kuulokemikrofonin kaapelin keskellä olevien äänisäätimien etupuolella.)
Kuulokemikrofonin säätimissä oleva mykistyspainike on osoitettu kuvassa nuolella ja sormella. Xbox One -kuulokemikrofonin kaapelin äänisäätimissä oleva mykistyspainike on osoitettu kuvassa nuolella ja sormella.
  • Lisää äänenvoimakkuutta. Jos käytät kuulokemikrofonia, joka on liitetty 3,5 mm:n liitäntään, siirry Asetukset-kohtaan, valitse Laitteet ja lisävarusteet, valitse ohjain ja säädä ääniasetuksia.
  • Voit tarkistaa laitteen toimintavian kokeilemalla eri ohjainta tai kuulokemikrofonia.
  • Päivitä ohjain varmistaaksesi, että käytät uusinta ohjelmistoa. Katso Xbox One -kuulokemikrofonin liittäminen langattomaan Xbox One -ohjaimeen.

Jos nämä ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, kokeile seuraavia vianmäärityksen keinoja.

Huomautus Xbox One -kuulokemikrofoni on tarkoitettu käytettäväksi vain Xbox One -ohjainten kanssa. Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi minkään muiden laitteiden kanssa. Xbox One -konsoli ei lähetä pelien ääniä tai musiikkia Xbox One -kuulokemikrofoniin. Jos haluat Xbox One -kuulokemikrofonin, joka tarjoaa sekä peli- että keskusteluäänet, lue lisätietoja ohjeaiheesta Langattoman Xbox One -stereokuulokemikrofonin asetusten määrittäminen ja vianmääritys.

Ratkaisut

Tarkista ja puhdista Xbox-laitteisto

Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Tarkista kuulokemikrofoni, johto ja liitäntä näkyvien vaurioiden varalta.
  2. Varmista, että liitännässä ei ole likaa. Voit puhdistaa liittimen desinfiointiaineeseen kostutetulla vanupuikolla.
  3. Varmista, että Xbox One -ohjain toimii oikein ja että pystyt käynnistämään ja sammuttamaan konsolin ohjaimella. Ohjeita Xbox One -ohjaimen vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Langaton Xbox One -ohjain katkaisee yhteyden tai ei voi muodostaa yhteyttä.
  4. Kiinnitä Xbox One -kuulokemikrofonin liitin tiukasti ohjaimen suuntaohjaimen (D-alustan) ja oikean sauvan alapuolella olevaan laajennusporttiin.
Langattoman Xbox One -ohjaimen laajennusportti on osoitettu kuvassa nuolella.

Tietosuojan ja verkkoturvan asetusten määrittäminen

Jos määrität konsoliin profiilin lapselle, Tietosuoja ja verkkoturva -asetusten avulla voit hallita lapsen viestintäasetuksia Xbox Live -palvelussa keskustelun aikana. Tietosuoja ja verkkoturva -osiossa voit hallita lasten viestintää koskevia asetuksia. Alle 17-vuotiaiden pelaajien oletusviestintäasetuksena on Vain ystävät.

Voit määrittää Tietosuoja ja verkkoturva -asetukset seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään jollakin seuraavista tileistä:
    • Xbox Live -tilisi
    • siihen lapsitiliin liitetty vanhemman tili, jonka kanssa on ongelmia.
  2. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Kaikki asetukset.
  5. Valitse Tili-näytössä Tietosuoja ja verkkoturva.
  6. Valitse Näytä tiedot ja mukauta.
  7. Valitse Käyttää ääni- ja tekstiviestejä.
  8. Valitse tietyt ystävät tai kaikki riippuen siitä, kenen kanssa haluat profiilin keskustelevan.

Jos kuulet kaiun tai melua pelin aikana

Huomautus Jos kuulet kaiun, sen lähteenä on usein puhuva henkilö eikä välttämättä se henkilö, joka kaiun kuulee. Jos esimerkiksi kuulet kaiun vain jonkun toisen henkilön puhuessa, ongelma voi olla puhuvan henkilön kuulokemikrofoniyhteydessä.

Pelin aikana kuuluvat kaiut ja soraäänet voivat aiheutua seuraavista seikoista ja syistä:

• Mikrofoni havaitsee taustaääniä. Tämä koskee myös kuulokkeiden kautta kuultavaa puhetta.
  • Kuulokemikrofonin liitin ei ole kunnolla liitetty ohjaimeen.
  • Käytät langatonta Xbox One -ohjainta, jonka akku on vähissä.

Jos muut pelaajat kuulevat kaikuja tai soraääniä pelin aikana, kokeile seuraavia keinoja:

• Pienennä TV:n tai stereoiden äänenvoimakkuutta.
  • Irrota kuulokemikrofoni konsolista ja liitä se tiukasti takaisin ohjaimen laajennusporttiin.
    Huomautus Älä vedä kuulokemikrofonin kaapelista irrottaessasi sitä ohjaimesta. Irrota kuulokemikrofoni ohjaimesta vetämällä kuulokemikronin liittimen rungosta.
  • Puhdista kuulokemikrofonin johdon liitin puhtaalla liinalla ja liitä kuulokemikrofoni takaisin ohjaimeen.
  • Kokeile kuulokemikrofonin toimivuutta liittämällä se toiseen ohjaimeen.
  • Jos käytät langatonta Xbox One -ohjainta, vaihda sen AA-paristot tai lataa ladattava Xbox One -akku.

Jos muut eivät kuule sinua

Jos kuulet muut seurueen tai pelin jäsenet, mutta he eivät kuule sinua, kokeile näitä ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Varmista, että kuulokemikrofonia ei ole mykistetty

Varmista, että mykistyspainikkeen vieressä oleva oranssi LED-valo ei pala.

Ratkaisu 2: Kytke ja katkaise Xbox One -konsolin virta

Apua saat katsomalla seuraavan videon tai perehtymällä ohjeartikkeliin Xbox One -konsolin uudelleenkäynnistäminen tai virran katkaiseminen ja kytkeminen.

Video: Xbox One -konsolin virran katkaiseminen ja kytkeminen

Katso video Xbox One -konsolin virran katkaiseminen ja kytkeminen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Ratkaisu 3: Liitä ohjain uudelleen profiiliisi

1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse pelaajakuva näytön vasemmasta yläkulmasta.
  3. Etsi profiilisi ja valitse Valitse tämä henkilö.

Ratkaisu 4: Varmista verkon NAT-tyyppi

NAT eli verkko-osoitteiden muuntaminen (Network Address Translation) antaa sinun piilottaa IP-osoitteesi laitteilta, jotka eivät ole verkossasi. Lisätietoja NAT-toiminnosta on ohjeaiheen Xbox Onen verkkoasetukset Verkon tila -kohdassa.

Ratkaisu 5: Testaa Xbox One -kuulokemikrofoni

Voit testata kuulokemikrofonin ääntä aloittamalla seuruetoiminnon (edellyttää Internet-yhteyttä):

1. Kirjaudu sisään Xbox Live -profiiliisi Xbox One -konsolissa.
  2. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  3. Valitse Seurue-kohdasta Aloita seurue. (Sinun ei tarvitse kutsua ketään tätä testiä varten.)

Huomautus Jos et voi aloittaa seuruetoimintoa, tarkista yhteys Xbox Onen moninpeliongelmien ratkaisun avulla.

4. Varmista, että mikrofonia ei ole mykistetty seuruekeskustelussa.

Huomautus Voit ottaa mykistyksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä ohjaimen Y-painikkeella.

5. Varmista, että kuulokemikrofonia ei ole mykistetty. Toimi näin:
    • Varmista kuulokemikrofonia käytettäessä, että mykistyspainikkeen vieressä oleva oranssi LED-valo ei pala.
    • Varmista 3,5 mm:n kuulokemikrofonia käytettäessä, että kuulokemikrofonin kaapelin keskellä olevien äänisäätimien etupuolella oleva mykistyksen liukusäädin on täysin vihreä.
  6. Varmista, että ääni on säädetty kuuluvaksi.
  7. Puhu mikrofoniin.

Jos kuulokemikrofoni toimii, pelaajakuvan ympärillä olevaan renkaaseen tulee valo.

Ratkaisu 6: Suorita yhteyden vianmääritys Xbox Onen moninpeliratkaisulla

Jos olet vaihtanut ohjaimen ja kuulokemikrofonin, mutta et vieläkään kuulu tai kuule muita seuruekeskustelussa, tarkista yhteys Xbox Onen moninpeliratkaisulla.

Ratkaisu 7: Testaa kuulokemikrofoni Skype-sovelluksen avulla

Voit testata kuulokemikrofonin Skype-sovelluksen avulla. Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään tiliisi.
  2. Valitse Skype-sovellus.
  3. Valitse Yhteystiedot ja sitten yhteyshenkilö Skype-testipuhelu.
  4. Valitse Soita. Skype yrittää yhdistää äänipuhelun.
  5. Puhelun aikana sinua pyydetään puhumaan mikrofoniin ja toistamaan sen, mitä kuulet.

Jos et vieläkään kuule online-tilassa olevia ystäviäsi seurue-keskustelun aloittamisen jälkeen, mutta kuulet äänen pelin sisäisessä keskustelussa tai toisessa sovelluksessa, kuten Skypessä, lue lisätietoja ohjeaiheesta Ei voi siirtyä Party-keskusteluun Xbox Onessa.

Jos nämä vianmäärityksen vaiheet eivät ratkaisseet ongelmaa

Jos toimit näiden vianmäärityksen vaiheiden mukaan, mutta kuulokemikrofoni ei vieläkään toimi, se on ehkä vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen laitetuesta.