Langaton Xbox One -ohjain katkaisee yhteyden tai ei voi muodostaa yhteyttä

Katso video tai perehdy alla oleviin aiheisiin, joissa käsitellään langattoman Xbox One -ohjaimen vianmääritystä.

Video: Ohjaimen yhteyden katkeamisen vianmääritys Xbox Onessa

Katso video Ohjaimen yhteyden katkeamisen vianmääritys Xbox Onessa. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Aiheet

Et voi yhdistää Xbox One -ohjainta konsoliin

Jos langattoman ohjaimen ja konsolin välisen yhteyden muodostamisessa on ongelmia, se voi johtua seuraavista syistä:

• Ohjaimen paristojen virta on vähissä tai Xbox Onen ladattava akku kaipaa lataamista.
    • Jos ohjaimen paristojen virta on vähissä, toiminnot saattavat olla käytössä vain osittain, esimerkiksi värähtely ei välttämättä toimi. Tämä osittainen toiminnallisuus on suunniteltu pidentämään paristojen jäljellä olevaa käyttöaikaa.
    • Ohjaimessa voi olla tarpeeksi virtaa käynnistymiseen, mutta se ei pysy päällä pitkään, ennen kuin paristot vaihdetaan.
  • Toinen langaton laite, kuten kannettava tietokone, mikroaaltouuni, langaton puhelin tai langaton reititin, aiheuttaa häiriöitä langattoman ohjaimen ja konsolin yhteyteen.
  • Konsolin ja langattoman ohjaimen välissä olevat metalliesineet, kuten viihdekeskuskaapin metalliset irtoseinät, hyllyt tai ovet, aiheuttavat häiriöitä ohjaimen ja konsolin yhteyteen.
  • Kahdeksan langatonta ohjainta on jo yhdistetty ja yrität yhdistää ylimääräisen langattoman ohjaimen.
  • Xbox One -laite ei toimi oikein.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Ratkaisu 1: Vaihda paristot tai lataa ladattava akku

Jos Xbox One -ohjaimen Xbox-painikkeen valo palaa, langattomassa ohjaimessa on virta. Jos valo ei pala, voit vaihtaa ohjaimen paristot varmistaaksesi, että yhteys säilyy. Lisätietoa on ohjeaiheessa Langaton Xbox One -ohjain ei käynnisty.

Huomautus Voit tarkistaa ohjaimen paristojen varaustason alkunäytössä näkyvästä varaustason ilmaisimesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen paristojen varaustason tarkistaminen.

Ratkaisu 2: Sammuta ja käynnistä konsoli

Kun katkaiset ja kytket konsolin virran, konsoli käynnistetään kokonaan uudelleen. Mitään pelejä tai tietoja ei poisteta.

Katso yllä oleva video tai noudata alla olevia ohjeita, joissa käsitellään Xbox One -konsolin virran katkaisemista ja kytkemistä:

1. Sammuta konsoli painamalla konsolin etuosassa olevaa Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan.
  2. Käynnistä konsoli uudelleen painamalla sen tai ohjaimen Xbox-painiketta .

Jos et näe vihreää käynnistysanimaatiota, kun konsoli käynnistyy uudelleen, toista nämä vaiheet. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes konsoli sammuu kokonaan.

Huomautus Jos konsoli on pikakäynnistystilassa, yllä olevat vaiheet sammuttavat konsolin kokonaan. Pikakäynnistystila tai konsolin käynnistäminen äänikomennoilla ei ole käytössä, ennen kuin konsoli käynnistetään uudelleen. (Äänikomentoja ei tueta kaikissa maissa.)

Ratkaisu 3: Yritä liittää langaton ohjain uudelleen konsoliin

Langattomassa ohjaimessa

1. Pidä langattoman yhteyden painiketta painettuna, kunnes Xbox-painikkeen valo vilkkuu.
  2. Pidä langatonta yhdistämispainiketta painettuna uudelleen. Ohjaimen Xbox-painikkeen valo palaa, mikä osoittaa, että langaton ohjain on yhdistetty konsoliin.
Käsi, jonka etusormi on ojossa, valmistautuu painamaan Xbox One -ohjaimen etuosassa olevaa langattoman yhteyden painiketta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.

Käyttämällä USB-kaapelia

Langatonta ohjainta voidaan käyttää langallisena ohjaimena, kun se on yhdistetty konsoliin USB–micro-USB-kaapelilla. Lisätietoa on ohjeaiheessa Latauskaapelin liittäminen langattoman Xbox One -ohjaimen käyttämiseksi ilman akkua.

Huomautus Jos konsoli muodostaa yhteyden, kun käytät USB-kaapelia, mutta yhteys katkeaa, kun irrotat kaapelin (kaapelia irrotettaessa on kahden tai kolmen sekunnin viive), liitä kaapeli uudelleen ja tarkista, onko ohjainpäivityksiä saatavilla. Lisätietoja tästä on alla kohdassa Varmista, että ohjain on ajan tasalla.

Jos ohjain on päivitetty, mutta yhteys katkeaa, kun käytät USB-kaapelia, ohjain on vaihdettava. Katso Vaihda ohjain alla.

Ratkaisu 4: Katkaise kaikkien liitettyjen langattomien ohjainten ja kuulokemikrofonien yhteydet

Jos konsoliin on jo yhdistetty kahdeksan langatonta ohjainta, voit katkaista niistä yhden tai kaikkien yhteyden pitämällä ohjaimen Xbox-painiketta painettuna ja valitsemalla Sammuta ohjain. Yritä sitten yhdistää langaton ohjain uudelleen. Jos se ei edelleenkään muodosta yhteyttä konsoliin, langaton ohjain on ehkä korjattava tai vaihdettava.

Ratkaisu 5: Vaihda ohjain

Jos yhteyden muodostaminen konsoliin ei onnistunut aiempien ratkaisujen avulla, ohjain on vaihdettava. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry laitetukeen ja valitse Vaihda lisävaruste.
  2. Valitse ohjainta vastaava Xbox One -konsoli tai erikseen rekisteröimäsi Xbox One -ohjain.
  3. Valitse Ohjain ja sitten Seuraava.
  4. Suorita huoltopyynnön tekeminen loppuun toimimalla kehotteiden mukaan.

Ohjain ei ylläpidä yhteyttä konsoliin

Jos langaton Xbox One -ohjain oli yhdistetty konsoliin, mutta yhteys katkeaa käytön aikana, se voi johtua seuraavista syistä:

• Langaton ohjain on ollut käyttämättä vähintään 15 minuutin ajan. Langaton Xbox One -ohjain on suunniteltu niin, että se sammuu, kun se on ollut käyttämättä 15 minuuttia. Lisätietoa on ohjeaiheessa Your Xbox One Wireless Controller shuts down (Langaton Xbox One -ohjain sammuu).
  • Langattoman ohjaimen paristojen virta on vähissä tai Xbox One -ladattava akku kaipaa lataamista.
    • Jos ohjaimen paristojen virta on vähissä, toiminnot saattavat olla käytössä osittain, esimerkiksi värähtely ei välttämättä toimi. Tämä osittainen toiminnallisuus on suunniteltu pidentämään paristojen jäljellä olevaa käyttöaikaa.
    • Ohjaimessa voi olla tarpeeksi virtaa käynnistymiseen, mutta se ei pysy päällä pitkään ennen kuin paristot vaihdetaan.
  • Ohjain on kantaman ulkopuolella. Alkuperäiset Xbox One -ohjaimet on suunniteltu toimimaan vain kuuden metrin säteellä konsolista.
    • Voit suurentaa toiminta-alueen kaksinkertaiseksi käyttämällä Xbox One S -konsolia yhdessä uusimman Bluetooth-toimintoa tukevan langattoman Xbox One -ohjaimen kanssa.
    • Huomaa, että Bluetooth-toimintoa ei voi käyttää konsolin uudelleenyhdistämiseen.
  • Toinen langaton laite, kuten kannettava tietokone, mikroaaltouuni, langaton puhelin tai langaton reititin, aiheuttaa häiriöitä langattoman ohjaimen ja konsolin yhteyteen.
  • Konsolin ja langattoman ohjaimen välissä olevat metalliesineet, kuten viihdekeskuskaapin krominen etupaneeli, metalliset irtoseinät, hyllyt tai ovet, aiheuttavat häiriöitä langattoman ohjaimen ja konsolin yhteyteen.
  • Xbox One -laite ei toimi oikein.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavien ratkaisujen avulla.

Ratkaisu 1: Siirry lähemmäs konsolia

Langattoman ohjaimen kantama on enintään kuusi metriä, mutta ympäristötekijät, kuten seinät ja muiden laitteiden langattoman yhteyden häiriö, voivat vaikuttaa kantamaan.

Varmista, että ohjain on suunnattu konsolin etuosaa kohti. Ohjaimen suorituskyky voi heiketä, jos se on suunnattu konsolin takaosaa kohti, tai jos konsoli on suljetussa tilassa, esimerkiksi stereotelineen sisällä.

Ratkaisu 2: Vaihda paristot tai lataa ladattava akku

Jos Xbox One -ohjaimen Xbox-painikkeen valo palaa, langattomassa ohjaimessa on virta. Jos ohjaimen Xbox-painikkeen valo ei syty, voit vaihtaa ohjaimen paristot varmistaaksesi, että ohjaimen yhteys säilyy. Lisätietoa on ohjeaiheessa Langaton Xbox One -ohjain ei käynnisty.

Huomautus Ohjaimessa voi olla tarpeeksi virtaa käynnistymiseen, mutta se ei pysy päällä pitkään ennen kuin paristot vaihdetaan. Voit tarkistaa ohjaimen paristojen varaustason alkunäytössä näkyvästä varaustason ilmaisimesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen paristojen varaustason tarkistaminen.

Ratkaisu 3: Sammuta ja käynnistä konsoli

Kun katkaiset ja kytket konsolin virran, konsoli käynnistetään kokonaan uudelleen. Mitään pelejä tai tietoja ei poisteta.

Katso yllä oleva video tai noudata alla olevia ohjeita, joissa käsitellään Xbox One -konsolin virran katkaisemista ja kytkemistä:

1. Sammuta konsoli painamalla konsolin etuosassa olevaa Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan.
  2. Käynnistä konsoli uudelleen painamalla sen tai ohjaimen Xbox-painiketta .

Jos et näe vihreää käynnistysanimaatiota, kun konsoli käynnistyy uudelleen, toista nämä vaiheet. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes konsoli sammuu kokonaan.

Huomautus Jos konsoli on pikakäynnistystilassa, nämä vaiheet sammuttavat konsolin kokonaan. Pikakäynnistystila tai konsolin käynnistäminen äänikomennoilla ei ole käytössä, ennen kuin konsoli käynnistetään uudelleen. (Äänikomentoja ei tueta kaikissa maissa.)

Ratkaisu 4: Yritä liittää langaton ohjain uudelleen konsoliin

Langattomassa ohjaimessa

1. Pidä langattoman yhteyden painiketta painettuna, kunnes Xbox-painikkeen valo vilkkuu.
  2. Pidä langatonta yhdistämispainiketta painettuna uudelleen. Ohjaimen Xbox-painikkeen valo palaa, mikä osoittaa, että langaton ohjain on yhdistetty konsoliin.
Käsi, jonka etusormi on ojossa, valmistautuu painamaan Xbox One -ohjaimen etuosassa olevaa langattoman yhteyden painiketta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.

Käyttämällä USB-kaapelia

Langatonta ohjainta voidaan käyttää langallisena ohjaimena, kun se on yhdistetty konsoliin USB–micro-USB-kaapelilla. Lisätietoa on ohjeaiheessa Latauskaapelin liittäminen langattoman Xbox One -ohjaimen käyttämiseksi ilman akkua.

Ratkaisu 5: Poista esteet langattoman ohjaimen ja konsolin välistä

Langaton ohjain toimii kuuden metrin säteellä konsolista. Langattoman ohjaimen ja konsolin välissä olevat esineet saattavat kuitenkin lyhentää tätä etäisyyttä. Lisäksi langatonta tekniikkaa käyttävät laitteet (kuten matkapuhelin) saattavat häiritä langattoman ohjaimen toimintaa. Poista tai siirrä seuraavat langattoman ohjaimen tai konsolin toimintaa mahdollisesti häiritsevät esineet tai langattomat laitteet:

• kannettavat tietokoneet
  • mikroaaltouunit
  • langattomat puhelimet
  • langattoman verkon reitittimet
  • viihdekeskuskaapin metalliset irtoseinät, hyllyt tai ovet.

Ratkaisu 6: Varmista, että ohjain on ajan tasalla

Jos ohjain ei ole ajan tasalla, sinulta saattaa puuttua tärkeitä ohjelmistopäivityksiä, muun muassa ohjaimen uusin laiteohjelmisto. Päivitä ohjain toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Muodosta yhteys Xbox Liveen.
  2. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Kaikki asetukset.
  5. Valitse Kinect ja laitteet.
  6. Valitse Laitteet ja lisävarusteet.
  7. Valitse ohjain.
  8. Jos päivitys on saatavilla, näet Päivitä-vaihtoehdon. Jos päivityksiä ei ole saatavilla, ohjain on jo ajan tasalla.
  9. Jos ohjain vaatii päivityksen, liitä USB-kaapeli ohjaimeen ja suorita päivitys noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
Näytössä on sana "Aloitetaan" ja kuva Xbox One -ohjaimeen liitetystä USB-kaapelista. Lopeta- ja Jatka-painikkeet on korostettu.
  1. Näet päivityksen edistymisnäytön.
Kuvassa on ohjain, jonka yläpuolella on 5 prosentin kohdalla oleva edistymispalkki. Kuvan päällä lukee "Päivitetään ohjainta".
  1. Kun päivitys on valmis, irrota USB-kaapeli. Jos haluat päivittää myös muita ohjaimia, liitä ne nyt yksi kerrallaan. Paina näytössä olevaa Päivitä toinen -painiketta ja toimi sitten ohjeiden mukaan.
    Valitse muussa tapauksessa Lopeta.
Näytössä ovat sanat "Ohjain on päivitetty" ja Lopeta- tai Päivitä toinen -painike, joka on korostettu.
  1. Käynnistä langaton ohjain painamalla sen Xbox-painiketta .

Jos tämä ei ratkaise ohjaimen yhteyden katkeamisongelmia, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 7: Irrota kaikki USB-lisävarusteet

Irrota kaikki konsoliin liitetyt USB-laitteet (esimerkiksi langattomat sovittimet, muistitikut ja muut langalliset ohjaimet) ja yritä sitten käyttää ohjainta uudelleen. Konsoli on ehkä käynnistettävä ensin uudelleen.

Jos tämä ei ratkaise ohjaimen yhteyden katkeamisongelmia, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Ratkaisu 8: Kokeile toista ohjainta

Jos käytössäsi on toinen ohjain, yritä toistaa yhteysongelma sen kanssa. Varmista, että ohjaimessa on uudet paristot ja että se on yhdistetty konsoliin. Testaa toista ohjainta kunnolla pelaamalla hetken aikaa.

• Jos toinen ohjain toimii normaalisti, alkuperäinen ohjain on vaihdettava. Siirry laitetukeen, kirjaudu Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla sisään ja pyydä sitten ohjaimen vaihtoa valitsemalla Vaihda lisävaruste.
  • Jos kummankin ohjaimen yhteys katkeaa usein, konsoli on huollettava. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.

Onko sinulla korjaukseen ja takuuseen liittyviä kysymyksiä? Lisätietoja on ohjeaiheessa Xboxin takuun ja rekisteröinnin usein kysytyt kysymykset.