Langaton Xbox One -ohjain ei käynnisty

Yleiskuvaus

Jos langaton Xbox One -ohjain ei käynnisty, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisut

Jos langaton ohjain ei käynnisty, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Vaihda langattoman Xbox One -ohjaimen AA-paristot

Aseta uudet AA-paristot langattomaan ohjaimeen ja kokeile sen käynnistämistä. Lisätietoja AA-paristojen käytöstä langattomassa ohjaimessa on ohjeaiheessa AA-paristojen käyttäminen langattomassa Xbox One -ohjaimessa. Jos käytössäsi on Xbox One Pelaa & Lataa -sarja, kokeile ladattavaa akkua.

Huomautus Sinun on ehkä ladattava akku mukana tulevalla USB–micro-USB-kaapelilla.

Ratkaisu 2: Tarkista Xbox One Pelaa & Lataa -sarjan mukana toimitettava laturi

Jos langattomassa Xbox One -ohjaimessa on käytössä Xbox One Pelaa & Lataa -sarjan ladattava akku, varmista, että akku latautuu. Jos se ei lataudu, lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One Pelaa & Lataa -sarjan vianmääritys.

Jos käytössäsi on ylimääräinen Xbox Onen ladattava akku, pane se langattomaan ohjaimeen ja käynnistä ohjain. Jos se käynnistyy tätä ladattavaa akkua käyttämällä, toinen ladattava akku saattaa olla viallinen.

Jos langattoman ohjaimen takuu on umpeutunut, voit ostaa uuden akun tai uuden Pelaa & Lataa -sarjan Microsoft Storesta.

Ratkaisu 3: Kokeile USB-kaapelin käyttöä

Langatonta Xbox One -ohjainta voidaan käyttää langallisena ohjaimena, kun se on yhdistetty Xbox One -konsoliin USB–micro-USB-kaapelilla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Latauskaapelin liittäminen langattoman Xbox One -ohjaimen käyttämiseksi ilman akkua. Jos langaton ohjain toimii, kun se on liitetty konsoliin kaapelilla, tarkista yllä olevat akkuratkaisut.

Jos ohjain ei vieläkään vastaa, anna sen olla liitettynä jopa kymmenen minuuttia, sillä ohjaimeen ladataan ehkä päivitystä, joka on suoritettava loppuun. Jos ohjain ei vieläkään vastaa, voit päivittää ohjaimen myös tietokoneen kautta. Lisätietoja on ohjeaiheen Xbox One -ohjaimen päivittäminen Päivittäminen tietokoneen kautta -kohdassa.

Ratkaisu 4: Irrota kaikki lisävarusteet

Irrota kaikki Xbox One -konsoliin liitetyt lisävarusteet ja kokeile sitten ohjainta. Jonkin muun liitetyn laitteen kanssa on voinut ilmetä ristiriita.

Ratkaisu 5: Kytke ja katkaise Xbox One -konsolin virta

Kun katkaiset ja kytket konsolin virran, Xbox One -konsoli käynnistetään kokonaan uudelleen. Mitään pelejä tai tietoja ei poisteta.

Katso video tai perehdy alla oleviin ohjeisiin, joissa käsitellään Xbox One -konsolin virran katkaisemista ja kytkemistä.

Video: Xbox Onen käynnistäminen uudelleen
Katso video Xbox Onen käynnistäminen uudelleen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Katkaise ja kytke Xbox One -konsolin virta seuraavasti:

1. Sammuta konsoli painamalla konsolin etuosassa olevaa Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan. Konsoli sammuu.
  2. Käynnistä konsoli uudelleen painamalla sen tai ohjaimen Xbox-painiketta.

Huomautus Jos et näe vihreää käynnistysanimaatiota, kun konsoli käynnistyy uudelleen, toista nämä vaiheet. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes konsoli sammuu kokonaan.

Jos nämä ratkaisut eivät poistaneet ongelmaa

Yritä kytkeä ohjain toiseen konsoliin. Jos ohjain toimii toisen konsolin kanssa, ongelma liittyy todennäköisesti konsoliin. Lisätietoja takuun tilan tarkistamisesta ja korjauspyynnön tekemisestä on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.

Jos ohjain ei toimi toisen konsolin kanssa, ongelma liittyy todennäköisesti ohjaimeen. Jos ostit ohjaimen hiljattain, yritä palauttaa se jälleenmyyjälle vaihtoa varten. Jos et pysty palauttamaan ohjainta, mutta sen takuu on edelleen voimassa, voit tilata uuden ohjaimen laitetuesta. Jos ohjaimen takuuaika on umpeutunut, voit ostaa uuden ohjaimen.

Huomautus Xbox One -konsolin rekisteröinti vaaditaan, jotta langattoman ohjaimen voi vaihtaa takuun piirissä.