Tutustu langattomaan Xbox One -ohjaimeen

Langattoman ohjaimen yläosa ja etupaneeli

Alkuperäinen langaton Xbox One -ohjain Langaton Xbox One -ohjain

1 Vasen sauva
2 Vasen bumper-painike
3 Näkymäpainike
4 USB-latausportti
5 Xbox-painike
6 Valikkopainike
7 Oikea bumper-painike
8 Suuntaohjain (D-pad)

9 Laajennusportti
10 Oikea sauva
16 3,5 mm:n liitäntä
X X-painike
Y Y-painike
A A-painike
B B-painike

Xbox-painike (5). Tällä painikkeella on useita toimintoja:

• Voit käynnistää konsolin painamalla painiketta, jos ohjain tai konsoli on sammutettu. Voit käynnistää ohjaimen painamalla painiketta, jos konsoli on jo päällä ja ohjain on sammutettu.
  • Voit sammuttaa konsolin painamalla painiketta, jos ohjain ja konsoli ovat jo päällä.
  • Kun käytät konsolia, voit siirtyä painiketta painamalla aloitusnäyttöön mistä tahansa.
  • Kun tarkastelet kahta kohdistettua sovellusta, voit siirtyä sovellusten välillä painamalla painiketta nopeasti kaksi kertaa.
  • Kun ohjainta käytetään Windows 10 -laitteen kanssa, tämä painike avaa pelipalkin, kun painiketta painetaan tietokonepelin aikana. Poikkeus: jos peliä suoratoistetaan Windows 10:n Xbox-sovelluksella, tätä painiketta painettaessa palataan Windows 10:n Xbox-sovelluksen aloitusnäyttöön.

Näkymäpainike (3). Tätä painiketta käyttämällä voit kohdentaa johonkin pelin tai sovelluksen toimintoon, kuten kartan ottamiseen roolipelin aikana tai Internet Explorerin osoiterivin käyttöön. Painikkeen toiminnot vaihtelevat sovelluksen tai pelin mukaan.

Valikkopainike (6). Painikkeen avulla voit käyttää peli- ja sovellusvalikon vaihtoehtoja, kuten Asetukset tai Ohje, sekä käyttöliittymän komentoja, kuten näppäimistön Enter-näppäintä.

USB-latausportti (4). Yhdistää langattoman ohjaimen konsoliin mini-USB-kaapelilla. Lisätietoa on ohjeaiheessa Tietoja Xbox One Pelaa & Lataa -sarjasta.

Vasen sauva (1) ja oikea sauva (10). Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa. Ne liikkuvat eri suuntiin, ja niitä voidaan käyttää myös napsautettavina painikkeina painamalla niitä.

Vasen bumper-painike (2) ja oikea bumper-painike (7). Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa.

Suuntaohjain (D-pad) (8). Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa.

Laajennusportti (9). Käytetään muiden lisävarusteiden, kuten Xbox One -kuulokemikrofonin yhdistämiseen.

A -, B -, X - ja Y -painikkeet. Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa.

3,5 mm:n liitäntä (16). Käytetään 3,5 mm:n liitännällä varustettujen yhteensopivien laitteiden liittämiseen. Saatavilla vain kesäkuun 2015 jälkeen myyntiin tuleviin ohjaimiin.

Langattoman ohjaimen ala- ja takaosa

Alkuperäinen langaton Xbox One -ohjain Langaton Xbox One -ohjain

2 Vasen bumper-painike
4 USB-latausportti
7 Oikea bumper-painike
9 Laajennusportti
11 Oikea liipaisin

12 Infrapunaikkuna
13 Langattoman rekisteröinnin painike
14 Vasen liipaisin
15 Paristolokeron kansi
16 3,5 mm:n liitäntä

Paristolokeron kansi (15).

Laajennusportti (9). Käytetään muiden lisävarusteiden, kuten Xbox One -kuulokemikrofonin yhdistämiseen.

Infrapunaikkuna (12). Piilossa tummennetun muovin takana USB-portin vieressä on infrapunavaloja, joita käytetään käyttäjien automaattiseen parin muodostamiseen ohjaimen kanssa Kinect-sensorin kautta. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on ohjeaiheessa Tilin määrittäminen langattomalle Xbox One -ohjaimelle.

Langattoman rekisteröinnin painike (13). Käytetään ohjaimen yhdistämisessä konsoliin langattomasti ja Bluetooth-pariliitoksen rekisteröintiin Windows 10 -tietokoneessa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.

Vasen liipaisin (14) ja oikea liipaisin (11). Impulssiliipaisimet tärisevät pelin aikana.

3,5 mm:n liitäntä (16). Käytetään 3,5 mm:n liitännällä varustettujen yhteensopivien laitteiden liittämiseen. Saatavilla vain kesäkuun 2015 jälkeen myyntiin tuleviin ohjaimiin.