Tutustu langattomaan Xbox One -ohjaimeen

Langattoman ohjaimen yläosa ja etupaneeli

Alkuperäisen langattoman Xbox One -ohjaimen etuosa. Alkuperäinen langaton Xbox One -ohjain Langattoman Xbox One -ohjaimen etuosa. Langaton Xbox One -ohjain

1 Vasen sauva
2 Vasen bumper-painike
3 Näkymäpainike
4 USB-latausportti
5 Xbox-painike
6 Valikkopainike
7 Oikea bumper-painike
8 Suuntaohjain (D-pad)

9 Laajennusportti
10 Oikea sauva
16 3,5 mm:n liitäntä
X X-painike
Y Y-painike
A A-painike
B B-painike

Vasen sauva  (1) ja oikea sauva  (10): Nämä ovat pieniä ohjaussauvoja, jotka ovat kohollaan ohjaimen pinnalla, ja niissä on koverat kumianturat. Vasen sauva on ohjaimen etupuolella alhaalla vasemmalla, ja oikea sauva on etupuolella alhaalla oikealla. Sauvoja käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa. Ne liikkuvat eri suuntiin, ja niitä voidaan käyttää myös napsautettavina painikkeina painamalla niitä.

Vasen bumper-painike  (2) ja oikea bumper-painike  (7): Nämä ovat pitkulaisen mallisia painettavia ohjaimia, jotka ovat ohjaimen yläpuolella vasemmalla ja USB-portista katsottuna oikealla puolella. Näitä ohjaimia käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa. Niitä käytetään liipaisimina käyttöliittymän eri osioiden välillä liikkumiseen, mutta niiden toimivuus vaihtelee pelin mukaan.

Näkymäpainike  (3): Tämä painike sijaitsee juuri Xbox-painikkeen vasemmalla alapuolella (noin kello viidessä). Tätä painiketta käyttämällä voit kohdentaa johonkin pelin tai sovelluksen toimintoon, kuten kartan ottamiseen roolipelin aikana tai Internet Explorerin osoiterivin käyttöön. Painikkeen toiminnot vaihtelevat sovelluksen tai pelin mukaan.

USB-latausportti (4): Tämä portti sijaitsee ohjaimen yläreunassa Xbox-painikkeen yläpuolella. Se on kätketty mini-USB-portti, yhdistää langattoman ohjaimen konsoliin mini-USB-kaapelilla. Lisätietoa on ohjeaiheessa Tietoja Xbox One Pelaa & Lataa -sarjasta.

Xbox-painike  (5): Tämä painike sijaitsee juuri Xbox-painikkeen vasemmalla alapuolella (noin kello kahdessatoista). Se on osittain kätketty ja pyöreä. Tällä painikkeella on useita toimintoja:

• Voit käynnistää konsolin painamalla painiketta, jos ohjain tai konsoli on sammutettu. Voit käynnistää ohjaimen painamalla painiketta, jos konsoli on jo päällä ja ohjain on sammutettu.
  • Voit sammuttaa konsolin painamalla painiketta, jos ohjain ja konsoli ovat jo päällä.
  • Jos ohjain ja konsoli ovat jo päällä, paina tätä painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes se tärisee, minkä jälkeen voit käynnistää lukijan tai suurennuslasin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Turn on Narrator on Xbox One (Käynnistä Xbox Onen lukija) .
  • Kun käytät konsolia, avaa opas painamalla tätä painiketta kerran.
  • Kun ohjainta käytetään Windows 10 -laitteen kanssa, tämä painike avaa pelipalkin, kun painiketta painetaan tietokonepelin aikana. Poikkeus: jos peliä suoratoistetaan Windows 10:n Xbox-sovelluksella, tätä painiketta painettaessa palataan Windows 10:n Xbox-sovelluksen aloitusnäyttöön.

Valikkopainike  (6): Tämä painike sijaitsee juuri Xbox-painikkeen oikealla alapuolella (noin kello viidessä). Painikkeen avulla voit käyttää peli- ja sovellusvalikon vaihtoehtoja, kuten Asetukset tai Ohje, sekä käyttöliittymän komentoja, kuten näppäimistön Enter-näppäintä.

Suuntaohjain  (8): Tämä on plusmerkin muotoinen painike, joka sijaitsee vasemman ja oikean peukalosauvan välissä. Se siirtää kohdistuksen ylös, alas, oikealle ja vasemmalle käyttöjärjestelmässä. Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa.

Laajennusportti (9): Tämä on kätketty portti, joka sijaitsee alhaalla ohjaimen sivureunassa. Sitä käytetään muiden lisävarusteiden, kuten Xbox One -kuulokemikrofonin yhdistämiseen.

3,5 mm portti (16): Tämä on kätketty portti, joka sijaitsee alhaalla ohjaimen sivureunassa laajennusportin vieressä. Käytetään 3,5 mm:n liitännällä varustettujen yhteensopivien laitteiden liittämiseen. Saatavilla vain kesäkuun 2015 jälkeen myyntiin tuleviin ohjaimiin.

A- , B- , X- ja Y -painikkeet: Nämä painikkeet sijaitsevat ohjaimen oikeassa reunassa Y-painike sijaitsee kello kahdessatoista ja B, A ja X myötäpäivään siitä nähden. Käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa.

Langattoman ohjaimen ala- ja takaosa

Alkuperäisen langattoman Xbox One -ohjaimen takaosa. Alkuperäinen langaton Xbox One -ohjain Langattoman Xbox One -ohjaimen takaosa. Langaton Xbox One -ohjain

2 Vasen bumper-painike
4 USB-latausportti
7 Oikea bumper-painike
9 Laajennusportti
11 Oikea liipaisin

12 Infrapunaikkuna
13 Langattoman rekisteröinnin painike
14 Vasen liipaisin
15 Paristokansi
16 3,5 mm:n liitäntä

Vasen bumper-   (2) ja oikea bumper-painike  (7): Nämä ovat pitkulaisen mallisia painettavia ohjaimia, jotka ovat ohjaimen yläpuolella vasemmalla ja USB-portista katsottuna oikealla puolella. Näitä ohjaimia käytetään pelien, sovellusten ja Xbox One -käyttöliittymän hallinnassa. Niitä käytetään liipaisimina käyttöliittymän eri osioiden välillä liikkumiseen, mutta niiden toimivuus vaihtelee pelin mukaan.

USB-latausportti (4): Tämä portti sijaitsee ohjaimen yläreunassa Xbox-painikkeen yläpuolella. Se on kätketty mini-USB-portti, yhdistää langattoman ohjaimen konsoliin mini-USB-kaapelilla. Lisätietoa on ohjeaiheessa Tietoja Xbox One Pelaa & Lataa -sarjasta.

Laajennus-portti (9): Tämä on kätketty portti, joka sijaitsee ohjaimen alareunassa. Sitä käytetään muiden lisävarusteiden, kuten Xbox One -kuulokemikrofonin yhdistämiseen.

Infrapunaikkuna (12): Piilossa tummennetun muovin takana USB-portin vieressä on infrapunavaloja, joita käytetään käyttäjien automaattiseen parin muodostamiseen ohjaimen kanssa Kinect-sensorin kautta. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on ohjeaiheessa Tilin määrittäminen langattomalle Xbox One -ohjaimelle.

Langattoman rekisteröinnin painike (13): Tämä hieman kohollaan oleva painike sijaitsee ohjaimen yläreunassa juuri USB-portin vasemmalla puolella. Käytetään ohjaimen yhdistämisessä konsoliin langattomasti ja Bluetooth-pariliitoksen rekisteröintiin Windows 10 -tietokoneessa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen konsoliin.

Oikea liipaisin   (11) ja vasen liipaisin   (14): Nämä sijaitsevat juuri bumper-painikkeiden alapuolella ohjaimen etuyläreunassa. Nämä ovat yleisimmin pelatessa käytettäviä painikeohjaimia. Ne värähtelevät usein antaakseen palautetta pelien aikana, joskin voit kytkeä värähtelyn pois ohjaimen asetuksista.

Paristolokeron kansi (15): Sijaitsee ohjaimen takakeskiosassa.

3,5 mm portti (16): Tämä on kätketty portti, joka sijaitsee alhaalla ohjaimen sivureunassa laajennusportin vieressä. Käytetään 3,5 mm:n liitännällä varustettujen yhteensopivien laitteiden liittämiseen. Saatavilla vain kesäkuun 2015 jälkeen myyntiin tuleviin ohjaimiin.