Kehittäjätilan aktivointisovelluksen usein kysytyt kysymykset

Yleiskuvaus

Onko sinulla kysyttävää kehittäjätilan aktivointisovelluksesta? Täältä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Tällä sivulla

Miten voin ottaa kehittäjätilan Xbox One -vähittäismyyntikonsolissani käyttöön?

Lataa kehittäjätilan aktivointisovellus Kaupasta Xbox One -konsoliin ja toimi sitten ohjeaiheessa Xbox Onen kehittäjätilan aktivointi annettujen ohjeiden mukaan.

Olen mukana Xbox One -erityisohjelmassa. Voinko ladata kehittäjätilan aktivointisovelluksen?

Jos olet mukana Xbox One -erityisohjelmassa, sinun on poistuttava siitä, ennen kuin voit liittyä tähän ohjelmaan. Jos päätät, että et enää halua saada ennakkoversion päivityksiä, voit lopettaa tilauksen Xbox Preview Dashboard -sovelluksessa.

Voit poistaa konsolisi Xbox-erityisohjelmasta seuraavasti:

1. Avaa Xbox Preview Dashboard -sovellus.
  2. Valitse Registration (Rekisteröinti).
  3. Valitse Manage flights (Tuotantoerien hallinta) -kohdasta Change (Muuta).

Huomautus Jos sinulla on ohjelmassa useita konsoleita, voit muuttaa niiden tilaa valitsemalla Manage other consoles (Muiden konsoleiden hallinta).

4. Valitse Manage programs (Ohjelmien hallinta) -kohdasta Remove (Poista) ja sitten Submit (Lähetä). Sinua pyydetään valitsemaan lähtösi syy.

Jos kohtaat ongelmia, voit pyytää apua yksityisiltä Xbox Early Access -keskustelupalstoilta.

Huomautus Pyyntösi poistaa sinut erityisohjelmasta käsitellään yhden työpäivän kuluessa pyynnön esittämisestä. Siihen asti et pysty lataamaan sovellusta, ja konsolin tilana näkyy Pending (Odottaa).

Mitä jos minulla ei ole kehittäjäkeskuksen tiliä?

Sinulla on oltava kehittäjäkeskuksen tili, ennen kuin voit aktivoida kehittäjätilan aktivointisovelluksen konsolissa. Kehittäjäkeskuksen tilin luonnista peritään maksu. Lisätietoja saat osoitteesta dev.windows.com/en-us/registration/AccountInfo, jossa voit luoda kehittäjäkeskuksen tilin.

Olen suorittanut aktivointiprosessin. Milloin voin käyttää kehittäjätilan aktivointisovellusta?

Sinulla pitäisi olla täydet oikeudet kehittäjätilan aktivointisovelluksen käyttöön muutaman minuutin kuluessa aktivoinnista. Joissakin tapauksissa prosessin suorittaminen voi kuitenkin kestää hieman pidempään.

Miksi en pysty muodostamaan yhteyttä Xbox Oneen Visual Studion avulla?

Jos sinulla on ongelmia muodostaa yhteyttä Xbox Oneen Visual Studion avulla, konsolisi voi olla vähittäismyyntitilassa kehittäjätilan sijaan. Kun konsoli on vähittäismyyntitilassa, Visual Studion avulla ei voi muodostaa yhteyttä Xbox Oneen.

Voit tarkistaa konsolin tilan painamalla ohjaimen Xbox-painiketta  ja vierittämällä sitten oikealle Kehittäjän aloitus -kohtaan. Jos näytössä näkyy Kehittäjän aloitus eikä Gold-/Live-sisältö, olet vähittäismyyntitilassa. Voit siirtyä kehittäjätilaan suorittamalla kehittäjätilan aktivointisovelluksen.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Käyttöönottovirheiden korjaaminen.

Miten voin vaihtaa vähittäismyyntitilan ja kehittäjätilan välillä?

Lisätietoja vähittäismyyntitilasta ja kehittäjätilasta saat Xbox Onen kehittäjätilan aktivointi -sivulta.

Toimivatko pelini ja sovellukseni edelleen, jos aktivoin kehittäjätilan?

Ei, pelit ja sovellukset eivät toimi kehittäjätilassa. Voit siirtyä kehittäjätilasta vähittäismyyntitilaan pelien pelaamista ja sovellusten käyttöä varten. Lisätietoja on Xbox Onen kehittäjätilan aktivointi -sivulla.

Varoitus Xbox Developer Preview -järjestelmäpäivitys sisältää kokeellisia ja aikaisessa vaiheessa olevia ennakkojulkaisuohjelmistoja. Tämä tarkoittaa, että jotkin suositut pelit ja sovellukset eivät toimi odotetulla tavalla, ja ajoittaiset kaatumiset ja tiedonmenetykset ovat mahdollisia.

Miksi pelini ja sovellukseni eivät toimi?

Jos pelisi tai sovelluksesi eivät toimi tai et pysty käyttämään Kauppaa, Yhteisö-sivustoa, OneGuidea tai Xbox Live -palveluita, olet todennäköisesti kehittäjätilassa. Voit tarkistaa käytössä olevan tilan avaamalla oppaan, kun painat ohjaimen Xbox-painiketta  ja vierittämällä sitten oikealle aloitusnäytössä Kehittäjän aloitus -kohtaan. Jos näytössä näkyy Kehittäjän aloitus eikä Gold-/Live-sisältö, olet vähittäismyyntitilassa.

Voit pelata pelejä palaamalla vähittäismyyntitilaan. Lisätietoja on Xbox Onen kehittäjätilan aktivointi -sivulla.

Katoavatko pelini/sovellukseni tai tallennetut muutokseni, jos poistan kehittäjätilan konsolissa käytöstä tai poistan kehittäjätilan kokonaan?

Jos päätät poistua kehittäjien erityisohjelmasta, sinun on suoritettava Xbox One -konsolille tehdaspalautus. Kun suoritat tehdaspalautuksen, kaikki konsolissa olevat sisällöt poistetaan. Tällöin sinun on asennettava kaikki pelit ja sovellukset uudelleen. Jos olet pelejä pelatessa online-tilassa, Xbox-profiilisi, pelisaavutuksesi, pelaajapisteesi ja avatar-hahmosi tallennetaan, joten et menetä niitä.

Pystynkö julkaisemaan sovellukseni?

Tässä versiossa et pysty julkaisemaan sovelluksiasi. Pystyt julkaisemaan sovelluksesi myöhemmässä versiossa. Tämä versio on tarkoitettu antamaan kehittäjille mahdollisuus käyttää kehittäjätyökaluja jo aikaisessa vaiheessa, jotta heille jää aikaa koodata sovelluksensa ennen lopullisen tuotteen/version julkaisemista.

Miten voin poistua kehittäjien erityisohjelmasta?

Lisätietoja kehittäjien erityisohjelmasta poistumisesta on Xbox Onen kehittäjätilan aktivoinnin poistamista käsittelevässä ohjeaiheessa.

Myin Xbox One -konsolini, ja se jäi kehittäjätilaan. Miten voin poistaa kehittäjätilan aktivoinnin?

Jos et enää pysty käyttämään Xbox One -konsoliasi, voit poistaa sen aktivoinnin Windowsin kehittäjäkeskuksessa. Lisätietoja on ohjeaiheen Xbox Onen kehittäjätilan aktivoinnin poistaminen kohdassa ”Konsolin aktivoinnin poistaminen Windowsin kehittäjäkeskuksessa”.

Mitä voin tehdä, jos olen edelleen kehittäjätilassa kehittäjien erityisohjelmasta poistumisen jälkeen?

Jos olet edelleen kehittäjätilassa kehittäjien erityisohjelmasta poistumisen jälkeen, käynnistä Kehittäjän aloitus ja paina Leave developer mode (Poistu kehittäjätilasta) -painiketta. Tällöin konsoli käynnistetään uudelleen vähittäismyyntitilassa. Lisätietoja saat siirtymällä Xbox Onen kehittäjätilan aktivointi -sivulle.

Voinko julkaista sovellukseni?

Sovellusten julkaiseminen kehittäjäkeskuksen kautta on mahdollista myöhemmin tänä vuonna. Xbox One -vähittäismyyntikonsolia varten luoduille ja testatuille universaalin Windows-ympäristön (UWP) sovelluksille suoritetaan sama tarkistus- ja julkaisuprosessi kuin Windowsille, ja tämän lisäksi varmistetaan, että ne vastaavat Xbox Onen standardeja.

Voinko julkaista pelini?

Voit kehittää ja testata pelejä Xbox Onella käyttämällä universaalia Windows-ympäristöä ja Xbox Onea kehittäjätilassa. Jos haluat julkaista UWP-pelejä, sinun on rekisteröidyttävä ID@Xboxiin.

ID@Xbox antaa kehittäjille täydet oikeudet käyttää Xbox Live -ohjelmointirajapintoja peleissään, pelaajapisteet ja saavutukset mukaan lukien, sekä mahdollisuuden hyödyntää laitteiden välistä moninpeliä, pilvitallennusta ja kaikkia Xbox Live -palvelun toimintoja Xbox Onessa. ID@Xbox sisältää myös Xbox One -ohjelmistonkehityspaketteja peleihin, joissa on hyödynnettävä Xbox One -laitteistoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko koko UWP-ohjelmointirajapinta käytettävissä Xboxissa?

Lisätietoja UWP-ohjelmointirajapinnan käytettävyydestä Xbox Onessa on tämän erityisversion Tunnetut ongelmat -sivulla.

Toimivatko normaalit pelimoottorit?

Lisätietoja normaalien pelimoottoreiden toiminnasta on tämän erityisversion Tunnetut ongelmat -sivulla.

Mitä toimintoja ja järjestelmäresursseja on UWP-pelien käytettävissä Xbox Onessa?

Lisätietoja käytettävissä olevista toiminnoista ja järjestelmäresursseista on ohjeaiheessa UWP-sovellusten ja -pelien järjestelmäresurssit Xbox Onessa.

Mistä saan vastauksia Kehittäjän aloituksen Xbox Onessa tapahtuvaan käyttöön liittyviin kysymyksiin?

Lisätietoja Kehittäjän aloituksen käynnistämisestä ja käytöstä on ohjeaiheessa Xbox One -työkalujen esittely.

Minne minun pitäisi mennä, jos minulla on muuta kysyttävää tai tarvitsen tukea?