OneDrive Musicin usein kysytyt kysymykset ja vianmääritystiedot

Yleiskuvaus

Käytitpä taulutietokonetta, tietokonetta, puhelinta, Xboxia tai verkkoselainta, Xbox Musicista voit suoratoistaa musiikkia maailman suurimpiin kuuluvasta musiikkiluettelosta ja omista musiikkitiedostoistasi. Lähetä musiikkisi OneDriveen ja käynnistä Xbox Music missä tahansa laitteessa, niin voit toistaa kaikki rakastamasi kappaleet missä tahansa.

OneDrivessa olevaa musiikkia koskevat usein kysytyt kysymykset

Oman musiikin lisääminen OneDriveen

Sinulle luodaan Music-kansio, kun käynnistät Xbox Musicin ensimmäisen kerran.

Voit lähettää musiikkia käyttämällä mitä tahansa OneDrive-sovellusta tai Xbox Music -sivustoa. Lisää suosikkikappaleesi OneDriven Music-kansioon, niin ne ilmestyvät pian Xbox Music -kokoelmaasi, olipa sinulla Xbox Music Pass -tilausta tai ei.

OneDriven Music-kansion hallinta

Mikä on OneDriven Music-kansion oletusnimi?

OneDriven kansion oletusnimi on ”Music”. Jos sinulla on jo Music-kansio, OneDrive käyttää sitä.

Voinko nimetä Music-kansion uudelleen?

Voit nimetä Music-kansion uudelleen tai siirtää sen sisältöä menettämättä. Jos nimeät kansion uudelleen, voit edelleen luoda siihen linkin osoitteessa onedrive.live.com.

Mitä tapahtuu, jos poistan kappaleita Xbox Music -kokoelmastani?

Jos poistat kappaleen Xbox Music -kokoelmastasi, saat varoituksen. Jos hyväksyt poiston, tiedosto poistetaan OneDrivesta, etkä näe sitä millään laitteella.

Huomautus Poistetut tiedostot jäävät OneDriven roskakoriin 90 päiväksi (joissakin tapauksissa lyhyemmäksi ajaksi), ja ne voidaan palauttaa sieltä.

Mitä tapahtuu, kun poistan kappaleita OneDriven Music-kansiosta?

OneDriven Music-kappaleesta poistetut kappaleet poistetaan Xbox Music -kokoelmastasi kaikissa laitteissa.

Huomautus Poistetut kappaleet jäävät OneDriven roskakoriin 90 päiväksi (joissakin tapauksissa lyhyemmäksi ajaksi), ja ne voidaan palauttaa sieltä.

Miten voin palauttaa poistetun Music-kansion?

Voit palauttaa poistetun Music-kansion OneDriven roskakorista.

Kun olet palauttanut Music-kansion, sinun kannattaa tarkistaa, että musiikkisi näkyy siinä.

Järjestelmävaatimukset

Millä laitteilla voin toistaa OneDrivessa olevaa musiikkisisältöä?

Voit toistaa OneDrivessa olevaa musiikkia seuraavilla laitteilla:

• Windows 8.1 -tietokoneella tai -taulutietokoneella
  • Windows Phone 8.1:lla (Music-sovelluksella)
  • Xbox One- tai Xbox 360 -konsolilla
  • verkkoselaimella Xbox Music -sivuston kautta.

Huomautuksia

• Tämä OneDriven toiminto ei ole käytettävissä Windows 8:ssa. Sinun on päivitettävä Windows 8.1:een, jotta voit hankkia Music-sovelluksen uusimman version kaupasta.
  • iOS- ja Android-laitteita ei vielä tueta. Jos sinulla on Xbox Music Pass -tilaus ja käytät iOS- tai Android-laitetta, OneDriven sisältö ei näy. (Tämä ei vaikuta musiikin toistamiseen muilla laitteilla.)

Mitä tiedostomuotoja tuetaan?

Voit lisätä OneDriven Music-kansioon MP3-, MP4 (AAC)- ja WMA-musiikkitiedostoja.

Huomautus Joitakin M4A-tiedostoja (esimerkiksi AAC Lossless -tiedostoja) ei ehkä toisteta oikein. Suojattuja WMA-tiedostoja ei myöskään voi lisätä kokoelmaasi. Voit selvittää, onko tiedostosi suojattu, napsauttamalla Music-kansiota Windowsin Resurssienhallinnassa (tai Resurssienhallinnassa) hiiren kakkospainikkeella. Katso tieto-osasta, onko tiedosto merkitty suojatuksi.

Onko musiikkikokoelmaan tallennettavissa olevien tiedostojen määrää rajoitettu?

Voit tallentaa kokoelmaan enintään 50 000 musiikkitiedostoa.

Tarvitsenko Xbox Music Pass -tilauksen OneDrivessa olevan musiikin toistamiseen?

Et. OneDrivessa olevan musiikin toistamiseen ei tarvita Xbox Music Pass -tilausta. Se on maksutonta.

OneDrivessa olevan musiikin jakamiseen liittyvien ongelmien vianmääritys

En näe OneDrive-sisältöäni Windows Phonessa

Varmista, että olet hyväksynyt Xboxin käyttöehdot kirjautumalla Xbox.comiin tietokoneella. Avaa sitten Music-sovellus Windows Phonessa. OneDrivessa olevien kappaleiden pitäisi näkyä kokoelmassasi pian sen jälkeen.

Miten voin estää OneDrivessa olevan musiikin näkymisen kaikissa Xbox Music -laitteissani?

Voit luoda OneDrivessa musiikkia varten toisen kansion ja siirtää sisällön sinne. Tämä estää musiikin näkymisen muissa laitteissa. (Muissa laitteissa näkyy vain Music-kansion sisältö.)

Kaikki musiikkini ei näy

Jos musiikkisi ei näy oikein, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että laitteesi tukee OneDrivessa olevaa musiikkia.
    Musiikki ei näy iOS-, Android-, Windows 8- ja Windows Phone 8 -laitteissa, Zunessa tai Windows Media Playerissa. Voit selvittää, tukeeko laitteesi OneDrivessa olevaa sisältöä, yllä olevasta Järjestelmävaatimukset-kohdasta.
  2. Tarkista, onko OneDrive käytettävissä Xbox Live -maassasi tai -alueellasi.
  3. Varmista, että musiikki on OneDriven Music-kansiossa.
  4. Varmista, että musiikkitiedostot ovat tuetuissa tiedostomuodoissa, jotka ovat MP3, M4A ja suojaamaton WMA. Xbox Music Pass -tilauksella ladatut WMA-tiedostot ovat yleensä suojattuja. OneDriven Music-kansioon lisätyt suojatut tiedostot eivät näy muissa laitteissa.
  5. Varmista, että et ole ylittänyt musiikkikokoelman 50 000 kappaleen rajoitusta. Jos OneDriven musiikkikansiossa on yli 50 000 tiedostoa, niistä näytetään vain ensimmäiset 50 000 tiedostoa.

Huomautus
    Yhteisomistettuja (tai jaettuja) kansioita ei tueta.

Jos musiikkisi ei vieläkään näy, toimi seuraavasti:

1. Käynnistä Internet Explorer ja avaa InPrivate-istunto.
  2. Siirry Xbox Music -verkkosoittimeen ja kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi.
  3. Valitse ”In OneDrive” (OneDrivessa) ja etsi musiikkisi.
  4. Jos musiikkisi ei näy, odota noin 5 minuuttia, jotta se synkronoidaan OneDriveen.
  5. Päivitä sivu. Musiikkisi pitäisi nyt näkyä.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

En näe musiikkiani tietyllä laitteella

Jos et näe musiikkiasi Windows 8.1:ssä:

Jos musiikkisi ei näy Windows 8.1:ssä, toimi edellä olevassa Kaikki musiikkini ei näy -kohdassa annettujen ohjeiden mukaan.

Jos et näe musiikkiasi Windows Phone 8.1:ssä:

• Varmista, että olet yhteydessä Internetiin (yleensä Wi-Fi on hyvä yhteystapa).
  • Varmista, että sovellus on suljettu. (Voit sulkea sen napauttamalla vasenta nuolta.)
  • Käynnistä Music-sovellus uudelleen.
  • Odota vähintään 5 minuuttia, ja pidä sovellus etualalla (älä käynnistä muita sovelluksia).
  • Jos musiikkisi ei nä Albums (Albumit) -näkymässä, valitse suodatusasetukseksi Streaming (Suoratoisto).

Huomautus
    Jos sinulla ei ole Xbox Music Pass -tilausta, suoratoisto koskee vain Xbox Music -ostoksia ja OneDriven Music-kansiossa olevaa sisältöä.

Jos et näe musiikkiasi Xbox Onessa:

• Käynnistä konsoli uudelleen irrottamalla virtajohto ja kytkemällä se uudelleen.
  • Käynnistä Xbox Music -sovellus.
  • Siirry Collection (Kokoelma) -näkymään. Näet sanoman ”Your Collection is syncing” (Kokoelmaasi synkronoidaan).
  • Musiikkisi ilmestyy näyttöön 5 minuutin kuluessa.

Jos musiikkisi ei vieläkään näy, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Jos et näe musiikkiasi Xbox 360:ssä:

Tarkista, näkyykö musiikkisi Xbox Music -sivustossa. Jos ei, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Näen musiikkini, mutta en pysty toistamaan sitä

Jos musiikkitiedostosi ovat M4A-muodossa, eli jos ne ovat esimerkiksi iTunesin AAC Lossless -tiedostoja, niitä ei voi toistaa Xbox Musicissa. Muut kuin Lossless-muotoiset normaalit iTunes-ostokset voidaan kuitenkin toistaa kaikilla laitteilla.

Jos näet ”varjon” tai poistetun kappaleen, sulje Xbox Music laitteessa ja käynnistä se sitten uudelleen. Tämä käynnistää synkronoinnin musiikkikokoelmasi kanssa. Tämän jälkeen poistettujen kappaleiden pitäisi kadota.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Jotkin OneDrivessa olevat musiikkitiedostoni ovat kadonneet

Jos huomaat joidenkin musiikkitiedostojesi kadonneen, mutta et ole poistanut tiedostoja, tarkista seuraavat asiat:

• Ovatko nämä tiedostot OneDriven Music-kansiossa tai jossakin toisessa kansiossa? Musiikkitiedostojen on oltava OneDriven Music-kansiossa.
  • Poistettiinko tiedostot? Voit tällöin palauttaa ne OneDriven roskakorista.

Huomautus Voit palauttaa tiedostot roskakorista 90 päivän kuluessa niiden poistamisesta.

OneDrivessa on kahdentuneita albumeita

Jos kopioit Windows 8.1:ssä OneDriveen musiikkia, joka näkyi jo Music-sovelluksessa, albumeiden kappaleista luodaan kaksoiskappaleet. Suosittelemme, että siirrät tiedostot OneDriveen etkä kopioi niitä. Voit pitää näistä tiedostoista kopion toisessa sijainnissa, josta Music-sovellus ei löydä niitä. Lisätietoja tiedostojen siirtämisestä ja kopioimisesta Windowsissa on ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen tai siirtäminen.

Musiikkikokoelmassani on Music Pass -sisältöä, ja siitä toistetaan 30 sekunnin pituisia näytteitä

Jos sinulla ei enää ole Xbox Music Pass -tilausta, mutta laitteessasi on edelleen kappaleita tai albumeita, voit valita Xbox Musicin asetuksista ”Reset My Cloud UX” (Palauta oman pilven käyttöelämyksen asetukset).

Maani tai alueeni on muuttunut

Voit päivittää maasi tai alueesi toimimalla ohjeaiheessa Xbox Live -tilin alueen vaihtaminen annettujen ohjeiden mukaan.