MKV-tuki Xbox Onessa

Xbox Onessa voi nyt pelata MKV-videoita.

MKV-muoto (Matroska Media Containerin käyttämä laajennus) tukee useita videon tai äänen pakkauksenhallintoja, joihin kuuluvat muun muassa H.264 ja AAC-ääni. Yleensä tekniikat määrittävät, miten video- ja äänitiedot rakentuvat ja mitä muita tietoja käytetään kyseisten A/V-tietovirtojen kuvailemiseen. Tekniikat voivat sisältää myös A/V-tietovirtoja täydentäviä tietoja, esimerkiksi äänitietovirtojen nimen ja kielet, tekstityksen, tekstityksen kirjasintyypin, kuvat, kappaletiedot ja valikot. MKV on erittäin joustava muoto, joka tukee useita tekniikan ominaisuuksia.

Xbox One yrittää tukea useimmille asiakkaille tärkeimpiä MKV-muodon ominaisuuksia. Kaikkia MKV-muodon ominaisuuksia ei oteta käyttöön, ja ominaisuudet toimitetaan siinä järjestyksessä kuin missä niistä on eniten hyötyä.

MKV-tekniikan ominaisuuksien tuki

MKV-tekniikan ominaisuuksia tuetaan Xbox Onessa seuraavilla tavoilla:

• Jos videoraitoja on yksi tai enemmän, niistä toistetaan ensimmäinen.
  • Jos ääniraitoja on yksi tai enemmän, niistä toistetaan ensimmäinen.
  • Jos tekstitysraitoja on yksi tai enemmän, tekstitystä ei näytetä, mutta tiedosto ladataan ja toistetaan.
  • Jos kirjasimia tai kuvia on yksi tai enemmän, tekstitystä ja kuvia ei näytetä, vaikka tiedosto ladataan ja toistetaan.
  • Valikkotietoja ei tueta eikä näytetä, mutta tiedosto ladataan ja toistetaan.
  • Kappaletietoja ei tueta, mutta tiedosto ladataan ja toistetaan.
  • Jos lukuja sisältävät tiedostot viittaavat lisätiedostoihin, lisätiedostoja ei toisteta.
  • Pienoiskuvat ovat käytettävissä, kun tiedostoja haetaan USB-asemista tiedostoselaimen avulla.

Nämä ominaisuudet mahdollistavat useimpien tuettuja pakkauksenhallintoja sisältävien MKV-tiedostojen toiston.

MKV-pakkauksenhallinnan tuki

MKV-tiedostot, joissa on seuraavilla pakkauksenhallinnoilla koodattuja video- ja ääniraitoja, pitäisi pystyä toistamaan Xbox Onella:

Matroska Id MSFT Media Foundation MF_MT_SUBTYPE Kuvaus FourCC- tai WAV-tunnisteet
V_MPEG4/ISO/AVC MFVideoFormat_H264 H.264 video H264
V_MPEG2 MFVideoFormat_MPEG2 MPEG-2 video
V_MPEG1 MFVideoFormat_MPG1 MPEG-1 video MPG1
V_MPEG4/MS/V3 MFVideoFormat_MP43 Microsoft MPEG 4 -pakkauksenhallinnan versio 3 MP43
V_MPEG4/ISO/ASP MFVideoFormat_MP4V MPEG-4 part 2 video MP4V
V_MS/VFW/FOURCC   Viittaa useisiin konsolissa käytettävissä oleviin, AVI-muodossa yleensä tuettuihin pakkauksenhallintoihin.
A_AAC MFAudioFormat_AAC Advanced Audio Coding (AAC) WAVE_FORMAT_MPEG_HEAAC
A_AC3 MFAudioFormat_Dolby_AC3 Dolby Digital (AC-3)
A_MPEG/L3 MFAudioFormat_MP3 MPEG Audio Layer-3 (MP3) WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3
A_MPEG/L1 MFAudioFormat_MPEG MPEG-1 audio payload WAVE_FORMAT_MPEG
A_PCM/INT/BIG MFAudioFormat_PCM Pakkaamaton PCM-ääni WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/INT/LIT MFAudioFormat_PCM Pakkaamaton PCM-ääni WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/FLOAT/IEEE MFAudioFormat_Float Pakkaamaton IEEE-liukulukuääni WAVE_FORMAT_IEEE_FLOAT

Pakkauksenhallintoja koskevat tekniset tiedot

Tekniset tiedot ovat saatavilla seuraavista sivustoista:

Matroska Codec Specs

Windows Dev Center: Audio Subtype GUIDs

Windows Dev Center: Video Subtype GUIDs