Helppokäyttöisyyteen, Xbox Oneen ja Kinectiin liittyvät usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin helppokäyttöisyydestä, Xbox One -konsolista ja Kinect-sensorista.

Aiheet

Voiko toiminta- tai liikuntarajoitteinen henkilö käyttää Xbox Onea?

Microsoftin näkemyksen mukaan mahdollisimman monien tulisi voida nauttia vuorovaikutteisesta viihteestä. Xbox One tuo käyttäjille merkittäviä teknisiä parannuksia. Liike- ja ääniohjauksen sekä langattoman ohjaimen ansiosta monet ominaisuudet ja vaihtoehdot ovat entistä helpommin käytettävissä. Näin käyttäjillä on aiempaa useampia tapoja nauttia Xboxin peleistä ja viihteestä.

Microsoft ymmärtää, että jokaisen henkilön kyvyt ja taidot ovat yksilöllisiä, eivätkä kaikki Xboxin pelit ja kokemukset ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. Pyrimme jatkuvasti parantamaan Xboxin käyttökokemusta kaikkien käyttäjien kannalta. Pyydämme aktiivisesti palautetta siitä, kuinka voisimme parantaa Xboxin ja Kinectin tekniikkaa. Tämä palaute huomioidaan päivitysten sekä tuotteiden ja palvelujen tulevien versioiden kehittämisessä.

Käytän pyörätuolia tai minun on oltava istuma-asennossa. Voinko käyttää Xbox Onea?

Istuvat pelaajat voivat nauttia monista Xbox Onelle kehitetyistä ominaisuuksista ja peleistä. Tällä hetkellä Xbox One -konsolin mukana tulevan Kinect-sensorin käyttömahdollisuudet istualtaan riippuvat pitkälti yksittäisistä peleistä ja sovelluksista. Tietyt pelit ja kokemukset sopivat paremmin istuvalle pelaajalle kuin toiset. Kehittäjillä on mahdollisuus suunnitella sovelluksensa ja pelinsä sellaisiksi, että joillekin käyttäjille hankalat toiminnot ovat ohitettavissa tai läpäistävissä jollain muulla tavoin. Koulutamme ja rohkaisemme edelleenkin julkaisijoita tarjoamaan viihdyttäviä pelikokemuksia, jotka ottavat huomioon mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan tarpeet.

Voit liikkua Xbox Onen käyttöliittymässä ja käyttää ohjaimella Xbox Liven viihdetoimintoja, kuten Groovea ja Video Kinectiä, joko istuen tai seisten.

Tukeeko Xbox One viittomakieltä?

Tällä hetkellä Xbox One ei tue viittomakieltä komentojen antamisessa Kinect-sensorille.

Voinko käyttää Xbox Onen puheentunnistusta ja sanelua?

Lisätietoja puheentunnistuksen käyttämisestä on ohjeaiheessa Äänikomentojen käyttäminen Xbox Onessa.

Huomautus Äänikomennot eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla. Luettelon Xbox Onen toiminnoista ja alueista, joilla toiminnot ovat käytettävissä, löydät ohjeaiheesta Xbox Onen ominaisuuksien saatavuus.

Minulla on puhevamma tai aksentti. Toimivatko puheentunnistus ja sanelu minulla?

Jotta käyttäjän komentoihin olisi mahdollista vastata oikein, Xbox Onen äänentunnistus on suunniteltu reagoimaan tiettyihin puhemalleihin. Tämä ominaisuus auttaa vähentämään tahatonta reagointia ympäristön ääniin. Tämä voi vaikuttaa järjestelmän kykyyn reagoida ääniin, joita se ei pysty yhdistämään tunnistetut äänikomennot sisältävän tietokannan kanssa.

Huomautus Äänikomennot eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla. Luettelon Xbox Onen toiminnoista ja alueista, joilla toiminnot ovat käytettävissä, löydät ohjeaiheesta Xbox Onen ominaisuuksien saatavuus.

Voinko nauttia videoista ja elokuvista Xbox Onella, vaikka minulla on kuulovamma?

Kyllä. Xbox One -konsolin Elokuvat ja TV -sovelluksen videoissa voi käyttää tekstitystä, jos se on tarjolla kyseiseen videoon. Tekstityksistä vastaavat video-ohjelmien tarjoajat, ei Microsoft.

Onko televisiosarjoihin ja elokuviin saatavilla tekstitys?

Video-ohjelmoinnin tarjoajien on tarjottava IP-pohjainen tekstitys täysimittaisiin esitallennettuihin video-ohjelmiin, jotka on esitetty ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain televisiossa. Muita ohjelmia tekstitetään myöhemmin Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n ohjeistuksen mukaan.

Kuinka otan tekstityksen käyttöön Xbox One -konsolissani?

Elokuvat ja TV -sovelluksen ja useiden kolmansien osapuolten sovellusten tekstitykset sisältävissä videoissa tekstitykset otetaan käyttöön Xbox Onen asetuksissa.

Tekstitysten ottaminen käyttöön Xbox One -konsolissa:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle tai kaksoisnapauta ohjaimen Xbox-painiketta.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Helppokäyttötoiminnot-kohdasta Tekstitys.
  5. Valitse jokin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Tallentaako Xbox One tekstitysasetukseni konsoliin vai Xbox-tiliin?

Xbox One -konsoli tallentaa yleensä Microsoftin ja kolmansien osapuolten sovellusten tarjoamien videoiden tekstitysasetukset. Näin ollen tekstitykset näytetään konsolissa tai tietokoneessa toistettavissa tekstityksillä varustetuissa videoissa. Poista tekstitys käytöstä suorittamalla edellisen vastauksen ohjeiden alkuvaiheet ja valitsemalla sitten Closed Captioning off (Tekstitys pois käytöstä).

Lisätietoja tekstitysasetuksista on ohjeaiheessa Tekstitysasetusten muuttaminen Xbox One -konsolissa.

Huomautuksia

• Tietyt kolmansien osapuolten sovellukset, kuten Netflix, saattavat tallentaa tekstitysasetukset sovelluksen omiin tiliasetuksiin.
  • Jos kirjaudut muuhun kuin omaan Xbox One -konsoliisi Xbox-tililläsi, sinun on määritettävä tämän toisen konsolin tai tietokoneen tekstitysasetukset samalla tavalla kuin omasi.

Miltä tekstitykset näyttävät Xbox Onessa?

Xbox Onen videotekstitykset näyttävät samalta kuin television tekstitykset, eli konsoli näyttää ne tekstinä näytössä toistettavan videon päällä. Kun tekstitys on otettu käyttöön, oletusasetuksena teksti näytetään valkoisena mustalla taustalla.

Jos haluat muuttaa näytössä näkyvän tekstin ominaisuuksia, lisätietoja on ohjeaiheessa Tekstitysasetusten muuttaminen Xbox One -konsolissa.

Tarvitsenko verkkoyhteyden tekstitetyn videon katselemiseen?

Et. Kun ostat ja lataat tekstitetyn videon Elokuvat ja TV -sovelluksesta, Xbox One -konsoliin tallennetaan koko tiedosto tekstityksineen – riippumatta siitä, onko tekstitys otettu käyttöön konsolissa. Tarvitset siis Internet-yhteyden, kun video ladataan konsoliin, mutta tekstitetyn videon toistaminen ei edellytä yhteyttä Internetiin tai Xbox Liveen.

Keneltä voin pyytää tekstitystä tiettyyn videoon?

Tekstityksistä vastaa video-ohjelmoinnin tarjoaja eli se taho, joka omistaa videosisällön – yleensä elokuvastudio tai tv-yhtiö (tai sen emoyhtiö). Pyydä tietyn elokuvan tai tv-ohjelman tekstitystä ottamalla yhteyttä kyseisen sisällön omistajaan.

Keneen otan yhteyttä, jos tekstitys ei toimi oikein?

Jos ongelmia on IP-pohjaisessa tekstityksessä, ota sähköpostilla yhteyttä helppokäyttötoiminnoista vastaavaan Rob Sinclairiin: Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues. Voit myös käyttää seuraavia yhteystietoja:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Puhelin: (425) 882-8080
Faksi: (425) 936-7329

Millä tavoin Microsoft on yhteydessä järjestöihin ja yhteisöihin Xbox Onen helppokäyttöisyyden kehittämiseksi?

Pystyäksemme parantamaan Xbox One -kokemusta pyydämme jatkuvasti palautetta järjestöiltä ja yhteisöiltä siitä, kuinka voimme kehittää Kinectin ja Xboxin tekniikkaa kaikkien käyttäjien näkökulmasta. Koulutamme myös julkaisijoita siitä, kuinka ne voivat suunnitella nimikkeitään laajemmalle yleisölle, mukaan lukien niille käyttäjille, joilla on fyysisiä tai aisteihin liittyviä rajoitteita tai yksilöllisiä pelillisiä tarpeita. Järjestöjen ja yhteisöjen jäsenet voivat myös ottaa yhteyttä Xboxin helppokäyttöisyydestä vastaavaan tiedotustiimiin.

Mistä saan lisätietoja Microsoftin sitoutumisesta tuotteiden helppokäyttöisyyteen?

Haluaisin keskustella Microsoftin kanssa omasta helppokäyttöisyyteen liittyvästä tilanteestani Kinectin suhteen. Keneen voin ottaa yhteyttä?

Jos sinulla on Xbox Onen tai muun Xbox-tuotteen helppokäyttöisyyteen liittyviä kysymyksiä tai palautetta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen xaccess@microsoft.com. Tiimimme jäsen vastaa kysymykseesi tai ohjaa sinut sellaisen henkilön puheille, joka osaa auttaa sinua parhaiten.