Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen

Näyttöasetusten säätäminen

Xbox One -konsoli tukee erilaisia näyttöasetuksia. Omalle televisiolle parhaiden asetusten valitseminen on helppoa. Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni -kohdasta Kuvalähtö.
  5. Valitse televisiollesi sopivat näytön ja kuvan asetukset.

Huomautuksia

Näyttöasetusten kuvaus

TV resolution (Television tarkkuus)

Xbox One -konsoli tukee seuraavia tarkkuuksia. Nämä ovat teräväpiirtotelevisioiden vakiotarkkuuksia:

• 720p
  • 1080p

Xbox Onen tulisi automaattisesti valita televisiollesi sopivin asetus.

Huomautus Xbox One -konsoli palaa automaattisesti käyttämään edellistä asetusta, jos et vahvista uutta asetusta 15 sekunnin kuluessa.

TV-liitäntä

Käytettävissä olevien tarkkuuksien tunnistamisen hallintaa varten on kolme asetusta. Voit määrittää yhden seuraavista TV-yhteyden asetuksista:

• Automaattinen tunnistus. TV-yhteyden asetukseksi suositellaan tätä asetusta, jolloin Xbox One -konsoli valitsee television tarkkuuden television tarjoamien tietojen perusteella.

• DVI. Tätä asetusta suositellaan vain, jos käytät HDMI:stä DVI:hin -sovitinta.

Huomautus Jos valitset DVI-asetuksen, HDMI-ääni poistetaan käytöstä. Silloin äänen kuuluminen edellyttää optista ääniliitäntää.

• HDMI. Valitse tämä asetus, jos tiedät, että käytettävissä on sekä Xbox One -konsolin että television tukema tarkkuus, jota ei ole luettelossa. Tällä asetuksella voit valita sekä konsolin että television tukeman tarkkuuden.

Huomautus Jos valitset tarkkuuden, jota televisio ei tue, odota 15 sekuntia, että vahvistusruutu poistuu näytöstä.

Kalibroi HDTV

Kalibroi HDTV -toiminnolla voit määrittää television optimaaliset asetukset. Voit säätää kuvasuhdetta, terävyyttä, kirkkautta, kontrastia ja muita asetuksia. Sinun on ehkä säädettävä myös joitakin television asetuksia, joten katso valmistajan ohjeista, miten television valikkoasetuksia käytetään.

Huomautus Myös televisio kannattaa kalibroida, jotta pelit, elokuvat ja televisio-ohjelmat näkyisivät parhaalla mahdollisella tavalla. Tietoja television kalibroimisesta saat televisiosi käyttöohjeista.

Värisyvyys

Värisyvyydellä tarkoitetaan bittien määrää, jolla kunkin pikselin värejä kuvataan. Todellisissa väreissä (true color) kolmea RGB-väriä edustamaan käytetään 24 bittiä. Jos televisiosi tukee deep color -värejä, voit valita suuremman värisyvyyden.

Väritila

Väritilan asetukseksi suositellaan jätettävän Vakio (suositeltava). Tällä asetuksella signaaliksi määritetään RGB Limited. Se on videosisällön lähetysstandardi, joka on tarkoitettu televisioissa käytettäväksi.

Salli 50Hz

Tätä asetusta käytettäessä Xbox One pystyy käyttämään 50 Hz:n signaalia, jos videolähde on koodattu 50 Hz:n taajuudella. Tämä on vakiovirkistystaajuus Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja monissa Aasian maissa.

Salli 24Hz

Tällä asetuksella voit katsella elokuvia 24 Hz:n virkistystaajuudella, joka on luonnollinen kuvataajuus elokuvien katseluun.

Salli 3D

Tätä asetusta käytettäessä voit katsoa 3D Blu-ray -levyjä Xbox Onella.

Huomautus Television on tuettava 3D-toimintoa, jotta sillä voi katsoa 3D-sisältöä.