Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen Xbox One S -konsolissa

Voit tarkistaa televisiosi 4K- ja HDR-ominaisuudet avaamalla oppaan painamalla Xbox-painiketta , valitsemalla Asetukset > Kaikki asetukset > Näyttö ja ääni ja sitten Videon lisäasetukset > 4K-television tiedot.

4K-television tietonäyttö

TV:n resoluutio

Tämä toiminto tunnistaa, pystyykö televisiosi näyttämään 4K UHD -tarkkuuden 60 Hz:n taajuudella. Tätä toimintoa tarvitaan järjestelmän, pelien ja joidenkin sovellusten skaalaamiseksi 4K-tarkkuuteen. Toisin sanoen tätä toimintoa käytettäessä konsolisi pystyy toimimaan koko ajan 4K-tarkkuudella sisältöön katsomatta.

4K UHD -tarkkuusasetusta ei kuitenkaan tarvitse valita 4K-sisällön toistamista varten. 4K-toimintoja, kuten elokuvien katseluun tarvittavaa 4K-tarkkuutta sekä elokuvissa ja peleissä tarvittavaa HDR-tarkkuutta, käyttävät pelit ja sovellukset pystyvät ottamaan nämä toiminnot käyttöön ilman yleisen 4K UHD -tarkkuuden valitsemista.

Elokuvien ja televisio-ohjelmien katseleminen

Elokuvien ja televisio-ohjelmien sisällöt ovat tallennus- ja toistotavoiltaan erilaisia. Jotkin videosovellukset pystyvät toistamaan 4K-sisältöä eri virkistystaajuuksilla ja jotkin sovellukset tukevat myös HDR (High Dynamic Range) -sisältöä. Tässä osassa testataan televisiosi kykyä näyttää sisältö eri 4K- ja HDR-tiloissa.

Televisiosi saattaa esimerkiksi tukea 4K-tarkkuutta 24 Hz:n taajuudella, mutta ei 4K-tarkkuutta 60 Hz:n taajuudella. Tällöin se saattaa näyttää 24 Hz:n 4K-elokuvat niiden alkuperäisellä 24 Hz:n 4K-tarkkuudella, mutta 60 Hz:n 4K-sisällön 1080p:n tarkkuudella. Sisällön näyttötapa vaihtelee videosovelluksen, käytettävissä olevan sisällön ja television ominaisuuksien mukaan.

Pelien pelaaminen

Joitakin pelejä voidaan pelata HDR-muodossa. Tässä osassa testataan televisiosi kykyä näyttää pelit HDR-muodossa.

Jos televisiosi ominaisuudet ovat paremmat kuin mitä 4K-television tietonäytössä on annettu, lue ohjeet ongelman korjaamiseksi ohjeaiheesta 4K- ja HDR-sisällön vianmääritys Xbox One S -konsolissa.

Tässä näytössä olevia testejä tukevat tekniset tiedot löydät ohjeaiheesta Xbox One S -konsolin 4K-sisältöön liittyvät tekniset vaatimukset.

Huomautus Sinulla on oltava Xbox One S -konsoli ja 4K-televisio 4K- ja HDR-sisällön toistamista varten. Jos et ole varma, vastaako laitteistosi vaatimuksia, saat lisätietoja konsolin ja television tarkistamisesta ohjeaiheesta 4K- ja HDR-sisällön vianmääritys Xbox One S -konsolissa.