Xbox One -konsolin ääniasetusten määrittäminen

Tällä sivulla kuvataan Xbox One -konsolin ääniasetusten määrittäminen.

Xbox One tukee HDMI- ja optisia ääniyhteyksiä sekä erilaisia pakattuja, pakkaamattomia ja tilaäänisignaalimuotoja. Nämä muodot riippuvat järjestelmästäsi ja saattavat poiketa tässä näytetyistä. Näiden asetusten muuttaminen on yleensä tarpeellista vain kotiteatterin tilaäänijärjestelmälle.

Xbox Onen äänimääritykset

Xbox One -konsolin liittäminen kotiteatteriin tai äänijärjestelmään

Ota selvää tarvittavista kaapeleista tutustumalla ohjeaiheeseen Xbox One -konsolin liittäminen äänijärjestelmään. Sen jälkeen voit tämän sivun ohjeita noudattamalla määrittää kotiteatterijärjestelmän ääniasetukset.

Konsolin ääniasetusten määrittäminen

Jos olet jo liittänyt Xbox Onen kotiteatteriin tai äänijärjestelmään, voit nyt määrittää Xbox Onen ääniasetukset. Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Äänilähtö.
  6. Valitse DIGITAALINEN ÄÄNI -kohdassa joko HDMI-ääni tai Optinen ääni sen mukaan, minkälaisella kaapelilla olet liittänyt konsolin äänivastaanottimeen tai televisioon.
  7. Valitse vaihtoehto, joka sopii omalle järjestelmällesi.

HDMI-ääniasetukset

• Pois
  • Stereo pakkaamaton
  • 5.1 pakkaamaton
  • 7.1 pakkaamaton
  • Bitstream ulostulo

Optiset ääniasetukset

• Pois
  • Stereo pakkaamaton
  • Bitstream ulostulo

Bittivirran muoto

• DTS Digital Surround
  • Dolby Digital

Huomautuksia

• Vaihtoehdot riippuvat järjestelmästäsi. Et välttämättä näe kaikkia tässä olevia vaihtoehtoja.
  • Digitaalinen tilaääni (kuten Dolby 5.1) kaapeli- tai satelliittivastaanottimesta on tällä hetkellä saatavana vain betaversiona. Tiedot sen käyttöönottamisesta ovat tämän sivun seuraavassa osiossa.
  • HDMI-ääni- ja Optinen ääni -valikoissa Bitstream ulostulo -vaihtoehdolla ilmaistaan, että lähtö käyttää yhtä tuetuista digitaalisista äänimuodoista.

Äänenvoimakkuusasetusten määrittäminen

Äänimikserillä voit säätää näkyvien sovellusten äänten yhdistelmää. Keskustelumikserillä voit säätää pelin ja keskustelun äänten yhdistelmää.

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Äänenvoimakkuus.
  6. Säädä asetuksia mieltymystesi mukaan:
    • Äänimikseri. Tämän asetuksen avulla voit säätää napatun sovelluksen ja pääsovelluksen välistä tasapainoa.
    • Keskustelumikseri. Tämän asetuksen avulla voit säätää keskustelun ja muiden äänten välistä tasapainoa.
    • Määritä TV- ja A/V-hallinta. Nämä asetukset liittyvät HDMI-tulosignaaliin, kuten digiboksiin tai antenniin.
    • Muuta äänenvoimakkuutta äänelläsi. Tämän asetuksen avulla voit säätää, kuinka paljon television äänenvoimakkuus muuttuu äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyskomennolla.

Määritä digitaalinen tilaääni HDMI-sisääntulolle

Digitaalisen tilaäänen tuki kaapeli- tai satelliittivastaanottimesta on tällä hetkellä saatavana vain betaversiona. Oletusarvoisesti vastaanotetaan vain stereoääntä.

Ota digitaalinen tilaääni käyttöön seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse TV & OneGuide.
  5. Valitse Audio ja video.
  6. Valitse Ääni.
  7. Valitse Surround-ääni-vaihtoehto.