Xbox One -konsoli ei käynnisty

Jos Xbox One S -konsoli tai alkuperäinen Xbox One -konsoli ei käynnisty, sen virtalähde voi olla viallinen tai väärin liitetty, mutta ongelma voi johtua myös jostakin muusta syystä. Kokeile seuraavia ratkaisuja.

Minkä konsolin kanssa sinulla on virtaongelmia?

Xbox One S -konsoli

Video: Xbox One S:n virtalähdeongelmien vianmääritys

Katso video Xbox One S:n virtalähdeongelmien vianmääritys. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Tärkeää Kokeile kaikkia seuraavia ratkaisuvaihtoehtoja. Muussa tapauksessa voit vahingossa pyytää uuden virtalähteen, kun konsolisi on korjattava.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Nollaa sisäinen virtalähde

Xbox One S -konsolissa on sisäinen virtalähde, joka toimii kaikilla alueilla ympäri maailmaa. Jos konsoli ei käynnisty, sen virtalähde on ehkä vain nollattava. Virtaongelmat johtuvat usein virtalähteen nollautumisesta virtapiikin jälkeen.

Huomautus Konsolissa on sisäinen ylijännitesuoja, joten konsolia ei pidä kytkeä ulkoiseen ylijännitesuojaan. Jos kytket konsolin toiseen ylijännitesuojaan, konsoli ei pysty toimimaan optimaaliseen suorituskykyyn tarvittavalla täydellä teholla.

Voit nollata sisäisen virtalähteen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Irrota konsolin virtajohto.
Kuva Xbox One S -konsolin takaosasta, josta ollaan irrottamassa virtajohtoa
  1. Odota 10 sekuntia.
  2. Kytke johto takaisin konsoliin ja paina sitten konsolin etuosassa olevaa Xbox-painiketta .
Kuva Xbox One S -konsolin takaosasta, johon ollaan liittämässä virtajohtoa

Jos konsoli käynnistyy, sisäisen virtalähteen nollaus onnistui. Toimi myös tulevaisuudessa näin, jos ongelma ilmenee uudelleen.

Jos konsoli ei edelleenkään käynnisty, kokeile seuraavaa:

• Tarkista, että muut laitteet toimivat käyttämässäsi pistorasiassa.
  • Varmista, että virtajohto on kytketty kunnolla pistorasiaan ja konsoliin.
  • Varmista, että käytät konsolin mukana toimitettua virtajohtoa, joka on tarkoitettu omaa aluettasi varten.
  • Jos konsoli ei vieläkään käynnisty, se on huollettava. Jos haluat tehdä huoltopyynnön, kirjaudu Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla Laitetuki-sivulle ja lähetä huoltopyyntö.

Alkuperäinen Xbox One -konsoli

Video: Xbox Onen virtalähteen vianmääritys

Katso video Xbox Onen virtalähteen vianmääritys. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Varmista, että suoritat kaikki vaiheet. Muussa tapauksessa voit vahingossa pyytää uuden virtalähteen, kun konsolisi on korjattava.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Nollaa virtalähde

Alkuperäisen Xbox One -konsolin virtalähteessä on sisäinen ylijännitesuoja, joka suojaa konsolia virtapiikeiltä. Virtapiikin ilmetessä sinun on nollattava virtalähde. Toimi näin:

1. Irrota johdot konsolista, pistorasiasta ja itse virtalähteestä.
Nuolet osoittavat, miten Xbox Onen virtalähteen johdot irrotetaan konsolista ja seinäpistorasiasta.
  1. Odota 10 sekuntia.

Tärkeää Odota 10 sekuntia. Tänä aikana virtalähde nollautuu. Irrota virtalähde sekä pistorasiasta että Xbox One -konsolista.

2. Kiinnitä virtakaapeli kunnolla takaisin konsoliin ja toinen virtakaapeli takaisin pistorasiaan ja virtalähteeseen. Liitä virtalähde suoraan pistorasiaan. Älä käytä ylijännitesuojia tai jatkojohtoja, sillä ne voivat vaikuttaa virtalähteen suorituskykyyn.
Nuolet osoittavat, miten Xbox Onen virtalähteen johdot liitetään konsoliin ja pistorasiaan.
  1. Käynnistä konsoli ja tarkista virtalähteen merkkivalo.

Ratkaisu 2: Määritä, saako konsoli virtaa

Tarkista, palaako konsolin etuosassa oleva Xbox-virtapainike. Tämä on nopein tapa määrittää, saako konsoli virtaa. Jos painike ei pala, yritä koskettaa painiketta ja katso, syttyykö se. Jäljellä olevia vaiheita ei tarvitse suorittaa, jos painike palaa. Tällöin konsoli saa virtaa ja virtalähde toimii.

Kuvassa on Xbox One -konsoli, jonka oikealla puolella oleva Xbox-painike on suurennettu.

Konsolissa on mahdollisesti ilmennyt kuvaongelma, jos Xbox-painike palaa, mutta näyttö on tyhjä. Suorita kuvaongelman vianmääritys toimimalla kohdassa Vianmääritys tilanteissa, joissa televisioruutu tai näyttö on tyhjä Xbox One -konsolia käytettäessä olevien ohjeiden mukaan.

Jos konsoli käynnistyy, mutta sammuu ajoittain tai odottamatta, perehdy ohjeaiheeseen Xbox Onen yllättävän sammumisen vianmääritys.

Ratkaisu 3: Tarkista virtalähteen tila

Xbox Onen virtalähteessä on virran LED-merkkivalo. Tämä merkkivalo ilmaisee Xbox One -konsolin tilan. Voit suorittaa Xbox One -konsolin virtalähteen vianmäärityksen seuraavasti:

1. Liitä kaikki virtajohdot, ennen kuin tarkistat tilan merkkivalon. On tärkeää tarkistaa, että olet liittänyt kaapelit kunnolla sekä pistorasiaan että konsoliin. LED-merkkivalon väri osoittaa, toimiiko virtalähde oikein, kun sitä ei ole liitetty konsoliin.
  2. Tarkista virtalähteen merkkivalon väri.
Oranssi valo: Valkoinen valo:
Xboxin virtalähteen oranssi valo on osoitettu nuolella. Xboxin virtalähteen valkoinen valo on osoitettu nuolella.

Konsolin tila

Pikakäynnistystila

Virransäästötila

Tulos

Konsoli on käynnissä

Valkoinen

Valkoinen

Virtalähde on kunnossa

Konsoli on valmiustilassa tai sammutettu

Valkoinen

Oranssi

Virtalähde on kunnossa

Virtalähdettä ei ole liitetty tai se ei toimi oikein

LED-valo ei pala tai se vilkkuu oranssina

LED-valo ei pala tai se vilkkuu oranssina

Suorita virtalähteen vianmääritys

Virtalähteen valo palaa tasaisesti valkoisena tai oranssina: Virtalähde toimii ja konsoli saa virtaa.

Tärkeää Virtalähteen valo voi palaa oranssina myös silloin, kun se ei ole liitettynä konsoliin tai kun virtalähde ei toimi oikein. Liitä virtajohdot pistorasiaan ja konsoliin. Jos virtalähteen oranssi valo sammuu, kun liität virtalähteen konsoliin, nollaa virtalähde suorittamalla ratkaisun 1 vianmäärityksen vaiheet.

Virtalähteen valo ei pala tai se vilkkuu oranssina: Virtalähde on ehkä vaihdettava. Selvitä, tarvitsetko uuden virtalähteen, toimimalla ratkaisussa 1 olevien vianmäärityksen vaiheiden mukaan.

Ratkaisu 4: Poista Xbox Onen pikakäynnistystila käytöstä

Tämä ongelma voi ilmetä, kun otat pikakäynnistystilan käyttöön. Tässä virtatilassa konsoli pystyy lataamaan ja asentamaan päivityksiä. Ajoittain voidaan ladata tai asentaa päivitys, joka voi häiritä Xbox One -konsolin käynnistämistä.

Voit selvittää, johtuuko ongelma tästä, irrottamalla virtalähteen pistorasiasta, odottamalla muutaman minuutin, liittämällä virtalähteen suoraan pistorasiaan ja käynnistämällä konsolin.

Jos tämä ratkaisee ongelman, poista pikakäynnistystila käytöstä:

1. Avaa opas kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta tai painamalla Xbox-painiketta .
  2. Vieritä alas Asetukset-kohtaan.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Virta.
  5. Muuta virtatilaksi Virransäästö.

Ratkaisu 5: Varmista, että Xbox One -konsoli ja virtalähde on sijoitettu oikein

Oikeassa sijoittelussa on huomioitava kaksi tärkeää asiaa:

Jos tuulettimet on peitetty, konsoli ja virtalähde voivat ylikuumeta. Jos tilanne jatkuu, konsoli tai virtalähde voivat vioittua.

Ratkaisu 6: Liitä virtalähde suoraan pistorasiaan

Xbox Onen virtalähteessä on sisäinen ylijännitesuoja. Liitä virtalähde suoraan pistorasiaan. Joitakin ylijännitesuojia käytettäessä virtalähde ei ehkä toimi aiotulla tavalla. Tämä voi vaikuttaa suorituskykyyn.

Kuvassa on Xbox One -konsoli ja virtalähde, joka on liitetty ylijännitesuojaan. Yhdistelmäkuvan päällä on ei-symboli.

Ratkaisu 7: Muita mahdollisia ratkaisuja

Jos ongelma ei poistu, kokeile seuraavaa:

• Kokeile toista pistorasiaa. Pistorasioissa on joskus toimintahäiriöitä. Liitä konsoli ja virtalähde eri pistorasioihin ja testaa niiden toiminta uudelleen.

Huomautus Testaa pistorasia toisella laitteella, ennen kuin testaat sen Xbox One -konsolilla ja virtalähteellä.

• Jos se on mahdollista, lainaa ystävän Xbox One -konsolin virtalähdettä. Kokeile käyttää sitä konsolisi kanssa. Jos konsolisi toimii, ongelma on omassa virtalähteessäsi, ja se on vaihdettava.

Ratkaisu 8: Tee uuden virtalähteen hankintapyyntö

Virtalähde on vaihdettava, jos sen valo ei edelleenkään pala tai se vilkkuu oranssina. Voit tilata uuden Xbox One -virtalähteen laitetuesta.

Huomautus Tuote on rekisteröitävä verkossa, jotta laitteen voi vaihtaa takuun piirissä. (Virtalähteen takuu vastaa konsolin takuuta.)