Cortanan äänikomennot Xbox Onessa

Voit nyt käyttää Xbox One -konsoliasi Cortanan äänikomennoilla. Kun otat Cortanan käyttää, voit käyttää konsoliasi uusilla ja jännittävillä tavoilla. Voit käyttää jopa kuulokemikrofonia Cortanan äänikomentojen antamiseen.

Video: Cortana Xbox Onessa

Katso video Cortana Xbox Onessa. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Tällä sivulla

Kuulokemikrofonin käyttäminen Cortanan kanssa

Voit käyttää Cortanan kanssa ääniohjaukseen Kinect-sensorin lisäksi myös kuulokemikrofonia. Ääniohjaus toimii molempien kanssa, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: ”Hey Cortana, Xbox on” (Hei Cortana, Xbox päälle) toimii vain Kinectin kanssa. Sinun on siis kuulokemikrofonia käytettäessä laitettava Xbox päälle ohjaimella.

Voit käyttää mitä tahansa kuulokemikrofonia, jossa on 3,5 mm:n mikrofoniliitin. Joidenkin ohjainten tapauksessa kuulokemikrofonin liittämiseen on mahdollisesti käytettävä Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitinta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Yhteensopivan kuulokemikrofonin liittäminen Xbox One -konsoliin.

Jos liitettynä on samanaikaisesti vähintään kaksi kuulokemikrofonia etkä tiedä, mitä niistä käytetään ääniohjaukseen, ääniohjauksesta vastaava ”kotiohjain” on se, joka on yhdistetty aloitusnäytön vasemmassa yläkulmassa näkyvään profiiliin.

”Hey Cortana” (Hei Cortana) -komennon lausuminen

Jos päätit käyttää Cortanaa, huomaat, että ”Xbox”-komento on muuttunut ”Hey Cortana” (Hei Cortana) -komennoksi.

”Xbox”-komennon kanssa käyttämäsi ilmaukset, kuten ”sign in” (kirjaudu sisään), ”select” (valitse) ja ”go home” (siirry aloitusnäyttöön), toimivat edelleen. Ainoa muutos on se, että äänikomennot alkavat nyt sanoilla ”Hey Cortana” (Hei Cortana).

Voit tarkistaa Cortanan kanssa käytettävissä olevien muiden komentojen luettelon sanomalla ”Hey Cortana, what can I say?” (Hei Cortana, mitä voin sanoa?).

Xbox One -konsolin käynnistäminen ja sammuttaminen

Kinectin avulla voit katkaista ja kytkeä Xboxin virran äänikomennoilla. Jos käytät kuulokemikrofonia, Xboxin virran voi kytkeä, mutta sitä ei voi katkaista äänikomennoilla.

1. Voit sammuttaa Xboxin äänikomennolla sanomalla ”Hey Cortana, Xbox off” (Hei Cortana, Xbox pois päältä).
  2. Voit käynnistää sen uudelleen sanomalla ”Hey Cortana, Xbox on” (Hei Cortana, Xbox päälle). (Varmista, että virtatilaksi on asetettu Pikakäynnistys.)

Jos unohdat komennot tai haluat tehdä vaikutuksen ystäviisi, mikä tahansa seuraavista toimii myös hyvin. Tämä on yksi Cortanan loistavista ominaisuuksista.

Sano ”Hey Cortana…” (Hei Cortana...) ja sitten jokin seuraavista komennoista:

• ”Turn off my Xbox” (Sammuta Xbox)
  • ”Turn off” (Sammuta)
  • ”Go to sleep” (Siirry lepotilaan)
  • ”Turn on Xbox” (Käynnistä Xbox)
  • ”Turn on” (Käynnistä)
  • ”Start Xbox” (Käynnistä Xbox)

Kohteen valitseminen näytössä

Kun haluat valita jotakin näytössä, esimerkiksi kiinnityksen aloitusnäytössä tai pelin Kaupassa, sano ”Hey Cortana” (Hei Cortana) ja sitten jokin seuraavista komennoista:

• ”Select” (Valitse)
  • ”Make a selection” (Tee valinta)
  • ”Turn on select mode” (Ota valintatila käyttöön)

Kun näytössä olevan tekstin väri muuttuu, sano vihreällä olevat asiat.

Kun olet valmis, sano ”Stop listening” (Lopeta kuuntelu), niin vihreä teksti katoaa.

Muiden Cortanan komentojen käyttäminen

Jos haluat tarkistaa, mitä komentoja voit antaa Cortanalle ja mitä kysymyksiä voit esittää, sano ”Hey Cortana, what can I say?” (Hei Cortana, mitä voin sanoa?) ja selaa luokkia.

Näet esimerkkejä erityyppisistä komennoista ja mahdollisista kysymyksistä, jotka kattavat niin mediasäätimet ja liikkumisen Xboxissa kuin myös urheilun ja sään.

Paluu käyttämään Xbox-komentoja

Jos et jostakin syystä pidä Cortanasta, voit palata käyttämään ”Xbox”-komentoon perustuvia alkuperäisiä äänikomentoja. Kun teet tämän, seuraavat toiminnot eivät enää ole käytettävissä:

• ääniohjaus kuulokemikrofonilla
  • laajennetut komennot ja puheentunnistus
  • puhe tekstiksi -syöte (sanelu).

Voit ottaa Cortanan milloin tahansa uudelleen käyttöön.

Voit palata alkuperäiseen ääniohjausmalliin seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Asetukset > Kaikki asetukset.
  3. Valitse Järjestelmä > Cortanan asetukset.
  4. Korosta oikealla olevassa napatussa ikkunassa Päällä-kytkin ja muuta sen asetukseksi Pois painamalla A-painiketta.
  5. Poista Cortana käytöstä ja käynnistä Xbox uudelleen valitsemalla Käynnistä uudelleen nyt.

Kun Xbox on käynnistynyt uudelleen, pystyt käyttämään alkuperäistä Xbox-komentomallia ääniohjaukseen.

Voit palauttaa Cortanan äänikomennot seuraavasti:

1. Valitse Omat pelit ja sovellukset -ruutu.
  2. Korosta Sovellukset ja valitse sitten Cortana.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja käynnistä sitten Xbox uudelleen, jotta muutokset otetaan käyttöön.