Näytön vianmääritystoiminto tulee näyttöön Xbox One -konsolin asetusten määrityksen aikana

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit käyttää näytön vianmääritystä ja miksi se saattaa tulla näyttöön Xbox Onea määritettäessä. Jos tarvitset apua muihin näyttöön liittyviin ongelmiin, perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen.

Huomautus Jos näet tyhjän tai mustan näytön, kun käynnistät Xbox One -konsolin, perehdy ohjeaiheeseen Vianmääritys tilanteissa, joissa ruutu tai näyttö on tyhjä Xbox One -konsolia käytettäessä.

Näytön vianmääritys voi tulla näyttöön seuraavissa tapauksissa:

• HDMI-kaapeli on viallinen.
    Tarkista HDMI-kaapeli vahinkojen varalta. Varmista myös, että kaapeli on liitetty napakasti paikalleen.
  • Xbox Onen ja television välillä on jokin laite.
    Liitä HDMI-kaapeli suoraan televisioon. Jos tämä korjaa ongelman, voit määrittää kuva-asetukset myöhemmin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen.
  • Xbox One ei pysty määrittämään televisiosi tarkkuutta.
    Xbox One lähettää digitaalista ääni- ja kuvasignaalia televisioosi HDMI-kaapelilla, ja televisio lähettää signaaleja takaisin konsoliin, joten laitteet viestivät jatkuvasti keskenään. Yksi television lähettämistä viesteistä on nimeltään EDID (extended display identification data). EDID kertoo, mitä tiloja, tarkkuuksia ja virkistystaajuuksia televisio tukee. Xbox One vastaanottaa EDID-sanoman ja lähettää sen perusteella kuvan parhaalla television tukemalla tarkkuudella.

Xbox One näyttää kuvan 480p:n tarkkuudella, jos se ei vastaanota EDID-sanomaa televisiosta. Se on alhaisin Xbox Onen tukema tarkkuus. Konsolia ei kuitenkaan ole suunniteltu näyttämään kuvaa näin alhaisella tarkkuudella. Tällöin näytön vianmääritys tulee näyttöön.

Näytön vianmäärityksen käyttäminen

Voit käyttää näytön vianmääritystä seuraavasti:

1. Tarkista televisiosi nykyinen tarkkuusasetus.
  2. Aseta tarkkuudeksi 1080p, jos televisiosi tukee tätä tarkkuutta. Jos televisiosi tukee vain 720p:n tai 1080i:n tarkkuutta, valitse 720p. Valitse sitten sama tarkkuus konsolin Vaihda näyttöä -kohdassa.
  3. Jos tarkkuuden asetuksena on Tunnista automaattisesti, valitse konsolin Vaihda näyttöä -kohdassa 1080p.

Huomautus Lisätietoa television tarkkuuksista on ohjeaiheessa Tietoja television tarkkuuksista ja Xbox Onesta.

Jos näyttö muuttuu koko ruudun kokoiseksi, olet valinnut oikean tarkkuuden. Jos haluat säilyttää tämän asetuksen, valitse Säilytä tarkkuutena (tarkkuus). Tämä valinta sulkee näytön vianmäärityksen ja palaat asetusten määrittämiseen.

Huomautus On mahdollista, että konsoli ajattelee television käyttävän nyt DVI-yhteyttä HDMI-yhteyden sijaan. Jos konsoli on DVI-tilassa, ääntä ei kuulu, joten et pysty kalibroimaan Kinectin mikrofoneja asetuksia määritettäessä. Kun pääset ensimmäistä kertaa konsolin aloitusnäyttöön, voit säätää näyttöasetuksia ja kalibroida Kinectin.

Voit muuttaa aloitusnäytön näyttöasetuksia HDMI-toiminnon ottamiseksi uudelleen käyttöön seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Kuvalähtö.
  6. Valitse Videon lisäasetukset.
  7. Valitse TV-liitäntä, jonka oletusasetukseksi pitäisi palauttaa Automaattinen tunnistus, paina A-painiketta ja valitse HDMI.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen.

Ääniasetusten säätämisen jälkeen voit määrittää Kinect-sensorin asetukset. Lisätietoja on ohjeaiheessa Vinkkejä Xbox Onen Kinectin määrittämiseen.

Huomautus Jos olet tehnyt tämän Xbox One S:ssä vanhemmalle televisiolle, mutta haluat myöhemmin siirtyä käyttämään 4K-televisiota, muista palauttaa TV-liitäntä-asetukseksi Automaattinen tunnistus. 4K ei ole käytettävissä, kun asetuksena on HDMI.

Jos olet muuttanut television tarkkuutta ja näyttö pimenee tai ei näytä oikealta, odota 10 sekuntia, niin näyttö palaa 480p-tilaan. Valitse Kokeile toista tarkkuutta.

Kokeile toista tarkkuutta -valinnan jälkeen palaat Vaihda näyttöä -kohtaan. Siellä voit kokeilla muita tarkkuusvaihtoehtoja.

Jos 720p tai 1080p eivät toimi televisiossasi, valitse Mikään näistä ei toimi.

Voit tässä vaiheessa jatkaa määritysten tekemistä käyttämällä 480p-tarkkuutta, vaikka se ei olekaan paras mahdollinen. Voit myös liittää Xbox Oneen toisen television.