Xbox One -konsolin alueita koskevat usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia Xbox One -konsolin alueita koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Kielen ja sijainnin määrittäminen

Miten määritän Xbox Onen kielen ja sijainnin?

Valitset kielen ja sijainnin uuden Xbox-konsolin ensimäärityksen aikana. Elokuun 2016 päivityksestä alkaen sijainti ei enää määräydy valitsemasi kielen perusteella.

Voinko muuttaa kieltä ja sijaintia myöhemmin määrityksen jälkeen?

Uuden Xbox One -konsolin määrittämisen jälkeen voit muuttaa kieltä ja sijaintia Asetukset-kohdassa. Järjestelmä on käynnistettävä tämän jälkeen uudelleen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -järjestelmän asetukset.

Poikkeaako Xbox One -konsolin sijainti Xbox-kaupan sijainnista?

Ei. Xbox One käyttää aina valittua konsolin sijaintia. Nämä tiedot siirretään Xbox Live -palveluun, jotta oikea kauppapaikka sekä oikeat tarjoukset, suositukset ym. ovat näkyvissä.

Jos esimerkiksi valitset konsolin määrityksen aikana Ranska, tieto siirtyy Xbox Liveen, ja näet Ranskaan liittyviä tarjouksia ja tietoja.

Huomautus Osa sisällöstä ja sovelluksista ei välttämättä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa. Jos konsoli on määritetty käyttämään eri sijaintia kuin missä asut, saatat voida ladata ja asentaa sovelluksen toisesta kauppapaikasta, mutta et ehkä pysty käyttämään sitä. Kyseinen sovellus saattaa olla maantieteellisesti rajattu (fyysisen sijainnin, ei konsolin asetuksen vuoksi), mikä voi estää toisesta maasta tai toiselta alueelta peräisin olevan sisällön toiston.

Näenkö Kaupan kahdella kielellä?

Mahdollisesti. Elokuun 2016 päivityksestä alkaen kieli ja sijainti eivät enää liity toisiinsa, joten voit valita kielen, joka ei ole käytettävissä valitussa sijainnissa. Tällöin kieliä käytetään sekaisin: esimerkiksi otsikot ja painikkeet ovat valitulla konsolin kielellä, kun taas Kaupasta saatavilla olevien kohteiden nimet ja kuvaukset ovat kaupan ”varakielellä”.

Jos esimerkiksi sijainniksi valitaan Ranska ja kieleksi valitaan ranska (Ranska), näet kaiken ranskaksi. Jos sijainniksi valitaan ranska ja kieleksi japani, näet kuitenkin useimmat näytöt japaniksi, mutta jotkin Kaupan tiedot ranskaksi.

Mitä tapahtuu, jos määritän Xbox One -konsoliin eri sijainnin kuin Xbox-tilille?

Tiedot näytetään konsoliin määritetyn sijainnin ja kielen mukaisesti. Xbox-tilin aluetta ei käytetä Kaupan tietojen näyttämiseen.

Onko minun siirrettävä tilini, kun muutan toiseen maahan tai toiselle alueelle?

Ei. Voit vain muuttaa konsolin kielen ja sijainnin milloin tahansa. Tiliä ei tarvitse siirtää Xbox Onessa.

Esimerkki: Muutat Saksasta Ranskaan. Jos konsolin sijainniksi muutetaan Ranska ja kieleksi muutetaan ranska (Ranska), koko käyttäjäkokemuksesi näkyy nyt saksan sijaan ranskaksi, vaikka Xbox-tilin alueena oli alun perin Saksa. Jos sinulla on ranskalainen laskutustili ja voimassa oleva maksutapa, voit ostaa sisältöä Ranskan Kaupasta.

Huomautus Muista kuitenkin, että jos tilillesi on tallennettu paikallista valuuttaa konsolin aluetta vaihtaessasi, et voi käyttää enää kyseistä valuuttaa.

Ääni

Kuinka äänimalli valitaan ja otetaan käyttöön Xbox Onessa?

Kun valitset tuetun kielen uuden Xbox One -konsolin määrityksen aikana, soveltuva äänimalli otetaan käyttöön.

Jos esimerkiksi ensimäärityksen aikana valitaan ranska (Ranska), käyttöön otetaan ranska (Ranska) -äänimalli. Luettelo ääntä tukevista alueista on ohjeaiheessa Xbox Onen ominaisuuksien saatavuus.

Voit muuttaa puhuttua kieltä Asetukset-kohdassa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -järjestelmän asetukset.

Entä Cortana?

Kun Cortana otetaan käyttöön, sanalla ”Xbox” alkavat Kinect-äänikomennot alkavat nyt sanoilla ”Hey Cortana” (Hei Cortana). Puhuttu kieli -asetus ei ole käytettävissä, kun Cortana on käytössä. Cortana perustuu kieleen ja sijaintiin, eikä se käytä tätä asetusta.

Sign in (Kirjaudu sisään)

Pitääkö paikkansa, että voin kirjautua konsoliin vain, jos Xbox-tilini alueena on jokin virallisesti tuetuista maista tai alueista?

Ei pidä paikkaansa. Voit kirjautua sisään Xbox One -konsoliin, jos käytössäsi on Xbox-tili mistä tahansa Xbox-tilin luomista tukevasta maasta tai alueelta.

Esimerkiksi Egyptissä olevat asiakkaat voivat kirjautua sisään konsoliinsa Egyptin Xbox-tiliään käyttäen.

Huomautus On tärkeää pitää mielessä, että Xbox-tuki ja takuu ovat saatavilla vain Xbox One -tuetuissa maissa ja alueilla.

Xbox-sovellus

Kuinka alue määritetään Xbox Onen Xbox-sovelluksessa?

Xbox-sovellus käyttää laitteeseen määrittämääsi aluetta (maa/alue ja kieli).

Jos esimerkiksi määrität Windows Phone 10:n ja iPadin alueen asetuksissa kieleksi ranskan ja maaksi Ranskan, Xbox-sovellus näkyy ranskaksi. Konsoliin liitettynä Xbox-sovellus käyttää konsoliin määritettyä kieltä.

Järjestelmäpäivitys

Onko Xbox One -konsolin sijaittava fyysisesti virallisesti tuetussa maassa tai alueella saadakseen järjestelmäpäivitykset?

Ei. Xbox One -konsoli voi saada järjestelmäpäivitykset kaikkialla maailmalla, kunhan se on yhteydessä Internetiin.

Huomautus On tärkeää pitää mielessä, että Xbox-tuki ja takuu ovat saatavilla vain Xbox One -tuetuissa maissa ja alueilla.

Ostaminen ja pelaaminen

Mitä tapahtuu, jos laskutusosoitteeni ei vastaa konsolin aluetta?

Siinä tapauksessa et voi ostaa sisältöä. Sinulla on oltava konsolin aluetta vastaava voimassa oleva laskutusosoite ja maksutapa.

Jos esimerkiksi olet Ranskassa ja valitset konsolin sijainniksi Ranskan, näet Ranskan Kaupan tiedot. Kuitenkin jos laskutusosoite on Saksassa, et voi ostaa sisältöä, koska sinulla on oltava ranskalaiseen laskutusosoitteeseen liitetty voimassa oleva maksutapa.

Jos ostan pelin yhdessä maassa tai yhdellä alueella, voinko pelata sitä toisessa maassa tai toisella alueella?

Kyllä voit. Ostetuissa ja ladatuissa peleissä ei ole toistorajoituksia.

Jos esimerkiksi ostat ja lataat pelin yhdessä maassa ja sitten muutat toiseen maahan, jossa peli ei ole saatavilla, voit edelleen pelata lataamaasi peliä. Et voi kuitenkaan ladata ostamaasi peliä uudelleen, koska se ei ole ladattavissa Kaupassa.

Rahan tallennettu arvo

Mitä tapahtuu, jos ostan euromääräisen Microsoft-lahjakortin Saksassa, lisään sen tililleni ja muutan sen jälkeen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan? Muutetaanko se euroista Englannin punniksi?

Saldoja ei muuteta yhdestä valuutasta toiseen. Arvo on käytettävä siinä valuuttana, jossa se ostettiin. Sinun on ostettava uusi Microsoft-lahjakortti, kun muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle, koska yhtenä valuuttana oleva saldo ei toimi toisessa kauppapaikassa.