Oikean nimen jakaminen Xbox Onessa

Jaa oikea nimeni -toiminnolla voit kertoa ystäväluettelosi henkilöille oikean nimesi sekä antaa ystäviesi jakaa oikean nimesi omille ystävilleen. Toiminto helpottaa tuttujen löytämistä Xbox Livestä.

Jaa oikea nimeni -toiminnon ottaminen käyttöön

Voit helposti ottaa Jaa oikea nimeni -toiminnon käyttöön ja valita, ketkä ystävistäsi voivat nähdä oikean nimesi. Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
Xbox Onen aloitusnäytössä näkyy Xbox-opas.
  1. Valitse Asetukset.
Oppaasta on valittu Asetukset-kuvake, ja näytössä on Asetukset-paneeli, josta voidaan avata Kaikki asetukset -valikko sekä ottaa Kinect-mikrofoni käyttöön tai poistaa se käytöstä ja sammuttaa konsoli tai käynnistää se uudelleen.
  1. Valitse Kaikki asetukset.
Xboxin aloitusnäytön yläpuolella näkyy Asetukset-paneeli, ja Kaikki asetukset -kuvake on korostettu.
  1. Valitse Tietosuoja ja verkkoturvallisuus.
Asetukset-päänäytössä on korostettu Tietosuoja ja verkkoturvallisuus -luokka.
  1. Valitse Näytä tiedot ja mukauta.
Tietosuoja ja verkkoturvallisuus -päänäytössä on korostettu Näytä tiedot ja mukauta -painike.
  1. Vieritä oikealle, kunnes näet Jaa oikea nimeni -vaihtoehdon.
Mukauta tietosuoja- ja verkkoturva-asetuksia -näyttö on avattuna, ja näkyvissä on muun muassa Jaa oikea nimeni -alue.
  1. Valitse nykyinen asetus, jolloin kaikki vaihtoehdot tulevat näyttöön, ja valitse sitten, kenen kanssa haluat jakaa oikean nimesi. Oletusarvoisesti kaikkien tilien asetuksena on Estä.
Mukauta tietosuoja- ja verkkoturva-asetuksia -näytön Jaa oikea nimeni -alueella on korostettu Estä-asetus.
  1. Voit halutessasi jakaa oikean nimesi myös ystäviesi ystävien kanssa. Tällöin joku voi löytää sinut, vaikka hän ei tiedä pelaajatunnustasi.

Jaa oikea nimeni -toiminnon poistaminen käytöstä

Voit poistaa Jaa oikea nimeni -toiminnon milloin tahansa käytöstä toimimalla edellisessä osassa annettujen ohjeiden mukaan ja valitsemalla Estä vaiheessa 7.

Jaa oikea nimesi ystävien ja heidän ystäviensä kanssa -toiminto

Jaa oikea nimesi ystävien ja heidän ystäviensä kanssa -toiminnolla voit löytää ystäviä, joiden et ehkä tiennyt olevankaan Xbox Livessä. Sen avulla ystävät voivat myös löytää sinut yhteisen tutun kautta.

Voit etsiä ystäviä ystäviesi kautta seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta  ja valitse sitten Ystävät ja klubit.
  2. Valitse ystävän pelaajatunnus ja sitten Näytä profiili.
  3. Vierittämällä oikealle näet, ketä ystäväsi seuraa.

Usein kysytyt kysymykset

Jos en jaa oikeaa nimeäni ystäväluetteloni jonkun henkilön kanssa, mutta ystävä jakaa, voiko tämä henkilö nähdä oikean nimeni ystävien ystävien kautta?

Ei. Oikea nimesi säilyy piilossa tältä henkilöltä riippumatta siitä, jakaako ystäväsi oikeita nimiä tämän henkilön kanssa. Sinun valintasi ajaa ystäväsi valinnan edelle.

Mistä tiedän, näkeekö joku oikean nimeni?

Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox -painiketta ja valitse sitten Ystävät ja klubit.
  2. Valitse kyseisen henkilön pelaajatunnus.
  3. Valitse Suhde. Etsi Ilmianna tai estä -kohdasta Näkeekö hän nimeni? -vaihtoehto.

Tämä näyttää, voiko kyseinen henkilö nähdä oikean nimesi ja kuka ystävistäsi jakaa nimesi. Jos haluat muuttaa oikean nimen jakamisoikeudet tämän henkilön osalta, voit tehdä sen täällä.

Voinko estää jotakuta näkemästä oikeaa nimeäni, jos tämä henkilö ei ole omassa ystäväluettelossani?

Kyllä. Voit estää tiettyä henkilöä näkemästä oikeaa nimeäsi, kun lisäät henkilön estoluetteloon. Se tapahtuu valitsemalla Estä henkilön pelaajakortin Ilmianna tai estä -kohdassa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Toisten pelaajien mykistäminen tai estäminen Xbox Livessä.

Voivatko muut ihmiset nähdä lapseni oikean nimen?

Eivät. Oikean nimen jakaminen ei ole lasten käytettävissä. Teini-ikäiset voivat jakaa oikeita nimiään, jos perheen aikuinen ottaa tämän asetuksen heidän tilillään käyttöön.

Kuinka voin muokata oikean nimeni näyttötapaa?

Voit muokata oikean nimesi näyttötapaa osoitteessa account.microsoft.com. Valitse Omat tiedot, valitse Muokkaa nimeä ja päivitä sitten nimi, jonka haluat muiden näkevän.