Konsolin tehdasasetusten palauttaminen Xbox Onessa

Joissakin harvinaisissa tapauksissa, esimerkiksi silloin, kun myyt Xbox One -konsolin tai annat sen ystävälle, sinun on mahdollisesti poistettava kaikki konsolissa olevat tiedot ja palautettava sen asetukset. Haluat ehkä myös joissakin tilanteissa palauttaa konsolin käyttöjärjestelmän tehdasasetuksiin vianmääritystä varten, mutta haluat pitää kaikki pelit ja sovellukset asennettuina. Xbox Onella voit tehdä nämä molemmat yksinkertaisesti ja helposti.

Varoitus Jos palautat konsolin tehdasasetukset, kaikki tilit, tallennetut pelit, asetukset ja Xbox-kotikonsolin kytkökset poistetaan. Kaikki sisällöt, joita ei ole synkronoitu Xbox Live -palveluun, menetetään. Konsoli synkronoi automaattisesti Xbox Liven kanssa, kun se on yhteydessä palveluun, joten jos olet ollut offline-tilassa jonkin aikaa, sinun on muodostettava yhteys Xbox Liveen ennen näiden toimenpiteiden suorittamista.

Huomautus Jos et pysty suorittamaan seuraavaa toimenpidettä ja palauttamaan tehdasasetuksia, koska näytössä ei ole kuvaa tai et pysty avaamaan Asetukset-valikkoa, voit suorittaa tämän toimenpiteen myös käyttämällä USB-muistitikulle ladattua tiedostoa. Tiedoston ja ohjeet löydät ohjeaiheesta Xbox One -konsolin tehdasasetusten palauttaminen USB-muistitikun avulla. Kun valitset tämän vaihtoehdon, myös pelit ja sovellukset poistetaan, joten noudata mahdollisuuksien mukaan seuraavia ohjeita.

Jos olet valmis palauttamaan konsolin tehdasasetukset, toimi seuraavasti:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Järjestelmä.
  5. Valitse Konsolin tiedot ja päivitykset.
  6. Valitse Reset console (Palauta konsolin asetukset).
  1. Näet Reset your console? (Palautetaanko konsolin asetukset?) -näytössä kolme vaihtoehtoa:
    • Reset and remove everything (Palauta asetukset ja poista kaikki). Tämä vaihtoehto palauttaa konsolin tehdasasetukset. Kaikki käyttäjätiedot, kuten tilit, tallennetut pelit, asetukset ja Xbox-kotikonsolin kytkökset sekä kaikki pelit ja sovellukset poistetaan. Käytä tätä vaihtoehtoa, kun myyt tai lahjoitat konsolin jollekin muulle. Käytä tätä vaihtoehtoa vain viimeisenä keinona joissakin vianmääritystapauksissa.
    • Reset and keep my games & apps (Palauta asetukset, mutta säilytä pelit ja sovellukset). Käytä tätä vaihtoehtoa ensisijaisena vaihtoehtona vianmääritystä suoritettaessa. Tämä toiminto palauttaa käyttöjärjestelmän asetukset ja poistaa kaikki mahdollisesti vioittuneet tiedot pelejä tai sovelluksia poistamatta. Näin sinun ei tarvitse ladata tai asentaa suuria pelitiedostoja uudelleen. Jos vianmäärityksen kohteena olevan ongelman syynä on vioittunut pelitiedosto, sinun on joissakin tilanteissa valittava Reset and remove everything (Palauta asetukset ja poista kaikki), mutta sinun kannattaa aina aloittaa Reset and keep my games & apps (Palauta asetukset, mutta säilytä pelit ja sovellukset) -vaihtoehdolla ja jättää Reset and remove everything (Palauta asetukset ja poista kaikki) -vaihtoehto viimeiseksi keinoksi.
    • Cancel (Peruuta). Voit poistua tästä näytöstä painamalla Peruuta-painiketta. Tässä vaiheessa ei ole suoritettu mitään toimintoja. Voit turvallisesti poistua tästä näytöstä.

Kun olet valinnut jonkin vaihtoehdoista, Xbox One -konsoli aloittaa valittujen sisältöjen poistamisen ja oletusasetusten palauttamisen.