Xbox Onen kuva pätkii

Yleiskuvaus

Kun liität Xbox One -konsolin televisioon tai näyttöön, konsoli valitsee kuvan oletusasetukset television tai näytön asetusten mukaan. Joissain tapauksissa voit parantaa kuvanlaatua näitä asetuksia muuttamalla.

Ratkaisut

Kuva pätkii tai päivittyy hitaasti

Jos television tai näytön kuva päivittyy hitaasti, televisio tai näyttö saattaa olla juuttunut alhaiselle virkistystaajuudelle. Jos näin tapahtuu, sinun on käynnistettävä Xbox One -konsoli uudelleen. Toimi näin:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
    Huomautus Voit avata oppaan mistä tahansa toisesta konsolin näytöstä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Käynnistä konsoli uudelleen.
  4. Vahvista valitsemalla Kyllä

Huomautus Jos et pysty avaamaan opasta tai konsoli näyttää jumiutuneen, paina konsolin Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan, kunnes konsoli sammuu. Kun konsoli on sammunut, käynnistä se uudelleen koskettamalla konsolin Xbox-painiketta .

Tarkista myös, että televisio ei suorita ylimääräistä kuvan käsittelyä. Televisiossa tätä kutsutaan usein dynaamiseksi kontrastiksi, kuvanparannukseksi tai selkeäksi liikenopeudeksi. Voit optimoida television asetukset käyttämällä teräväpiirtotelevision kalibrointityökalua.

Voit käyttää teräväpiirtotelevision kalibrointityökalua seuraavasti:

1. Avaa opas kaksoisnapauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
Asetukset-valikossa on valittu Näyttö ja ääni -luokka. Käytettävissä ovat Kuvalähtö-, Äänenvoimakkuus- ja Äänilähtö-asetukset.
  1. Valitse Kuvalähtö.
Näyttö ja ääni -asetusnäytössä on korostettu Kuvalähtö-asetus.
  1. Valitse Kalibroi HDTV.
Kuvalähtö-asetusnäytössä on lueteltu näyttö- ja kuvatarkkuusasetukset. Kalibroi HDTV -asetus on korostettu.
  1. Viimeistele kalibrointi noudattamalla ohjeita.
Kalibroi HDTV -näytössä on taustatietoja. Seuraava-painike on korostettu.

Kuvaongelmien vianmääritys kokoonpanon ääni- ja kuvavastaanottimella

Jos Xbox One -konsoli on liitetty ääni- ja kuvavastaanottimeen (AVR), joka on liitetty televisioon, ja kuva on hidas tai pätkii, noudata seuraavia vianmäärityksen vaiheita:

1. Kytke virta laitteisiin seuraavassa järjestyksessä ja odota, että jokainen laite käynnistyy kunnolla ennen seuraavan laitteen käynnistämistä:
    1. Kytke ensin television virta.
    2. Kun televisiossa näkyy kuva, kytke virta ääni- ja kuvavastaanottimeen.
    3. Kytke Xbox One -konsolin virta.
  2. Television kaukosäätimen Input (Tulo) -painikkeella (tai television painikkeilla) voit vaihtaa ääni- ja kuvavastaanottimen tulolähteen pois konsolista ja takaisin siihen (esimerkiksi vaihto HDMI1:stä HDMI2:een ja sitten takaisin HDMI1:een).
  3. Käynnistä ääni- ja kuvavastaanotin uudelleen.
  4. Määritä TV-liitäntä -kohdan asetukseksi HDMI:
    1. Avaa opas kaksoisnapauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta .
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Näyttö ja ääni.
    5. Valitse Kuvalähtö.
    6. Valitse TV-liitäntä.
    7. Valitse HDMI.