Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet nykyisen Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuoden 2015 puolestavälistä tähän päivään.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset > Kaikki asetukset.
  3. Valitse Järjestelmä > Konsolin tiedot.
  4. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Julkaisupäivä

13.4.2017

Lisää toimintosyötevaihtoehtoja

Etkö tiedä, haluatko tietyn viestin näkyvän tehtäväsyötteessäsi? Piilota se. Valitse viesti ja sitten Vaihtoehdot > Piilota. Tai ehkä haluat vain nähdä tietyn tyyppisiä julkaisuja. Siirry syötteesi yläreunaan ja valitse suodatinpainike ja valitse sitten asetukset.

Jos todella haluat muiden näkevän viestin, kiinnitä se profiilisi tai klubisi tehtäväsyötteen yläreunaan. Valitse viesti ja sitten Vaihtoehdot > Pin to club (Kiinnitä klubiin). Näet viestisi kiinnitettynä ylös, kunnes joku irrottaa tai korvaa sen.

Ryhmän haku -viestien käyttäminen uudelleen

Jos haluat tarkastella viestejä, joita olet luonut tai joista olet ollut kiinnostunut, paina Xbox-painiketta ja siirry Seurueet > Historian tarkasteleminen ja valitse sitten viesti, jota haluat käyttää uudelleen.

Pelien suodatus

Valitse peleistä ja sovelluksista, haluatko nähdä kaikki pelit, Xbox Onelle tehdyt pelit vai pelkästään omat Xbox 360 -pelit, jotka toimivat Xbox Onessa. Tätä toimintoa voi käyttää sekä jo asennetuissa että kaikissa asennusvalmiiden pelien listalla olevissa peleissä.

Lukijan ja suurennuslasin uudet asetukset

Valitse Xbox Onella ääneen luettavien osien lukijan äänenkorkeus ja persoonallisuus. Kun tarkastelet näyttöjä suurennuslasin kanssa, lähennetty osa näytöstä noudattaa ohjaimen siirtymisiä, joten sinun ei tarvitse ottaa suurennuslasia käyttöön ja pois käytöstä. Tarkastele uusia vaihtoehtoja kohdassa Asetukset > Helppokäyttötoiminnot.

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Julkaisupäivä

29.3.2017

Oppaan avaaminen
Suosikkitiedostosi ovat saatavilla mistä tahansa vain yhden napinpainalluksen päässä. Xbox-painike vie sinut nyt suoraan oppaaseen ja antaa sinulle entistä nopeamman pääsyn omiin peleihisi ja sovelluksiisi. Kun olet valmis siirtymään aloitusnäyttöön, paina vain Xbox-painiketta ja valitse sitten Aloitus.

Beam
Esittelyssä on Beam-lähetystila, joka on nopea ja helppo tapa lähettää pelaamistasi siten, että käyttäjät missä tahansa voivat katsoa reaaliaikaista pelaamistasi. Kun pelaat peliä, voit vain käynnistää oppaan ja vierittää alaspäin Beam-lähetystilaan voidaksesi esitellä taitojasi.

Copilot
Nyt voit Copilotin avulla linkittää kaksi ohjainta ja käyttää niitä kuin yhtä.

Mene asetuksissa kohtaan Kinect ja laitteet > Laitteet ja lisävarusteet. Valitse sitten Laitteen tiedot > Copilotin käynnistys ja valitse copilotin ohjain. Molemmat peliohjaimet ohjaavat peliä nyt yhdessä.

Saavutusten seuranta
Uuden saavutusten seurannan avulla voit pitää silmällä suosikkisaavutuksiasi ja pelata samanaikaisesti. Siirrä se haluamaasi kohtaan näytössä. Voit myös hallita näkyvien saavutusten määrää ja läpinäkyvyyden tasoa – näytä niitä selvästi tai häivytä ne taustalle.

Käynnistä seuranta painamalla Xbox-painiketta ja siirry Saavutukset-kohtaan.

Cortana
Nyt voit määrittää muistutuksia Xbox Onelle, jotta et jää paitsi mistään pelimahdollisuuksista. Näet muistutuksia aina, kun käytät Cortanaa niin tietokoneella, puhelimella kuin Xboxilla.
Cortana tukee myös useampia seurueiden ohjaimia. Sanomalla "Hei Cortana, kutsu seurue peliin" voit lisätä juhlijoita tarvitsematta keskeyttää peliä.

Pelitallennin
Olemme entisestään helpottaneet pelileikkeiden tekemistä: paina vain Xbox-painiketta . Sieltä ohjaimesi Y-painike nappaa näyttökuvan, X-painike tallentaa viimeiset 30 sekuntia ja Näkymäpainike näyttää tuntemiasi ja tykkäämiäsi Pelitallentimen asetuksia tallennuksen aloituksesta viimeksi kuluneiden viiden minuutin aikaisen pelaamisen tallennukseen.

Käyttöaikarajat
Käyttöaikarajojen avulla voit rajoittaa aikaa ja kellonaikoja, jolloin lapset voivat käyttää konsolia. Voit käynnistää sen millä tahansa lapsitilillä kirjautumalla osoitteessa account.microsoft.com/family ja napauttamalla Screen time (Käyttöaika). Ota sitten käyttöön Xbox-käyttöaika valitsemalla Käytössä ja määritä lapsellesi päivittäiset käyttöaikarajat. Kun konsoli on päivitetty, se alkaa noudattaa valittuja rajoja.