Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet nykyisen Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuoden 2015 puolestavälistä tähän päivään.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Järjestelmä.
  5. Valitse Konsolin tiedot ja päivitykset.
  6. Käyttöjärjestelmäversio on kolmannella rivillä oikealla.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Julkaisupäivä

14.12.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Lataussuorituskyky

• Pelien ja sovellusten lataamiseen liittyvien optimointien ansiosta myös taustalataukset kestävät ajoittaisia yhteysongelmia entistä paremmin.

Blue-ray-sovellus

Xbox on ensimmäinen Dolby Atmos -tekniikkaa tukeva pelikonsoli, ja pelien kehittäjät ovat innostuneita uusista ominaisuuksista, joiden avulla he voivat tehdä peleistään entistä monipuolisempia ja kiehtovampia. Blu-ray-sovelluksen Atmos-tuki on ollut käytettävissä Xboxissa esiversiona, ja nyt julkaisemme sen yleisesti. Olemme iloisia, kun saamme tuoda Atmos-tuen Xbox One- ja Windows 10 -peleihin.

Langaton ohjain

• Laiteohjelmisto on päivitetty suorituskyvyn parantamiseksi.

Taustamusiikki

• Suorituskykyyn liittyviä yleisiä parannuksia, jotka lisäävät luotettavuutta ja käytön yhdenmukaisuutta musiikin suoratoistosovelluksia käytettäessä.

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Julkaisupäivä

10.11.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Lataussuorituskyky

Olemme tehneet useita pelien ja sovellusten lataamiseen liittyviä optimointeja Xbox Onessa:

• Nopeita (yli 100 Mb/s:n) yhteyksiä käyttävillä asiakkailla latausnopeuden pitäisi olla jopa 80 % aiempaa suurempi.
  • Alle 100 Mb/s:n yhteyksiä käyttävillä asiakkailla suorituskyvyn pitäisi olla entistä yhdenmukaisempi ja latausnopeuden pitäisi olla jopa 40 % aiempaa suurempi.
  • Ylimääräisten optimointien ansiosta myös taustalataukset kestävät ajoittaisia yhteysongelmia entistä paremmin.

Kodin ja Internet-palveluntarjoajan tason ristiriidat vaikuttavat latausnopeuteen. Latausnopeus kärsii myös silloin, kun pelit suoritetaan konsolilla, sillä järjestelmäresurssit priorisoidaan pelatessa taustalatauksiin nähden. Lisätietoja saat ohjeaiheesta Pelien tai sovellusten hitaan latautumisen vianmääritys Xbox Onessa.

Klubit

Esittelemme klubit, verkossa toimivat tapaamispaikat, joissa ihmiset voivat pelata ja keskustella. Liity itseäsi kiinnostaviin klubeihin tai luo uusi klubi (oma talosi, omat sääntösi).

Ryhmän haku

Tarvitsetko lisää pelaajia? Avaa opas ja perehdy Seurueet-kohtaan, niin pääset Ryhmän haun käytössä alkuun. Selaa ilmoituksia tai luo omat hakuilmoituksesi etsiäksesi muita pelaajia, joilla on samat tavoitteet kuin sinulla. Pelaa nyt tai ehdota myöhempää päivämäärää ja kellonaikaa.

Saavutukset

Xbox-palautteen usein esitetyn pyynnön johdosta lisäämme saavutusten harvinaisuuden Xbox Liveen. Voit nyt selvittää, kuinka ainutlaatuinen jokin saavutus on tietyn pelin pelaajien keskuudessa.

Pelaajapisteiden tulostaulukko

Pelaajapisteiden tulostaulukko on nyt ystäviesi kanssa kuukausittain järjestettävä kilpailu, joka nollataan joka kuukausi. Kilpaile aina kuukauden loppuun asti ja tarkista edellisen kuukauden voittajat.

Viestit

Voit nyt lähettää viestejä samassa keskustelussa useille ihmisille.

Näyttönäppäimistö

Näyttönäppäimistö tukee ennakoivaa tekstinsyöttöä, ja emojit ovat nyt myös käytettävissä ensimmäisen kerran.

Suorituskyky

Olemme tehneet paljon työtä Xboxin nopeuttamiseksi. Olipa kyse navigoinnista, sovellusten avaamisesta, latausajoista tai Cortanan reagoivuudesta, koko elämys on nyt entistä sujuvampi ja nopeampi.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Julkaisupäivä

4.10.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

HDR

• Korjattu ongelma, jonka vuoksi jotkin HDR-sisällöt saattoivat näyttää liian kirkkailta tai haalistuneilta tietyissä televisioissa Xbox One S -konsolia käytettäessä.

Pelitallennin

• Korjattu ongelma, joka vaikutti television HDR-tilassa tallennettujen videoiden ja näyttökuvien kirkkauteen.

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Julkaisupäivä

23.9.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Julkaisupäivä

15.9.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Julkaisupäivä

31.8.2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Julkaisupäivä

19.8.2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Aloitusääni

• Voit nyt muuttaa sitä, milloin kuulet aloitusäänen! Kohdassa Asetukset > Virta ja käynnistys > Virtatila ja käynnistys on nyt kolme uutta vaihtoehtoa.
    • Käytössä (Aloitusääni kuuluu aina, kun konsoli käynnistetään.)
    • Vain virtapainiketta tai puhekomentoa käytettäessä (Aloitusääni kuuluu silloin, kun konsoli käynnistetään virtapainikkeella tai puhekomennolla, mutta sitä ei kuulu, kun konsoli käynnistetään ohjaimella.)
    • Ei käytössä (Aloitusääni ei koskaan kuulu.)

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Yleinen Xbox-kauppa

• Tämä koontiversio sisältää useita Kaupan kaatumisiin liittyviä korjauksia.
  • Korjattu ongelma, joka vaati käyttäjiä napsauttamaan ostopainiketta kaksi kertaa.
  • Korjattu ongelma, joka sai joskus aikapohjaiset kokeiluversiot näyttämään jäljellä olevan ajan väärin.
  • Korjattu ongelma, jonka vuoksi näyttöön tuli joskus Yritä myöhemmin uudelleen -virhe juuri ostettua sisältöä ladattaessa.
  • Korjattu ongelma, joka johti joskus virheisiin Elokuvat ja TV -sisältöä ostettaessa tai toistettaessa.

Sisäänkirjautuminen

• Korjattu ongelma, joka esti joitakin käyttäjiä kirjautumasta sisään.

Xbox-opas

• Nopeuteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Pelitallennin

• Sinun pitäisi nyt saada Tallennustila täynnä -ilmoitus, kun yrität lähettää sieppauksen Xbox Liveen, jos tallennustila on täynnä.

Ohjain

• Korjattu ongelma, jonka vuoksi jotkin pelit eivät tunnistaneet ohjainta peliä käynnistettäessä.

Omat pelit ja sovellukset

• Korjattu ongelmat, joiden vuoksi joidenkin sovellusten asennus epäonnistui.
  • Korjattu ongelma, joka johti joskus mustaan näyttöön Sää-sovellusta käytettäessä.
  • Korjattu ongelmat, jotka saivat joskus Groove Musicin kaatumaan.

Lokalisointi

• Korjattu ongelma, joka saattoi joskus estää yleisten sovellusten (Elokuvat ja TV) nimiä ilmestymästä konsoliin valitulla kielellä.

Muuta

• Pelien yleiseen vakauteen liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Julkaisupäivä

5.8.2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

• Pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Julkaisupäivä

30.7.2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Cortana saatavilla Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa

• Puhu Xbox Onessa Cortanalle kuulokemikrofonin tai Kinectin kautta. Aloita sanomalla ”Hey Cortana” (Hei Cortana) tai käynnistä Cortana-sovellus. Jos et ole varma, mitä sinun pitäisi sanoa, sano ”Hey Cortana, what can I say?” (Hei Cortana, mitä voin sanoa?).
  • Jos käytät Kinectiä, käynnistä konsoli sanomalla ”Hey Cortana, Xbox on” (Hei Cortana, Xbox päälle).

Taustamusiikki

• Musiikkisovellukset pystyvät nyt toistamaan musiikkia taustalla. Käynnistä musiikin toisto taustamusiikkia tukevassa sovelluksessa. Pystyt siirtymään muihin sovelluksiin ja peleihin musiikin soidessa.
  • Kun olet käynnistänyt musiikin toiston, voit toistaa, keskeyttää toiston, ohittaa kappaleita ja säätää musiikin äänenvoimakkuutta mistä tahansa avaamalla oppaan kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta, valitsemalla Moniajo ja valitsemalla musiikin säätimet.
  • Sovelluksen on tuettava taustamusiikkia. Päivitetty Pandora-sovellus on Yhdysvalloissa ensimmäinen taustamusiikkia tukeva sovellus, ja lisää on tulossa pian.

Omat pelit ja sovellukset

• Sisältösi ovat lähempänä kuin aikaisemmin. Siirry aloitusnäytössä oikealle ja valitse Omat pelit ja sovellukset.
  • Omat pelit ja sovellukset -näytössä on uusia lajitteluvaihtoehtoja.
  • Valmis asennukseen -toiminnolla on oma alueensa, joten löydät nopeasti ostamasi pelit ja sovellukset, joita et ole vielä asentanut.
  • Pelien ja sovellusten päivitykset näkyvät omalla alueellaan, kun niitä on saatavilla.
  • Jonoalueella näet jonossa olevien sisältöjen lisäksi myös sen, mitä on hiljattain asennettu.

Kieli- ja sijaintiasetukset

• Voit nyt valita sijainnin järjestelmän kielestä riippumatta. Jos haluat vaihtaa sijaintia, avaa opas kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta, valitse Asetukset > Kaikki asetukset ja valitse sitten Järjestelmä > Kieli ja sijainti.
  • Kaikki kielet eivät ole käytettävissä kaikissa sijainneissa. Kun valitset kielen, joka ei yleensä liity sijaintiisi, suurin osa järjestelmästä on valitsemallasi kielellä, mutta esimerkiksi Kaupan tai verkkosisältöjen alueilla saatat nähdä erikielisiä sisältöjä.

Xbox Liven suosituimmat tietokonepelit

• Suosituimmilla tietokonepeleillä on nyt pelihubeja Xbox Livessä. Käytitpä tietokonetta, Xboxia tai mobiililaitetta, näet, mitä tietokonepelejä ystäväsi pelaavat, voit jakaa tietokonepelien leikkeitä ja näyttökuvia sekä voit lähettää ystävillesi viestejä Xbox Livessä. Xbox Onessa ja Windows 10 -tietokoneissa voit osallistua seuruekeskusteluun ystäviesi kanssa siihen katsomatta, mitä he tekevät.

Uusi Kauppa

• Xbox-kauppa ja Windows-kauppa on yhdistetty, mikä yksinkertaistaa ostosten tekemistä. Voit aloittaa sisältöjen selaamisen siirtymällä aloitusnäytössä oikealle Kauppaan.
  • Ennakkotilaukset veloitetaan nyt ostohetken sijaan lähempänä julkaisuajankohtaa.
  • Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Norjassa, Italiassa, Saksassa ja Suomessa asuvat asiakkaat voivat nyt tehdä ostoksia niin, että mobiilioperaattori veloittaa ne. Kiinassa asuvat asiakkaat voivat nyt käyttää China Union Paytä.

Facebook-ystävien etsiminen

• Etsi ystäviä Facebookista yhdistämällä Facebook- ja Xbox Live -tilisi. Siirry oppaassa Ystävät-välilehteen ja valitse sitten Ystävät > Ehdotukset. Valitse Etsi Facebook-ystäviä ja noudata ohjeita. Facebook-ystäväsi, jotka ovat tehneet saman, alkavat ilmestyä ehdotuksiisi.

Automaattisen jakamisen hallinta

• Voit nyt halutessasi jakaa saavutuksesi, näyttökuvasi ja pelileikkeesi aktiviteettisyötteessäsi automaattisesti. Voit muuttaa jakoasetuksia valitsemalla Asetukset > Oletusasetukset > Aktiviteettisyöte.

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset