Tietoja Xbox One -konsolin järjestelmäpäivityksistä

Yleiskuvaus

Xbox One -konsolissa on päivitettäviä ohjelmistoja. Nämä ohjelmistot sisältävät käyttöjärjestelmän, kuten myös monia Xbox One -konsoliin tarkoitettuja järjestelmä-, peli- ja mediasovelluksia. Järjestelmäpäivityksen aikana konsolissa olevat ohjelmistot päivitetään lataus- ja asennusprosessilla. Järjestelmän ohjelmistopäivitykset voivat joskus päivittää järjestelmän laiteohjelmiston, mutta useimpien päivitysten tapauksessa tämä ei ole yleistä.

Järjestelmäpäivitykset parantavat käyttöelämystä lisäämällä konsoliin uusia toimintoja ja parantamalla olemassa olevia toimintoja. Päivitykset ladataan Xbox Live -palvelusta suoraan Xbox One -konsoliin, minkä jälkeen ne asennetaan.

Näet kahden tyyppisiä järjestelmäpäivityksiä: saatavilla olevia järjestelmäpäivityksiä ja pakollisia järjestelmäpäivityksiä.

Tällä sivulla

Saatavilla olevat järjestelmäpäivitykset

Kun konsoli on pikakäynnistystilassa, se tarkistaa joka yö, onko päivityksiä saatavilla. Oletusarvoisesti nämä päivitykset ladataan ja asennetaan, kun konsoli ei ole käytössä. Tämä vähentää päivitysten vaikutusta Xbox One -konsolin käyttöön, eivätkä päivitykset estä sinua muodostamasta yhteyttä Xbox Live -palveluun, ennen kuin ne muuttuvat pakollisiksi. Voit muuttaa konsolin kykyä ladata ja asentaa päivityksiä muuttamalla sen virtatilaa. Toimi näin:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Virta ja käynnistys -kohdasta Virtatila ja käynnistys.
  5. Ensimmäisessä sarakkeessa voit valita avattavan virtatilavalikon, joka muuttuu laajennetuksi luetteloksi. Varmista, että konsoli on pikakäynnistystilassa.
Saatavilla olevat päivitykset asennetaan ja ladataan nyt silloin, kun konsoli ei ole käytössä.

Pakolliset järjestelmäpäivitykset

Pakolliset päivitykset muistuttavat hyvin paljon Xbox 360 -konsolin päivittämistä.

Sinun pitäisi nähdä tämän tyyppisiä päivityksiä vain silloin, jos olet siirtänyt konsolin virransäästötilaan tai olet katkaissut konsolin yhteyden Xbox Live -palveluun joksikin aikaa. Useimmat päivitykset ovat aluksi saatavilla olevia järjestelmäpäivityksiä, mutta jos et suorita päivitystä, kun se on saatavilla olevassa tilassa, sinun on tehtävä niin, kun se muuttuu pakolliseksi.

Pakollisessa tilassa saat ilmoituksen, että järjestelmäpäivitys on saatavilla. Tässä näytössä on vain muutamia vaihtoehtoja:

• Start update (Käynnistä päivitys)
  • Turn off Xbox (Sammuta Xbox)
  • Katkaise langaton yhteys  (Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain silloin, jos langaton yhteys on käytössä.)

Näet tämän näytön, sillä pakolliset päivitykset edellyttävät, että lataat ja asennat uusimman päivityksen, jotta pystyt muodostamaan yhteyden Xbox Live -palveluun.

Jos käytät langallista Internet-yhteyttä etkä halua suorittaa järjestelmäpäivitystä, voit valita Sammuta Xbox -vaihtoehdon. Kun konsoli on sammunut, irrota verkkokaapeli ja käynnistä konsoli, niin voit jatkaa käyttöä offline-tilassa.

Jos käytät langatonta Internet-yhteyttä, näet myös Katkaise langaton yhteys -vaihtoehdon, joka peruuttaa päivityksen. Tämä vaihtoehto ei vaadi konsolin uudelleenkäynnistystä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä päivitys maksaa?

Ei mitään. Microsoft toimittaa päivityksen ilmaiseksi, mutta Internet-palveluntarjoajasi voi periä sinulta palvelusopimuksesi mukaisen datamaksun.

Mistä tiedän, onko konsolini ohjelmisto ajan tasalla?

Jos konsolisi on yhteydessä Xbox Liveen, sinulla pitäisi olla uusin ohjelmisto. Jos haluat tarkistaa nykyisen käyttöjärjestelmän versionumeron tai sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty nykyiseen järjestelmäpäivitykseen nähden, perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset.

Onko päivitys pakko asentaa?

Ei, mutta jos haluat pelata tai pitää yhteyttä Xbox Livessä, uusin konsoliohjelmisto on asennettava. Myös uudet pelit saattavat vaatia päivityksen, ennen kuin niitä voi pelata.

Huomautus Kinect-pelit eivät välttämättä toimi oikein, jos konsoliohjelmisto ei ole ajan tasalla.

Voinko pakottaa konsolin päivittymään, ennen kuin päivitys muuttuu pakolliseksi?

Kyllä. Kun päivitys on asetettu saatavilla olevaksi, voit pakottaa konsolin käynnistämään päivityksen välittömästi. Voit suorittaa tämän toiminnon kahdella tavalla sen mukaan, onko konsoli online- tai offline-tilassa.

• Online-tilassa olevat konsolit. Jos haluat pakottaa konsolin päivittymään, kun versio on saatavilla olevassa tilassa, toimi seuraavasti:
    1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Järjestelmä-kohdasta Konsolin tiedot ja päivitykset.
    5. Saatavilla olevat päivitykset näkyvät ensimmäisessä sarakkeessa olevassa toisessa painikkeessa.
      Jos päivityksiä on saatavilla, painikkeessa lukee Päivitys saatavilla. Jos konsoliin on jo asennettu nykyinen koontiversio, painike on harmaa ja siinä lukee Ei päivitystä saatavilla.
  • Offline-tilassa olevat konsolit. Jos haluat päivittää konsolin Internet-yhteyttä muodostamatta, voit päivittää konsolin offline-tilassa Järjestelmäpäivitysten offline-vianmääritystyökalun (OSUDT) avulla. Tästä voi olla hyötyä, jos kotisi Internet-palvelulla on kaistanleveyteen liittyviä rajoituksia ja haluat ladata päivityksen muualla ja asentaa sen sitten kotona.

Huomautus Jos olet päivittämässä järjestelmää ensimmäisen kerran tai olet päivittämässä uuteen Xbox-kokemukseen ensimmäisen kerran, sinun on silti muodostettava yhteys Xbox Live -palveluun vähintään kerran. Kun olet online-tilassa, sinua pyydetään antamaan Microsoft-tilisi salasana jokaista konsolissa olevaa profiilia varten sisäänkirjautumisen viimeistelemistä varten. Jos et muista tilisi salasanaa, perehdy kadonneen salasanan ratkaisuun.

Voinko palata vanhaan ohjelmistoversioon, jos muutan mieleni?

Et. Kun konsoli on päivitetty, se pysyy päivitettynä.

En pysty muodostamaan Xbox Live -yhteyttä. Mitä pitäisi tehdä?

Jos et pysty muodostamaan Xbox Live -yhteyttä, perehdy ohjeaiheeseen Xbox One -yhteyden muodostaminen ensimmäistä kertaa.

Järjestelmäpäivitysten toimintatapa

Järjestelmäpäivitysten toimintatapa vaihtelee Xbox One -konsolin virtatilan mukaan.

Pikakäynnistystila
Kaikissa Euroopan unionin ulkopuolisissa maissa käytetään oletusarvoisesti pikakäynnistystilaa. Yksi pikakäynnistystilan ominaisuuksista on konsolin kyky hakea päivityksiä yöllä. Jos päivitys on saatavilla, järjestelmä lataa ja asentaa sen nukkuessasi. Asennuksen jälkeen konsoli on käynnistettävä uudelleen, mikä edellyttää täydellistä sammutusta lepotilasta.

Seuraavana aamuna saatat yrittää aktivoida Xboxia komennolla ”Xbox On” (Xbox käytössä), mutta mitään ei tapahdu. Tämä johtuu siitä, että Xbox on sammunut kokonaan. Aktivoi se painamalla konsolin etuosassa tai ohjaimessa olevaa Xbox-painiketta. Tiedät ainoastaan tästä, että konsoli on suorittanut järjestelmäpäivityksen, ja tämä on ainoa konsolin käyttöä häiritsevä asia.

Virransäästötila
Jos olet siirtänyt konsolin virransäästötilaan tai katkaissut sen Internet-yhteyden, saatavilla olevan järjestelmäpäivityksen hankinta-aika voi mennä sinulta ohi, jolloin sinun on suoritettava pakollinen järjestelmäpäivitys. Tällöin näet seuraavat näytöt:

Kun yhdistät konsolin taas Internetiin tai kun päivitys muuttuu saatavilla olevasta pakolliseksi, näet Nyt on aika päivittää -näytön.

Näyttö, jossa näkyvät sanat ”Nyt on aika päivittää” ja ”Valmistellaan…”

Verkkoyhteyden testaamisen ja päivitystiedoston todellisen koon hakemisen jälkeen konsoli näyttää tiedot näytössä.

Huomautus Sisällön suoratoistaminen muilla laitteilla tai Internetin käyttäminen päivityksen latauksen aikana voi vaikuttaa latauksen kestoon, ja lataamiseen voidaan tarvita alkuperäistä arviota enemmän aikaa.

Sanojen ”Nyt on aika päivittää” alle ilmestyy sanoma ”Aloita painamalla A”.

Kun testi on suoritettu, käytettävissä olevat vaihtoehdot ilmestyvät It’s time to update (On aika päivittää) -näyttöön:

• Start update (Käynnistä päivitys)
  • Turn off Xbox (Sammuta Xbox)
  • Disconnect wireless (Katkaise langaton yhteys) (Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain silloin, jos langaton yhteys on käytössä.)

Uusi päivitysnäyttö helpottaa merkittävästi edistymisen seurantaa. Liukupalkki ja prosenttimäärä osoittavat, kuinka pitkälle päivitys on edennyt. Oikealla puolella olevan megatavulaskurin avulla näet, jos päivitys on keskeytynyt tai jos sinulla on yhteys- tai kaistanleveysongelmia.

Niin kauan kuin liukupalkin oikealla puolella oleva määrä pienenee, päivitys latautuu edelleen. Hidas aikalaskenta on normaalia, se tarkoittaa vain sitä, että verkon kaistanleveys on pieni. Jos aikalaskenta pysähtyy pidemmäksi aikaa, verkossa on voinut ilmetä ongelma, joka on ratkaistava, ennen kuin päivitys voidaan suorittaa loppuun.

Esimerkki edistymispalkista, jonka mukaan päivityksen tila on 6 prosenttia ja jäljellä on 47 Mt.

Kun päivitys on latautunut kokonaan, näet Done (Valmis) -näytön.

Konsolin kuva, jossa on vihreä valintamerkki ja sana ”Valmis!”

Siirryt seuraavaksi Restarting (Käynnistetään uudelleen) -näyttöön.

Näyttö, jossa näkyvät sanat ”Käynnistetään uudelleen…” ja ”Tämä voi kestää hetken.”

Jos saat virhesanomia järjestelmän päivitysprosessin aikana tai järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jälkeen, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.