Xbox One -konsolin ääniongelmien vianmääritys

Jos olet tehnyt muutoksia kodin viihdejärjestelmään, olet muuttanut Xbox One -konsolin Näyttö ja ääni -asetuksia tai olet juuri määrittänyt konsolin asetukset ensimmäisen kerran eikä ääntä kuulu, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Yksinkertaiset ratkaisut

• Tarkista, että television ääntä ei ole mykistetty, vaan että se on asetettu kohtalaisen voimakkaaksi.
  • Varmista, että television ulkoiset tai sisäänrakennetut kaiuttimet on kytketty kunnolla ja että ne ovat käytössä.

Tarkista TV- ja HDMI-liitännät

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Kuvalähtö.
  6. Valitse TV-liitäntä.
  7. Jos TV-liitäntä-asetuksena on DVI, tarvitset optisen äänikaapelin ääntä varten. Jos käytät HDMI-kaapelia, vaihda TV-liitäntä-asetukseksi Automaattinen tunnistus.
    Huomautus Jos näyttö pimenee HDMI- tai DVI-asetuksen valitsemisen jälkeen eikä näytön asetuksia palauteta 30 sekunnin kuluessa, perehdy ohjeaiheeseen Vianmääritys tilanteissa, joissa ruutu tai näyttö on tyhjä Xbox One -konsolia käytettäessä.
  8. Poistu Kuvalähtö-kohdasta painamalla B-painiketta .
  9. Valitse Äänilähtö.
  10. Varmista, että HDMI-ääni-asetuksena ei ole Pois.

Säädä balanssia, kun kuulet vain yhden näkyvän sovelluksen

Tarkista, että äänen balanssipalkkia ei ole työnnetty kokonaan yhdelle puolelle:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Äänenvoimakkuus.
  6. Valitse Äänimikseri.
  7. Siirrä palkki pääikkunan ja kohdistetun sovelluksen välillä halutulle tasolle.

Vianmääritys, kun pelin tai sovelluksen ääni katoaa äänikeskustelun aikana

Jos käytössä oleva peli tai sovellus muuttuu Kinectiä seuruekeskustelun tai Skype-puhelun aikana käytettäessä hiljaiseksi tai kuulumattomaksi, keskustelumikseri on ehkä asetettu säätämään vain keskustelua. Voit muuttaa äänenvoimakkuustasoa viestinnän aikana säätämällä keskustelumikserin asetuksia:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
  5. Valitse Äänenvoimakkuus.
  6. Valitse Keskustelumikseri.
  7. Valitse jokin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Ääniongelmien vianmääritys ääni- ja kuvavastaanottimella

Jos Xbox One -konsoli on liitetty ääni- ja kuvavastaanottimeen, joka on liitetty televisioon, eikä ääntä kuulu, noudata seuraavia vianmäärityksen vaiheita:

1. Käynnistä laitteet seuraavassa järjestyksessä. Odota, että jokainen laite käynnistyy kunnolla ennen seuraavan laitteen käynnistämistä:
    1. Televisio
    2. Ääni- ja kuvavastaanotin
    3. Xbox One -konsoli
  2. Television kaukosäätimen Input (Tulo) -painikkeella (tai television painikkeilla) voit vaihtaa vastaanottimen tulolähteen pois konsolista ja takaisin siihen (esimerkiksi vaihto HDMI1:stä HDMI2:een ja sitten takaisin HDMI1:een).
  3. Käynnistä ääni- ja kuvavastaanotin uudelleen.
  4. Määritä TV-liitäntä-kohdan asetukseksi HDMI:
    1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Näyttö ja ääni.
    5. Valitse Kuvalähtö.
    6. Valitse TV-liitäntä.
    7. Valitse HDMI.