4K- ja HDR-sisällön vianmääritys Xbox One S -konsolissa

Tässä artikkelissa käsitellään vianmääritysongelmia, kuten 4K-asetusten puuttumista Asetukset-valikosta, puuttuvia 4K-toimintoja, 4K-sisällön näyttämättä jättämistä tai videolaatuongelmia.

Varmista ensin, että sinulla on Xbox One S -konsoli ja 4K-televisio, ja tarkista television ominaisuudet.

• Tarkista, onko sinulla Xbox One S -konsoli, katsomalla konsolin takaosaa. Konsolin oikealla puolella, verkkoportin lähellä, pitäisi olla tarra, jossa lukee ”Xbox One S”. Jos tarra puuttuu, katso konsolin pohjasta, onko siellä tarraa, jossa lukee ”Xbox One Console”. Jos Xbox One -konsolissa ei ole S-kirjainta, se ei tue 4K-sisältöä.
  • Tärkeää Poista konsolista levyt ja sammuta konsoli, ennen kuin käännät sen ympäri.

• Tarkista, onko sinulla 4K-televisio, perehtymällä television pakkaukseen tai käyttöoppaaseen. Eri valmistajat käyttävät eri nimiä. Hae seuraavia asioita:
    4K-sisältöön viittaavat nimet 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
    Luetellut tarkkuudet tai tilat 3840 x 2160 ja 24 Hz, 50 Hz tai 60 Hz
    HDR10-profiiliin viittaavat nimet HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Jos haluat tarkistaa television 4K- ja HDR-ominaisuudet, avaa opas napauttamalla ohjaimen Xbox-painiketta, kun konsoli on liitetty ja sen virta on kytketty Xbox-painiketta , kun konsoli on liitetty ja sen virta on kytketty. Valitse Asetukset > Kaikki asetukset > Näyttö ja ääni ja sitten Videon lisäasetukset > 4K-television tiedot.

Jos järjestelmän pitäisi tukea 4K- ja HDR-sisältöä, mutta se ei toimi (esimerkiksi 4K UHD -tarkkuutta ei voi valita, 4K-toimintoja ei tueta 4K-television tiedot -näytössä, 4K-sisältöä ei toisteta tai näet videolaatuongelmia), kokeile seuraavia asioita:

• Varmista, että konsoli tunnistaa television automaattisesti. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta ja valitse Asetukset > Kaikki asetukset. Valitse Näyttö ja ääni > Videon lisäasetukset ja sitten Automaattinen tunnistus. 4K ei ole käytettävissä, kun HDMI tai DVI on valittu manuaalisesti.
  • Varmista HDR-sisällön osalta, että televisio tukee HDR10-mediaprofiilia. Tarkista tämä television käyttöoppaasta. Jotkin valmistajat eivät mainitse HDR10-profiilia, joten hae BT2020-väritilan tai HDR-sisällön tukea tai jotakin edellä olevassa luettelossa olevista nimistä. (HDR-muotoja on kaksi: Dolby Vision ja HDR10. Televisio saattaa tukea molempia, mutta sen on tuettava ainakin HDR10-muotoa.)
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on liitetty televisiossa oikeaan porttiin. Jotkin 4K-televisiot tukevat tietyissä HDMI-porteissa vain kaikkia 4K-ominaisuuksia. Tarkista television käyttöoppaasta, onko televisiossa erityisiä 4K HDMI -portteja, tai kokeile eri portteja.
  • Tarkista television asetusvalikko. Televisiossa saattaa olla erikoistila, jossa 4K- tai HDR-muoto otetaan käyttöön. Tarkista television käyttöoppaasta, onko sinun muutettava television asetuksia. Huomaa, että television valmistaja voi käyttää HDR-sisällöstä eri nimiä, joten perehdy edellä olevaan luetteloon.
  • Jos jotakin sisältöä ei toisteta, varmista, että televisio tukee HDCP 2.2 -kopiosuojausta ja että se on otettu television asetuksissa käyttöön.
  • Varmista, että käytät Xbox One S -konsolin mukana toimitettua HDMI-kaapelia.
  • Kokeile toista HDMI-kaapelia. Kaapeleiden on oltava HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioituja.
  • Jos television ja konsolin väliin on liitetty jokin laite, poista se ja liitä televisio Xbox One S -konsolin mukana toimitetulla HDMI-kaapelilla suoraan konsoliin. Jotkin AV-vastaanottimet tai muut videolaitteet voivat häiritä konsolin ja television välillä kulkevia signaaleja. Laitteen on tuettava samoja ominaisuuksia kuin television, joko suoraan tai läpiviennillä. Sinun on tämän lisäksi käytettävä HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioituja kaapeleita sekä konsolin ja vastaanottimen että vastaanottimen ja television välillä.
  • Varmista, että television ja AV-vastaanottimen laiteohjelmistot ovat ajan tasalla. Monet uudemmat televisiot ja laitteet voidaan päivittää. Jos huomaat, että televisio tai vastaanotin ei tue joitakin 4K- tai HDR-toimintoja, laiteohjelmistopäivitys voi ratkaista ongelman. Tarkista television tai laitteen käyttöoppaasta, miten laiteohjelmisto päivitetään.
  • Jos näyttö on tyhjä tai saat virheilmoituksia, kun yrität toistaa 4K-sisältöä, ja olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja toimia, poista alkuperäinen 4K-toisto käytöstä ja yritä toistaa sisältö pienemmällä tarkkuudella. Valitse Asetukset > Näyttö ja ääni > Videon lisäasetukset ja poista Salli 4K -asetuksen valinta.
  • Jos saat virheilmoituksen, kun valitset näyttöasetuksissa 4K UHD -vaihtoehdon, perehdy ohjeaiheeseen 4K UHD -tarkkuutta Xbox One S -konsolilla valittaessa tapahtuu virhe.
  • Jos näet HDR-sisältöä toistettaessa kummallisia värejä ja olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja toimia, voit poistaa HDR-asetuksen käytöstä. Valitse Asetukset > Näyttö ja ääni > Videon lisäasetukset ja poista Salli HDR -asetuksen valinta.

Lisätietoja siitä, mitä televisio kertoo konsolille 4K-ominaisuuksistaan, on ohjeaiheessa Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen Xbox One S -konsolissa.