Ilmoittaminen ongelmasta Xbox Insider Hubin avulla

Yleiskuvaus

Ilmoita ongelmasta -toiminto on yksi tärkeimmistä syistä osallistua Xbox Insider -ohjelmaan. Käytä sitä, kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa auttaaksesi kehitystiimiä ongelmien tutkimisessa ja ratkaisemisessa. Tämä parantaa sinun ja Xbox-yhteisön muiden jäsenten Xbox-elämystä.

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit ilmoittaa uudesta tai tunnetusta ongelmasta, ja annetaan vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Huomautus Ilmoita ongelmasta -toiminto on käytettävissä vain sellaisissa konsoleissa, joihin on asennettu Xbox Insider Hub -sovellus.

Ilmoita ongelmasta -toiminnon käynnistäminen

Kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa, sinun kannattaa käynnistää Ilmoita ongelmasta -toiminto:

1. Pidä ohjaimen Xbox-painiketta  painettuna.
  2. Valitse virtavalikosta Report a problem (Ilmoita ongelmasta).

Ilmoita ongelmasta -toiminto avautuu Xbox Insider Hubissa.

Ilmoittaminen tunnetusta ongelmasta

Kun olet käynnistänyt Ilmoita ongelmasta -toiminnon, näet Known problems (Tunnetut ongelmat) -näytön, joka sisältää muiden pelaajien jo ilmoittamat ongelmat.

Voit lisätä tunnettuun ongelmaan tietoja seuraavasti:

1. Valitse Known problems (Tunnetut ongelmat) -kohdasta kohtaamasi ongelma.
  2. Jos haluat havainnollistaa ongelmaa, valitse Include screenshot (Sisällytä näyttökuva) tai Include video capture (Sisällytä videosieppaus).
  3. Valitse +1 I have this problem (+1 Minulla on tämä ongelma).

Ilmoittaminen uudesta ongelmasta

Kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa, josta kukaan muu ei ole vielä ilmoittanut, lisää uusi ongelma. Raporttisi auttaa kehitysryhmäämme ongelman tutkimisessa. Toimi näin:

1. Käynnistä Report a problem (Ilmoita ongelmasta) -toiminto ja valitse Add new problem (Lisää uusi ongelma).
  2. Valitse Select category (Valitse luokka) -näytöstä ongelmaa parhaiten kuvaava luokka.
  3. Valitse Select sub-category (Valitse alaluokka) -näytöstä ongelmaa parhaiten kuvaava alaluokka.
    Huomautus Jos et ole varma, mihin luokkaan ongelma kuuluu, arvaa. Saamme ja tarkistamme ongelmaa koskevan ilmoituksesi siitä huolimatta.
  4. Jos haluat havainnollistaa ongelmaa, valitse Include screenshot (Sisällytä näyttökuva) tai Include video capture (Sisällytä videosieppaus).
  5. Lisää tiedot Title and Description (Nimi ja kuvaus) -kohtaan. Paras tapa tehdä tämä on vastata kolmeen kysymykseen:
    • Mikä on ongelma?
    • Mitä olit tekemässä, kun kohtasit ongelman?
    • Mitä muita ohjelmistoja, laitteita tai lisävarusteita käytit, kun kohtasit ongelman? Esimerkkejä niistä ovat medialevyt, television malli (kuvaongelmat), AV-kokoonpano (ääniongelmat), kuulokkeet, peliohjaimet tai oheislaitteet.
      Huomautus Voit helpottaa tekstin kirjoittamista käyttämällä USB-näppäimistöä tai Xbox-sovellusta mobiililaitteessa tai Windows 10 -tietokoneessa. Jos käytät Cortanaa, käytä puhe tekstiksi -toimintoa avaamalla näppäimistön jokaisessa tekstikentässä ja painamalla sitten näkymäpainiketta .
  6. Valitse Done (Valmis).

Xbox Insider -foorumit

Voit myös jakaa kohtaamasi ongelmat ja pyytää tukea keskustelemalla muiden Xbox Insider -käyttäjien ja Xbox-työntekijöiden kanssa Xbox Insider -foorumeissa.

Ongelmista ilmoittamisen usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras aika käyttää Ilmoita ongelmasta -toimintoa?

Välittömästi ongelman tai odottamattoman toiminnan ilmetessä. Näin voit varmistaa, että lähettämistäsi vianmääritystiedoista on hyötyä ongelman ratkaisemisessa.

Voinko katsoa ongelmaraportin mukana lähetettävän näyttökuvan tai videosieppauksen?

Kyllä, voit katsoa näyttökuvan tai videosieppauksen ennen ongelmaraportin lähettämistä. Jos et halua lähettää kumpaakaan mediasisältöä, poista niiden valintaruudut, niin niitä ei sisällytetä raporttiin.

Valitsin Include video capture (Sisällytä videosieppaus) -vaihtoehdon, mutta en näe videota. Mistä tämä johtuu?

Videosieppaukset ovat käytettävissä vain silloin, kun teet ilmoituksen peleihin liittyvistä ongelmista.

Voinko kirjoittaa ongelman kuvauksen ja nimen muullakin kuin ohjaimella?

Kyllä, voit käyttää

• Xbox One Chatpad -mininäppäimistöä
  • Xbox Oneen liitettyä USB-näppäimistöä
  • Xbox-sovelluksen Windows 10-, Android- ja iOS-versiota
  • puhe tekstiksi -toimintoa Cortanalla, jos käytät Cortanaa konsolissa.

Minulla on uuteen toimintoon tai parannukseen liittyvä idea. Pitäisikö minun lähettää se Ilmoita ongelmasta -toiminnolla?

Olemme kiinnostuneita ehdotuksistasi. Paras paikka lähettää ne on Xbox-palaute-sivulta. Kehitystiimi valvoo tätä sivua ja ottaa palautteesi huomioon uusien toimintojen kehittämistä suunniteltaessa.

Käytä kuitenkin Ilmoita ongelmasta -toimintoa, jos haluat tehdä ilmoituksen konsolissa ilmenneistä ongelmista tai odottamattomasta toiminnasta, sillä näin voimme tutkia ongelmat paljon nopeammin.

Otetaanko minuun yhteyttä ilmoittamiini ongelmiin liittyen?

Ottaisimme mielellämme yhteyttä jokaiseen käyttäjään erikseen, mutta saamamme palautteen määrän vuoksi tämä ei aina ole mahdollista. Jos meillä on muuta kysyttävää palautteestasi, otamme sinuun yhteyttä Xbox Live -viestillä tai Xbox Insider -foorumeiden kautta.

Jos haluat saada ajan tasalla olevia tietoja tietystä ongelmasta, voit keskustella kanssamme Xbox Insider -foorumeilla.

Ilmoittamaani ongelmaa ei vieläkään ole korjattu. Milloin se korjataan?

Yritämme korjata kaikki ongelmat nopeasti, mutta jotkin ongelmat vaativat tavallista enemmän selvitystyötä ja taloudellista panostusta. Jos teit ilmoituksen aikaisemmassa päivityksessä ilmenneestä ongelmasta, jota ei myöhemmässä päivityksessä ole vielä korjattu, käytä taas Ilmoita ongelmasta -toimintoa ja kerro meille, jos kohtaat ongelman edelleen.