Palautteen antaminen Xbox Insider -käyttäjänä

Yleistä

Ongelmasta ilmoittaminen Xbox Onessa ja Windows 10:n Palautekeskuksessa ovat Xbox Insider -ohjelmaan osallistumisen tärkeimpiä ominaisuuksia. Käytä niitä, kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa auttaaksesi Xbox-tiimiä ongelmien tutkimisessa ja ratkaisemisessa. Tällä tavoin parannat sinun ja Xbox-yhteisön muiden jäsenten Xbox-elämystä.

Tällä sivulla kerrotaan, miten voit ilmoittaa uudesta tai tunnetusta ongelmasta, ja annetaan vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Huomautus Ilmoita ongelmasta -toiminto on käytettävissä vain sellaisissa Xbox One -konsoleissa, joihin on asennettu Xbox Insider Hub -sovellus. Voit ladata tämän sovelluksen Kaupasta milloin tahansa.

Xbox One -konsolin ongelman raportointi

Kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa, sinun kannattaa käynnistää Ilmoita ongelmasta -toiminto:

1. Pidä ohjaimen Xbox-painiketta painettuna.
  2. Valitse virtavalikosta Report a problem (Ilmoita ongelmasta).

Ilmoita ongelmasta -toiminto avautuu Xbox Insider Hubissa.

Tunnetun ongelman ilmoittaminen

Kun olet käynnistänyt Ilmoita ongelmasta -toiminnon, näet Known problems (Tunnetut ongelmat) -näytön, joka sisältää muiden pelaajien jo ilmoittamat ongelmat.

Voit lisätä tunnettuun ongelmaan tietoja seuraavasti:

1. Valitse Known issues (Tunnetut ongelmat) -kohdasta kohtaamasi ongelma.
  2. Jos voit havainnollistaa ongelmaa, valitse Include screenshot (Sisällytä näyttökuva) tai Include video capture (Sisällytä videosieppaus).
  3. Valitse +1 I have this problem (+1 Minulla on tämä ongelma).

Uuden ongelman ilmoittaminen

Kun kohtaat ongelman tai odottamatonta toimintaa, josta kukaan muu ei ole vielä ilmoittanut, lisää uusi ongelma. Raporttisi auttaa Xbox-ryhmäämme ongelman tutkimisessa. Toimi näin:

1. Käynnistä Report a problem (Ilmoita ongelmasta) -toiminto ja valitse Add new problem (Lisää uusi ongelma).
  2. Valitse Select category (Valitse luokka) -näytöstä ongelmaa parhaiten kuvaava luokka.
  3. Valitse Select sub-category (Valitse alaluokka) -näytöstä ongelmaa parhaiten kuvaava alaluokka. Huomautus: Jos et ole varma, mihin luokkaan ongelma kuuluu, arvaa. Saamme ja tarkistamme ongelmaa koskevan ilmoituksesi siitä huolimatta.
  4. Jos voit havainnollistaa ongelmaa, valitse Include screenshot (Sisällytä näyttökuva) tai Include video capture (Sisällytä videosieppaus).
  5. Lisää tiedot Title and Description (Nimi ja kuvaus) -kohtaan. Paras tapa tehdä se on vastata näihin kysymyksiin:
    • Millainen ongelma tai odottamaton toiminta on?
    • Mitä olit tekemässä, kun kohtasit ongelman?
    • Mitä muita ohjelmistoja, laitteita tai lisävarusteita käytit, kun kohtasit ongelman? Esimerkiksi: medialevyt (Blu-ray-levyjä, DVD-levyjä, pelejä), TV:n malli (kuvaongelmat), AV-asennustila (ääniongelmat), verkkolaitteisto (yhteysongelmat), kuulokkeet, arcade-sauvat tai oheislaitteet.
    • Näkyikö ongelman/toiminnon ilmenemisen aikana erityisiä virhekoodeja tai -sanomia? Jos näin on, mikä oli kyseinen virhekoodi tai virhesanoma?
      Huomautus: Voit helpottaa tekstin kirjoittamista käyttämällä USB-näppäimistöä, Xbox One Chatpad ‑mininäppäimistöä tai Xbox-sovellusta mobiililaitteessa tai Windows 10 -tietokoneessa. Jos käytät Cortanaa, käytä puhe tekstiksi -toimintoa avaamalla näppäimistön jokaisessa tekstikentässä ja painamalla sitten näkymäpainiketta .
  6. Valitse Valmis.

Xbox Insider -ongelman raportointi Windows 10:ssä

1. Käynnistä Palautekeskus siirtymällä Käynnistä-valikkoon ja valitsemalla Palautekeskus -luettelossa olevista ohjelmista.
  2. Valitse Lisää uusi palaute päävalikosta.
  3. Valitse Ongelma.
  4. Täytä Summarize your issue (Ongelman yhteenveto) ja Give us more detail (Anna tarkempia tietoja) (tarvittaessa) -osat. Paras tapa tehdä se on vastata näihin kysymyksiin:
    1. Millainen ongelma tai odottamaton toiminta on?
    2. Mitä olit tekemässä, kun kohtasit ongelman?
    3. Mitä muita ohjelmistoja, laitteita tai lisävarusteita käytit, kun kohtasit ongelman?
    4. Näkyikö ongelman/toiminnon ilmenemisen aikana erityisiä virhekoodeja tai -sanomia? Jos näin on, mikä oli kyseinen virhekoodi tai virhesanoma?
  5. Valitse luokaksi Sovellukset ja pelit.
  6. Valitse alaluokaksi Xbox.
  7. Jos voit näyttää meille ongelman, varmista, että voit myös sisällyttää näyttökuvia.
  8. Valitse Lähetä.

Xbox Insider -foorumit

Voit myös jakaa kohtaamasi ongelmat ja pyytää tukea keskustelemalla muiden Xbox Insider -käyttäjien ja Xbox-työntekijöiden kanssa Xbox Insider -foorumeissa.

Ongelman raportoinnin / Palautekeskuksen usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras aika käyttää Ilmoita ongelmasta -toimintoa?

Välittömästi ongelman tai odottamattoman toiminnan ilmetessä. Näin voit varmistaa, että lähettämistäsi vianmääritystiedoista on hyötyä ongelman ratkaisemisessa.

Voinko katsoa ongelmaraportin mukana lähetettävän näyttökuvan tai videosieppauksen?

Kyllä, voit katsoa näyttökuvan tai videosieppauksen ennen ongelmaraportin lähettämistä. Jos et halua lähettää kumpaakaan mediasisältöä, poista niiden valintaruudut, niin niitä ei sisällytetä raporttiin.

Valitsin Include video capture (Sisällytä videosieppaus) -vaihtoehdon, mutta en näe videota. Mikä siihen on syynä?

Videosieppaukset ovat käytettävissä vain silloin, kun teet ilmoituksen peleihin liittyvistä ongelmista.

Voinko kirjoittaa ongelman kuvauksen ja nimen muullakin kuin ohjaimella?

Kyllä, voit käyttää

Minulla on uuteen toimintoon tai parannukseen liittyvä idea. Tulisiko minun lähettää se Xbox Onen Raportoi OneGuide -ongelma-sovelluksen vai Windowsin palautesovelluksen kautta?

Olemme kiinnostuneita ehdotuksistasi ja ideoistasi. Paras paikka lähettää ne on Xbox-palaute-sivulta. Xbox-tiimi valvoo tätä sivua ja ottaa palautteesi huomioon uusien toimintojen kehittämistä suunniteltaessa.

Käytä kuitenkin Ilmoita ongelmasta -toimintoa, jos haluat tehdä ilmoituksen konsolissa ilmenneistä ongelmista tai odottamattomasta toiminnasta, sillä näin voimme tutkia ongelmat paljon nopeammin.

Otetaanko minuun yhteyttä ilmoittamiini ongelmiin liittyen?

Ottaisimme mielellämme yhteyttä jokaiseen käyttäjään erikseen, mutta saamamme palautteen määrän vuoksi se ei aina ole mahdollista. Jos meillä on muuta kysyttävää palautteestasi, otamme sinuun yhteyttä Xbox Live -viestillä tai Xbox Insider -foorumeiden kautta.

Ilmoittamaani ongelmaa ei vieläkään ole korjattu. Milloin se korjataan?

Yritämme korjata kaikki ongelmat nopeasti, mutta jotkin ongelmat vaativat tavallista enemmän selvitystyötä ja taloudellista panostusta. Jos teit ilmoituksen aikaisemmassa päivityksessä ilmenneestä ongelmasta, jota ei myöhemmässä päivityksessä ole vielä korjattu, käytä taas Ilmoita ongelmasta -toimintoa ja kerro meille, jos kohtaat ongelman edelleen. Muista sisällyttää kaikki olennaiset tiedot, jotka olemme kuvanneet edellä.