Xbox One vaihtaa kanavaa väärälle tai osittaiselle kanavanumerolle

Kun yrität vaihtaa kanavaa Xbox Onella, näyttöön tulee väärä tai osittainen kanavanumero. Kun yrität esimerkiksi katsoa kanavaa 360, digiboksi vaihtaa kanavalle 36 tai 60.

Ongelma johtuu todennäköisesti Xbox Onen ja muiden laitteiden välisten infrapunasignaalien lähettämisestä tai vastaanottamisesta. Yleisimmät syyt ovat

• huoneessa olevat fyysiset esteet (esimerkiksi stereokaapit)
  • liian voimakas suora auringonvalo
  • Xbox Onen virheelliset asetukset.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Varmista, että laitteiden infrapunavastaanottimien edessä ei ole esteitä. Jopa kaappien lasiovet voivat aiheuttaa ongelmia. Sinun on mahdollisesti liitettävä konsoliin infrapunalähetin (infrapunakaukosäädintä emuloiva laite) ja asetettava se stereokaapissa olevien laitteiden lähelle. Lisätietoja on ohjeaiheessa Infrapunajatkokaapelien käyttäminen Xbox Onen kanssa.

Ratkaisu 2: Varmista, että laitteisiin ei kohdistu liian voimakasta suoraa auringonvaloa. Harkitse muussa tapauksessa laitteiden siirtämistä tai auringonvalon estämistä jollakin tavalla.

Ratkaisu 3: Kokeile ohjeaiheessa Xbox One OneGuiden vianmääritys televisiosta, A/V-vastaanottimesta tai digiboksista annettuja vianmääritysratkaisuja.