Xbox Oneen liitetyn digiboksin ääni puuttuu tai sen laatu on huono

Yleiskuvaus

Äänenlaatu voi olla huono, kun katselet suoria televisiolähetyksiä Xbox Onella. Digiboksista ei ehkä kuulu ääntä, ääni voi pätkiä tai se voi olla vääristynyt. Tämä voi johtua eri syistä, joihin kuuluvat muun muassa

• Xbox Onen virheelliset asetukset
  • HDMI-kaapeleihin tai optisiin kaapeleihin liittyvät ongelmat
  • digiboksin liitäntätapaan liittyvät ongelmat
  • digiboksin asetukset.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Onen ääniasetukset

Käyttämällä Xbox Oneen liitetyssä kotiteatterijärjestelmässä oikeita ääniasetuksia voit varmistaa parhaan mahdollisen äänentoiston.

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.

Huomautus Voit avata oppaan mistä tahansa toisesta konsolin näytöstä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta .

2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni.
Näyttö ja ääni -asetusnäyttö
  1. Valitse Äänilähtö.
  2. Valitse HDMI-ääni tai Optinen ääni sen mukaan, miten laite on liitetty.
  3. Valitse kotiteatterijärjestelmälle oikea äänimuoto, joko 5.1 pakkaamaton tai 7.1 pakkaamaton. Jos olet epävarma, valitse Stereo pakkaamaton.

Ratkaisu 2: Tarkista kaapelit

Äänisignaalia ei ehkä siirretä Xbox Oneen oikein, jos kaapeli on vahingoittunut tai jos sitä ei ole liitetty asianmukaisesti laitteisiin.

1. Tarkista HDMI-kaapelit ja/tai optiset kaapelit huolellisesti, jotta ne on varmasti liitetty kunnolla ja että niissä ei ole murtumia, mutkia tai vaurioita.
  2. Yritä vaihtaa kaapelit. Jotkin kaapelit ovat tavallista laadukkaampia, ja huonolaatuinen kaapeli voi vaikuttaa kuvanlaatuun.

Ratkaisu 3: Tarkista, miten laitteet on liitetty

Kotiteatterijärjestelmiä käytettäessä kannattaa toimia niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että digiboksi kannattaa liittää HDMI-kaapelilla suoraan Xbox Oneen ja Xbox One suoraan televisioon.

Turhat laitteet kannattaa myös poistaa. HDMI-kytkimet tai optiset kytkimet, A/V-vastaanottimet, muuntimet ja muut laitteet voivat heikentää signaalia jokaisella ylimääräisellä läpiviennillä. Voit myös yrittää irrottaa laitteet yksi kerrallaan ja tarkistaa, johtuuko suorituskykyongelma jostakin niistä.

Sinun kannattaa käyttää mahdollisimman tarkasti jotakin alla kuvatuista kokoonpanoista:

Yksinkertainen TV-kokoonpano

Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.

Yksinkertainen TV-kokoonpano optisella kaapelilla

Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli ja yksi optinen kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.

Vastaanotinkokoonpano HDMI-kaapelilla

Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja stereovastaanottimeen, toinen HDMI-kaapeli on liitetty vastaanottimeen ja Xbox One -konsoliin, ja kolmas HDMI-kaapeli on liitetty konsoliin ja digiboksiin.

Vastaanotinkokoonpano ilman HDMI-kaapelia

Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, yksi optinen kaapeli on liitetty vastaanottimeen ja Xbox Oneen, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.

Ratkaisu 4: Tarkista digiboksi

Digiboksin asetukset on mahdollisesti palautettava tai digiboksista on poistettava virheelliset määritystiedot. Irrota laitteesta kaikki kaapelit (myös virtakaapeli) vähintään 30 sekunnin ajaksi ja liitä ne sitten uudelleen.

Jos käytät over-the-air (OTA) -digiboksia, varmista, että HD-antenni on liitetty ja että se toimii oikein. Xbox One pystyy näyttämään vain digiboksin lähettämän sisällön, joten äänen heikko vastaanotto antennin kautta heijastuu konsoliin.

Joissakin digibokseissa on myös muita asetuksia, jotka voivat vaikuttaa äänenlaatuun. Niiden tarkistustavat vaihtelevat valmistajan mukaan, mutta yleensä sinun on varmistettava, että digiboksi lähettää digitaalista ääntä, että digiboksista on valittu laitteistoa vastaava tilaääniasetus ja että digiboksin käyttöä ei ole millään tavalla rajoitettu.

Jos tarvitset digiboksin asetusten määrittämiseen liittyvää apua, ota yhteyttä laitteiston toimittajaan.