Näyttö on musta tai kuvanlaatu on heikko, kun katselet televisiota Xbox Onella

Kuvanlaatu voi olla heikko tai näyttö voi olla musta, kun katselet televisiota Xbox Onella. Tämä voi johtua

• HDMI-kaapeliin liittyvistä ongelmista
  • digiboksin liitäntätapaan liittyvistä ongelmista
  • digiboksin asetuksiin liittyvistä ongelmista.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelmat seuraavien ratkaisujen avulla.

Huomautus Jos sinulla digiboksi-, A/V-vastaanotin- tai televisiomalleihin liittyviä ongelmia, käy Xboxin TV-laitetietoja käsittelevillä keskustelupalstoilla.

Huomaa, että Xbox-tukifoorumit ovat saatavilla vain englanniksi. Jos haluat kääntää Xbox-tukifoorumeiden sisällön toiselle kielelle, liitä URL-osoite verkkopohjaiseen käännöstyökaluun, kuten Bing Translatoriin.

Yleisiä vianmääritysohjeita tilanteisiin, joissa televisionäyttö pysyy Xbox One -konsolia käynnistettäessä tyhjänä tai mustana, löydät ohjeaiheesta Vianmääritys tilanteissa, joissa ruutu tai näyttö on tyhjä Xbox One -konsolia käytettäessä.

Jos sinulla on pätkiviin tai hitaasti päivittyviin videoihin liittyviä ongelmia, perehdy ohjeaiheeseen Xbox Onen kuva pätkii.

Jos sinulla on sumeisiin tai epäselviin videoihin liittyviä ongelmia, perehdy ohjeaiheeseen Xbox Onen kuva on sumea.

Jos Xbox OneGuiden käyttämisessä on ongelmia, lisätietoja on ohjeaiheessa OneGuidella ei voi ohjata televisiota, A/V-vastaanotinta tai digiboksia.

Ratkaisu 1: Tarkista HDMI-kaapelit tai kokeile toista kaapelia

Jos HDMI-kaapeli on vahingoittunut tai se on liitetty väärin, videosignaalia ei ehkä siirretä Xbox Oneen oikein.

• Tarkista HDMI-kaapelit ja varmista, että ne on liitetty kunnolla laitteisiin ja että niissä ei ole vaurioita.
  • Yritä käyttää toista nopeaa HDMI-kaapelia. Jotkin kaapelit ovat tavallista laadukkaampia, ja huonolaatuinen kaapeli voi vaikuttaa videosignaaliin.

Ratkaisu 2: Sammuta ja käynnistä digiboksi ja tarkista sitten sen asetukset

• Virheellisten määritystiedostojen poistamiseksi digiboksi on mahdollisesti sammutettava ja käynnistettävä uudelleen. Voit tehdä tämän irrottamalla laitteesta kaikki kaapelit (myös virtakaapelin) vähintään 30 sekunnin ajaksi. Liitä sitten kaapelit uudelleen.
  • Yritä käynnistää TV-sovellus uudelleen.
  • Yritä valita digiboksin kuvatarkkuudeksi 720p.
  • Poista monikanavainen tilaääni (kuten Dolby Digital tai 5.1) käytöstä.

Huomautus Joissakin digibokseissa on myös muita asetuksia, jotka voivat vaikuttaa kuvanlaatuun. Digiboksit ovat valmistajan mukaan hyvin erilaisia. Jos tarvitset digiboksin asetusten tarkistamiseen tai määrittämiseen liittyvää apua, ota yhteyttä laitteiston toimittajaan.

Ratkaisu 3: Sammuta ja käynnistä Xbox One -konsoli

Tietoja Xbox One -konsolin virran katkaisemisesta ja kytkemisestä oikein saat ohjeaiheesta Xbox One -konsolin virran katkaiseminen ja kytkeminen.

Ratkaisu 4: Liitä digiboksi suoraan televisioon

Varmista, että kuvasignaali on hyvälaatuinen liittämällä kaapeli- tai satelliittidigiboksi suoraan televisioon. Jos kuvassa on edelleen ongelmia, pyydä lisäohjeita televisiopalvelun tarjoajalta.