OneGuidella ei voi ohjata televisiota, A/V-vastaanotinta tai digiboksia

Jos Xbox One -konsolissasi on OneGuide, voit hallita sen avulla televisiota, kaapeli- tai satelliittidigiboksia ja A/V-vastaanotinta. Sillä ei kuitenkaan voi ohjata kodin viihdekeskuksen videonauhuria tai muita kehittyneitä ominaisuuksia.

Tällä sivulla on muutamia ratkaisuja, joita voit kokeilla, jos näissä oheislaitteissa ilmenee ongelmia OneGuidea käytettäessä.

Huomautus Vaikka OneGuide on suunniteltu käytettäväksi Kinect-sensorin kanssa, voit kuitenkin käyttää myös OneGuidea kytkemällä muun valmistajan infrapunalähettimen konsolin takaosassa olevaan infrapunaporttiin. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Infrapunajatkokaapelien käyttäminen Xbox Onen kanssa.

Lisätietoja

Huomautus Äänikomennot eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla. Luettelon Xbox Onen toiminnoista ja alueista, joilla toiminnot ovat käytettävissä, löydät ohjeaiheesta Xbox Onen ominaisuuksien saatavuus.

Aiheet

OneGuide ja oheislaitteet eivät vastaa komentoihin

OneGuide ohjaa laitteita Kinect-sensorin kautta infrapunavalon avulla. Yleiskaukosäädin toimii samalla tavalla. Kun infrapunavastaanotin lähettää ja vastaanottaa signaalin oikein, sillä voi ohjata seuraavia laitteita ja toimintoja:

• Televisio: käynnistys/sammutus, äänenvoimakkuuden säätö ja mykistys
  • Kaapeli- tai satelliittidigiboksi: käynnistys/sammutus, kanavan valinta
  • Ääni- ja kuvavastaanotin: käynnistys/sammutus, äänenvoimakkuuden säätö ja mykistys

Jos mikään laite ei toimi oikein OneGuiden kanssa, testaa ensin, että infrapunasignaalin lähettäminen ja vastaanottaminen toimivat kunnolla.

Ratkaisu 1: Tarkista infrapunasignaali

Varmista, että Kinect-sensori on liitetty Xbox Oneen ja lähettää infrapunasignaalia. Toimi näin:

• Tarkista, että Kinectin valkoisessa Xbox-symbolissa palaa valo. Jos ei, sensorin virtaa ei ole kytketty eikä se toimi niin kuin pitää. Katso Xbox Onen ohjeaihetta Kinect-virheiden vianmääritys Xbox One -konsolissa tai Kinect-äänikomentoihin liittyvien ongelmien vianmääritys.
  • Tarkista, että Kinectistä konsoliin liitetty kaapeli on ehjä ja kunnossa.
  • Jos sinulla on älypuhelin, voit tarkistaa, lähettääkö Kinect infrapunasignaalia komentoa suorittaessaan. Voit tarkistaa sen seuraavasti:
    1. Aseta älypuhelin kameratilaan ja pitele sitä Kinectin edessä. Katso puhelimen näytöstä, näkyykö sensorin kuvassa kolme valaistua ”lähetintä”. Jos ei, kyseistä laitetta ei voi käyttää tässä testissä.
      Huomautus Tämä testi ei onnistu infrapunasuodatusta käyttävissä kameroissa, kuten Apple iPhonessa.
Kuvassa näkyvät kädet, jotka pitelevät kameratilassa olevaa älypuhelinta suunnattuna Kinect-sensoria kohti. Sensorin kuvassa on kolme valaistua lähetintä.
    1. Pitele älypuhelinta ja anna Xbox One -konsolille äänikomento (esimerkiksi ”Xbox, ääni kovemmalle”).
    2. Katso älypuhelimen kautta, näkyykö Kinect-sensorissa muiden lähettimien oikealla puolella ja valkoisen Xbox-symbolin lähellä toista lähetintä. Jos neljänteen lähettimeen syttyy valo, kun Xbox One suorittaa komentoa, infrapuna toimii. Jos neljättä lähetintä ei näy, sinun on ehkä perehdyttävä ohjeaiheeseen Xbox Onen Kinect-sensorin ongelmien vianmääritys.

Ratkaisu 2: Varmista, että laitteiden infrapunavastaanottimien edessä ei ole esteitä

Jopa kaappien lasiovet voivat aiheuttaa ongelmia. Sinun on ehkä liitettävä konsoliin infrapunajatkokaapeli (infrapunakaukosäädintä emuloiva laite) ja asetettava se laitteiden lähelle tai mediakaappiin. Lisätietoja on ohjeaiheessa Infrapunajatkokaapelien käyttäminen Xbox Onen kanssa.

Ratkaisu 3: Varmista, että käytät oikeita äänikomentoja

Lisätietoja Kinectin äänikomennoista on ohjeaiheessa Kinect-äänikomentojen käyttäminen Xbox Onessa.

Xbox One ei vaihda televisiokanavaa

Jos huomaat, että Xbox Onella ei voi vaihtaa kanavaa, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Varmista, että olet huolellisesti noudattanut TV-lähetysten määrittäminen Xbox Onessa -kohdassa annettuja ohjeita.

Ratkaisu 2: Jos Xbox One ei vieläkään vaihda televisiokanavaa, testaa infrapunasignaalia. Lisätietoja on tämän sivun Tarkista infrapunasignaali -osassa.

Ratkaisu 3: Jos sinulla on kaukosäätimeen liittyviä ongelmia, yritä käyttää Xbox Onen etähallintakoodien hakusivustossa olevia infrapunakoodisarjoja.

Televisiosi tuotemerkkiä ei näy luettelossa

Jos televisiosi tuotemerkkiä ei näy luettelossa, kun yrität määrittää sen asetukset Xbox Oneen ja OneGuideen, varmista, että olet noudattanut TV-lähetysten määrittäminen Xbox Onessa -kohdan määritysohjeita.

1. Kun pääset näyttöön, jossa lukee Mikä on TV:si tuotemerkki, etsi luettelosta oma televisiosi.
Xbox OneGuide -asennusohjelman Mikä on TV:si tuotemerkki? -näyttö
  1. Jos tuotemerkkiä ei näy luettelossa, valitse Tuotemerkkiäni ei näy ja syötä tuotemerkki manuaalisesti.

Kaapeli- tai satelliitti-TV:n palveluntarjoajaasi ei näy luettelossa

Jos TV-palveluntarjoajaasi ei näy luettelossa, kun yrität määrittää television asetuksia Xbox Onessa ja OneGuidessa TV-lähetysten määrittäminen Xbox Onessa -sivun ohjeiden mukaan, et ehkä sillä hetkellä pysty käyttämään OneGuidea.

Voit tehdä ilmoituksen puuttuvasta kaapeli- tai satelliitti-TV-yhtiöstä käyttämällä OneGuiden ongelmien ilmoitustoimintoa. Ohjeita on ohjeaiheessa OneGuiden ongelmien ilmoitustoiminnon käyttäminen Xbox Onessa.

Lisätietoja TV-palveluntarjoajista ja laitteista on TV-laitetietoja käsittelevillä keskustelupalstoilla.