Infrapunajatkokaapelien käyttäminen Xbox Onen kanssa

Yleiskuvaus

Xbox One ohjaa kotiteatterilaitteita Kinectin kautta infrapunasignaaleilla. Samaa tekniikkaa käyttävät myös kaukosäätimet. Jos kotiteatterin ohjaaminen Xbox Onesta tuottaa ongelmia ja muut vianmääritystavat ovat epäonnistuneet, voit ohjata kotiteatterijärjestelmää käyttämällä infrapunajatkokaapelia. Infrapunajatkokaapelin avulla infrapunasignaali saadaan kulkemaan suoraan laitteisiin, vaikka ne olisivat suljetussa kaapissa.

Infrapunajatkokaapelin käyttäminen kotiteatterilaitteiston hallintaan
Katso video Infrapunajatkokaapelin käyttäminen kotiteatterilaitteiston hallintaan. Huomautus Video on saatavilla vain englanniksi.

Tarvitsenko infrapunajatkokaapelin?

Infrapunajatkokaapeli voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

• Kinect-sensoria ei ole liitetty.
  • Laitteet ovat kaapissa tai niiden edessä on muita esteitä. Jopa kaappien lasiovet voivat estää infrapunasignaalin kulkemisen.
  • Auringonvalo pääsee paistamaan suoraan kotiteatterilaitteisiin.

Mikä infrapunajatkokaapeli on ja mitä se tekee?

Infrapunajatkokaapeli on ohut kaapeli, jonka päässä on infrapunalähetin tai -lähettimet. Kaapelilla voi lähettää infrapunasignaaleja niihin paikkoihin, joihin Kinect ei yllä. Lähettimen voi sijoittaa muutoin hankaliin tai ahtaisiin paikkoihin sekä tiloihin, joissa vaikkapa laitetelineet tai sisustusesineet estävät signaalin kulun.

Millaista infrapunajatkokaapelia Xbox Onen kanssa voi käyttää?

Xbox Onen kanssa toimivat melkein kaikki tavalliset myynnissä olevat infrapunajatkokaapelit, kunhan ne täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Kaapeli liitetään 3,5 mm:n liittimellä (samanlaisella kuin tavallisissa kuulokkeissa).
  • Kaapelissa on enintään kolme lähetintä.
  • Kyseessä on infrapunalähetin, ei vastaanotin.
  • 3,5 mm:n liittimessä on vain kaksi johdinta, kuten alla olevassa kuvassa.
3,5 mm:n liitintä esittävä kuva

Miten infrapunajatkokaapeli asennetaan?

Kuvassa on Xbox One -konsoli, joka on liitetty infrapunajatkokaapelilla toiseen laitteeseen.

Infrapunajatkokaapelin asentaminen on helppoa:

1. Kytke infrapunajatkokaapeli Xbox Onen takana olevaan infrapunaporttiin.
  2. Aseta lähettimet ohjattavien laitteiden lähistölle. Lähettimien muotoilu voi olla sellainen, että ne mahtuvat laitteen alle lähelle infrapunaikkunaa, tai niissä voi olla liimapinta, jolloin ne kiinnittyvät suoraan infrapunaikkunaan.
  3. Kokeile, onnistuuko laitteen ohjaus. Vaihda tarvittaessa lähettimien paikkaa.