Yhdistä Xbox One Xbox Live -palveluun Windows-tietokoneella reitittimen sijaan

Yleiskuvaus

Jos haluat yhdistää Xbox One -konsolisi Xbox Live -palveluun, eikä käytössäsi ole reititintä, voit yhdistää konsolisi Windows-tietokoneeseesi tai -taulutietokoneesi ja käyttää sen Internet-yhteyttä.

Xbox Live -yhteyden voi muodostaa ilman reititintä kahdella tavalla: Windowsin
Internet-yhteyden jakamisen ja verkkosillan avulla.

Ratkaisut

Windowsin Internet-yhteyden jakamisen käyttäminen

Voit jakaa Internet-yhteyden tietokoneen ja Xbox One -konsolin välillä käyttämällä Windowsin Internet-yhteyden jakamistoimintoa. Jos toimit näin, sekä konsoli että tietokone voivat käyttää Internetiä samaan aikaan.

Windowsin Internet-yhteyden jakamistoiminto edellyttää seuraavaa:

• Tietokone, jossa on kaksi verkkosovitinta
    Huomautus Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on kaksi verkkosovitinta, yksi langalliselle yhteydelle ja yksi langattomalle.
  • USB-modeemi, jossa on vähintään yksi Ethernet-yhteys
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 tai Windows 8
    Huomautus Windows 7 Starter -versio ei tue tätä ominaisuutta.
  • Nopea Internet-yhteys
  • tavallisella Ethernet-kaapelilla

Windowsin Internet-yhteyden jakamisen asetusten määrittäminen

Huomautus Seuraavissa vaiheissa näkyvät näyttökuvat ovat Windows 7:stä tai Windows 8:sta. Toimintavaiheet ovat kuitenkin samat myös aiemmissa Windows-versioissa, ellei toisin ole mainittu.

1. Napsauta Käynnistä-painiketta.
  2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun ncpa.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.
    Windows XP: napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Avaa-ruutuun ncpa.cpl ja valitse sitten OK.
Windows 7 Windows 8
Lähikuva Windows 7:n Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruudusta. Lähikuva Windows 8:n Haku-ruudusta.
  1. Napsauta jaettavaa verkkoyhteyttä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet. Jaettavan verkkoyhteyden tulee olla tietokoneen ja modeemin välinen yhteys, ei tietokoneen ja Xbox One -konsolin välinen yhteys.
Windowsin näytössä on langattoman verkon pikavalikko, josta on valittu Ominaisuudet-komento.
  1. Valitse Jakaminen-välilehti. Jos käytössä on Windows XP, valitse Lisäasetukset-välilehti.
Windowsin näytössä näkyy Langaton verkkoyhteys -toiminnon Ominaisuudet-valintaikkuna, josta on valittu Jakaminen-välilehti.
  1. Valitse Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys Internetiin tämän tietokoneen kautta ja valitse sitten OK.
  2. Odota, kunnes verkkoyhteyden tilaksi muuttuu Jaettu.
Windowsin Verkkoyhteydet-näyttö, josta on valittu Wi-Fi-verkko, ja sen tilana näkyy Jaettu
  1. Käynnistä selainohjelma ja yritä muodostaa Internet-yhteys. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä, varmista, että jaat ensisijaisen Internet-yhteyden vaiheessa 3.
  2. Liitä Ethernet-kaapelin yksi pää tietokoneen verkkoporttiin. Liitä kaapelin toinen pää konsolin takaosaan.
  3. Varmista konsolissa, että kaikkien verkkoasetusten määritys on Automaattinen.

Huomautus Jos olet muodostamassa yhteyttä langattomaan verkkoon tai jos olet määrittänyt PPPoE-asetukset, merkitse asetukset muistiin, koska ne on ehkä annettava myöhemmin.

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Verkko.
    5. Valitse Verkkoasetukset.
    6. Valitse Lisäasetukset.
    7. Valitse IP-asetukset ja sitten Automaattinen.
    8. Valitse DNS-asetukset ja sitten Automaattinen.
    9. Valitse Vaihtoehtoinen MAC-osoite ja sitten Tyhjennä.
    10. Valitse Käynnistä uudelleen.
  4. Testaa yhteyttä Xbox Live -palveluun. Voit tehdä tämän seuraavasti:
    1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
    2. Valitse Asetukset.
    3. Valitse Kaikki asetukset.
    4. Valitse Verkko.
    5. Valitse Verkkoasetukset.
    6. Valitse Testaa verkkoyhteyttä.

Internet-yhteyden jakamisongelmien vianmääritys

Ratkaisu 1: Varmista, että Windowsin Internet-yhteyden jakamisasetukset on määritetty oikein

Jos Jakaminen-välilehti ei ole näkyvissä tai Windows XP:ssä ei näy Salli muiden verkon käyttäjien muodostaa yhteys Internetiin tämän tietokoneen kautta -asetusta, kyse saattaa olla jokin seuraavista ongelmista:

• Tietokoneessa ei ole kahta verkkosovitinta. Tämän ongelman voi ratkaista asentamalla toisen verkkosovittimen tietokoneeseen tai tarkistamalla, toimivatko aiemmin asennetut verkkosovittimet oikein.
  • Saatat ehkä yrittää jakaa väärää verkkoyhteyttä. Voit ratkaista tämän ongelman toistamalla edellä olevan vaiheen 3 toimet ja valitsemalla eri verkkoyhteyden.

Ratkaisu 2: Määritä konsolin IP-asetukset manuaalisesti

Jos saat jommankumman seuraavista virhesanomista, kokeile alla olevia vaiheita.

Can't obtain an IP address from your router or modem (Reitittimen tai modeemin IP-osoitetta ei saada)
Your DNS server can't resolve Xbox Live server names (Käyttämäsi DNS-palvelin ei voi selvittää Xbox Live -palvelinnimiä)

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Verkko.
  5. Valitse Verkkoasetukset.
  6. Valitse Lisäasetukset ja sitten IP-asetukset.
  7. Valitse Manuaalinen. Sinua pyydetään antamaan IP-osoite. Kirjoita 192.168.0.2 ja valitse sitten Enter (Syötä).
  8. Sinua pyydetään sitten antamaan aliverkon peite. Kirjoita 255.255.255.0 ja valitse sitten Enter (Syötä).
  9. Seuraavaksi sinua pyydetään antamaan yhdyskäytävä. Kirjoita 192.168.0.1 ja valitse sitten Enter (Syötä).
  10. Valitse DNS settings (DNS-asetukset).
  11. Valitse Manual (Manuaalinen). Sinua pyydetään antamaan ensisijainen DNS-palvelin ja sitten toissijainen DNS-palvelin. Kirjoita molemmille palvelimille 192.168.0.1.
  12. Paina ohjaimen B-painiketta ja valitse Testaa verkkoyhteyttä.

Luo verkkosilta.

Jos sinulla on kannettava tietokone, jossa on sekä langallinen että langaton verkkosovitin, voit liittää Xbox One -konsolin Xbox Live -palveluun kannettavalla tietokoneella. Tällaista yhteystyyppiä kutsutaan verkkosillaksi. Tämä yhteys on nopea ja helppo muodostaa, mutta et voi olla yhteydessä Internetiin kannettavalla tietokoneella, kun se on yhteydessä konsoliin.

Verkkosillan käyttäminen edellyttää seuraavaa:

• Tietokone, jossa on kaksi verkkokorttia
      • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 tai Windows 8
        Huomautus Windows 7 Starter -versio ei tue tätä ominaisuutta.
      • Nopea Internet-yhteys
      • tavallisella Ethernet-kaapelilla

Verkkosillan määrittäminen

Huomautus Seuraavissa vaiheissa näkyvät näyttökuvat ovat Windows 7:stä tai Windows 8:sta. Toimintavaiheet ovat kuitenkin samat myös aiemmissa Windows-versioissa, ellei toisin ole mainittu.

1. Napsauta Käynnistä-painiketta.
      2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun ncpa.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.
        Windows XP: napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Avaa-ruutuun ncpa.cpl ja valitse sitten OK.
      Windows 7 Windows 8
      Lähikuva Windows 7:n Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruudusta. Lähikuva Windows 8:n Haku-ruudusta.
      1. Valitse kaksi verkkoyhteyttä, jotka haluat sillata. Voit tehdä tämän valitsemalla ensimmäisen verkkoyhteyden, painamalla CTRL-näppäintä ja pitämällä sitä painettuna ja valitsemalla sitten toisen verkkoyhteyden.
      Windowsin Verkkoyhteydet-näyttö, josta on valittu Wi-Fi-verkko, ja sen tilana näkyy Jaettu
      1. Napsauta jompaakumpaa valituista verkkoyhteyksistä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Siltaukset.
      Windowsin näytössä on lähiverkon pikavalikko, josta on valittu Siltaukset-komento.
      1. Odota, kunnes verkkoyhteyskuvake tulee näkyviin.
        Huomautus Uuden kuvakkeen nimi on Network Bridge (Verkkosilta). Kun kuvake tulee näkyviin, uusi yhteys on käyttövalmis.
      Windowsin Verkkoyhteydet-näyttö, jossa näkyvät käytettävissä olevat yhteydet sekä Verkkosilta, joka on valittu.
      1. Liitä Ethernet-kaapelin yksi pää kannettavan tietokoneen verkkoporttiin. Liitä kaapelin toinen pää konsolin takaosaan.
      2. Varmista konsolissa, että kaikkien verkkoasetusten määritys on Automaattinen.

Huomautus Jos olet muodostamassa yhteyttä langattomaan verkkoon tai jos olet määrittänyt PPPoE-asetukset, merkitse asetukset muistiin, koska ne on ehkä annettava myöhemmin.
        1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
        2. Valitse Asetukset.
        3. Valitse Kaikki asetukset.
        4. Valitse Verkko.
        5. Valitse Verkkoasetukset.
        6. Valitse Lisäasetukset.
        7. Valitse IP-asetukset ja sitten Automaattinen.
        8. Valitse DNS-asetukset ja sitten Automaattinen.
        9. Valitse Vaihtoehtoinen MAC-osoite ja sitten Tyhjennä.
        10. Valitse Käynnistä uudelleen.

Tämä palauttaa verkkoasetukset niiden oletusasetuksiksi. Tämä ei vaikuta muihin konsoliasetuksiin.

3. Testaa yhteyttä Xbox Live -palveluun. Toimi näin:
        1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
        2. Valitse Asetukset.
        3. Valitse Kaikki asetukset.
        4. Valitse Verkko.
        5. Valitse Verkkoasetukset.
        6. Valitse Testaa verkkoyhteyttä.