Xbox One -konsolin yhdistäminen Xbox Live -palveluun käyttämällä Mac-tietokonetta

Yleiskuvaus

Jos haluat yhdistää Xbox One -konsolisi Xbox Live -palveluun, eikä käytössäsi ole reititintä, voit muodostaa yhteyden Mac-tietokoneen kautta. Jos Mac-tietokoneesi on yhteydessä Internetiin ja siihen on asennettu AirPort-kortti, voit jakaa sen Internet-yhteyden konsolin kanssa. Sinun tarvitsee vain yhdistää Mac-tietokone konsoliin, ottaa Internet-jakaminen käyttöön, hakea tietokoneen DNS-palvelimen osoite ja määrittää konsolin verkkoasetukset.

Ratkaisut

Vaihe 1: Liitä verkkokaapeli ja ota Internet-jakaminen käyttöön

1. Liitä Ethernet-kaapelin yksi pää kannettavan Xbox One -konsolin takaosaan.
  2. Liitä kaapelin toinen pää Macin Ethernet-porttiin.
  3. Valitse Mac-tietokoneessa Omenavalikko > System Preferences (Järjestelmäasetukset) ja sen jälkeen Sharing (Jakaminen).
  4. Valitse Internet Sharing (Internet-jako).
  5. Valitse Share your connection from (Jaa internet-yhteytesi: portista:) -luettelosta AirPort.
  6. Valitse To computers using (Tietokoneille käyttäen portteja:) -luettelosta Ethernet-adapteri (en2).
Mac-tietokoneen Sharing System Preferences (Järjestelmäasetusten jako) -näyttö, josta on valittu Internet Sharing (Internet-jako) -valintaruutu

Vaihe 2: Hae Mac-tietokoneen DNS-palvelimen osoite

Seuraavaksi on haettava Mac-tietokoneen DNS-palvelimen osoite. Toimi näin:

1. Valitse Mac-tietokoneessa Omenavalikko > System Preferences (Järjestelmäasetukset) > Network (Verkko).
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Valitse DNS, ja ota ylös DNS-palvelinten kohdassa olevat numerot.
Mac-tietokoneen Network System Preferences (Verkon järjestelmäasetukset) -näyttö, josta on valittu DNS-välilehti
  1. Valitse OK.
  2. Valitse Ethernet.
  3. Valitse TCP/IP ja aseta Configure IPv4 (Määrittele IPv4) -arvoksi Off (Pois).
  4. Valitse Apply (Käytä).
Mac-tietokoneen Network System Preferences (Verkon järjestelmäasetukset) -näyttö, josta on valittu Wi-Fi-asetus

Vaihe 3: Määritä Xbox One -konsolisi verkkoasetukset

Muuta verkkoasetukset Xbox One -konsolilla. Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Verkko.
  5. Valitse Verkkoasetukset.
  6. Valitse Lisäasetukset ja sitten IP-asetukset.
  7. Valitse Manuaalinen. Sinua pyydetään antamaan IP-osoite. Kirjoita 192.168.2.2 ja valitse sitten Enter (Syötä).
Xbox Onen IP-osoite- ja asetusten vaihtonäyttö, jossa on näyttönäppäimistö
  1. Sinua pyydetään sitten antamaan aliverkon peite. Kirjoita 255.255.255.0 ja valitse sitten Enter (Syötä).
  2. Seuraavaksi sinua pyydetään antamaan yhdyskäytävä. Kirjoita 192.168.2.1 ja valitse sitten Enter (Syötä).
  3. Valitse DNS settings (DNS-asetukset).
  4. Valitse Manuaalinen. Sinua pyydetään antamaan ensisijainen DNS-palvelin ja sitten toissijainen DNS-palvelin.
Xbox Onen DNS-asetus- ja asetusten vaihtonäyttö, jossa on näyttönäppäimistö
  1. Anna vaiheessa 2 muistiin kirjoittamasi numerot ja valitse sitten Enter (Syötä).
  2. Paina ohjaimen B-painiketta ja valitse Testaa verkkoyhteyttä.

Konsolisi tulisi nyt jakaa Mac-tietokoneesi käyttämä Internet-yhteys Xbox Live -palveluun yhdistämistä varten.