Xbox Onen DoS- ja DDoS-hyökkäyksiä koskevat usein kysytyt kysymykset

Kun pelaat Xbox Livessä, saatat joutua palvelunestohyökkäyksen (eli DoS-hyökkäyksen) tai hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS-hyökkäyksen) kohteeksi. Tällaiset hyökkäykset saattavat tilapäisesti estää laitteesi (Xbox-konsolin tai tietokoneen) yhteyden Internetiin tai Xbox Liveen.

Jos sinulla on Xbox Live -tili, Xbox-konsoliisi voi kohdistua DoS- tai DDoS-hyökkäys toiselta Xbox Live -tilinhaltijalta. Xbox Liven pelaajat käyttävät DoS- ja DDoS-hyökkäyksiä joskus keskinäisinä kostotoimina.

Jos siis joudut DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, suosittelemme, että nollaat Internet-reitittimesi ja otat yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi (ISP). Jos tiedät, kuka DoS- tai DDoS-hyökkäyksen teki, voit myös lähettää pelaaja-arvostelun Xbox Liveen ja välttää hyökkääjää jatkossa.

Aiheet

Mikä on DoS- tai DDoS-hyökkäys?

DoS-hyökkäyksessä hyökkääjä tukkii kohteena olevan laitteen (esimerkiksi Xbox-konsolin tai tietokoneen) IP-osoitteen lähettämällä siihen suuren määrän ulkoisia ja turhia viestikyselyjä, jolloin laite ei voi muodostaa yhteyttä Internetiin eikä siksi myöskään Xbox Liveen. Hyökkäys ei kohdistu Xbox Liveen, vaan kohdelaitteen IP-osoitteeseen.

DDoS-hyökkäyksessä hyökkääjä käyttää useisiin tietokoneisiin asennettua haittakoodia, joka tunnistaa kohdelaitteen ja suorittaa hyökkäyksen. DDoS-hyökkäyksellä on siis suurempi vaikutus kohdelaitteeseen kuin vain yksittäisestä laitteesta tulevalla DoS-hyökkäyksellä.

Huomautus DoS- tai DDoS-hyökkäyksiä käytetään yleensä kostona jostain verkkopelin tapahtumasta. DoS- tai DDoS-hyökkääjä saattaa toisinaan etukäteen uhkailla pelaajaa sanomalla nollaavansa tämän IP:n (esimerkiksi "I'm going to IP boot you"), tukkivansa sen ("I'm going to flood your IP") tai potkivansa pelaajan pois Internetistä.

Mistä tiedän joutuneeni hyökkäyksen kohteeksi?

Jos Xbox-konsolisi joutuu DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, et todennäköisesti pysty muodostamaan konsolilla yhteyttä Xbox Liveen, ja asuntosi Internet-yhteys katkeaa kokonaan.

Mitä pitäisi tehdä, jos joudun hyökkäyksen kohteeksi?

Jos epäilet, että Xbox-konsolisi tai tietokoneesi on joutunut DoS- tai DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, toimi seuraavasti:

• Nollaa Internet-reititin.
  • Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan.
  • Jos olet varma siitä, kuka DoS- tai DDoS-hyökkääjä on:
    • Ota yhteyttä hyökkääjän Internet-palveluntarjoajaan.
    • Tee pelaajasta valitus Xbox Live -palvelussa. Valitse valituslomakkeessa luokaksi Tampering (Väärinkäyttö).
  • Vältä jatkossa kyseistä henkilöä Xbox Livessä.

Kuinka voin pysäyttää hyökkäyksen?

Jos DoS- tai DDoS-hyökkäys on käynnissä, Internet-reitittimen (eli DSL- tai kaapelimodeemin) nollaaminen voi keskeyttää DoS- tai DDoS-hyökkäyksen. Täydellinen nollaaminen edellyttää virran katkaisemista 5–10 minuutiksi. Tällä tavoin sinulle saatetaan määrittää uusi IP-osoite, johon hyökkääjä ei pääse käsiksi.

Jos DoS- tai DDoS-hyökkäys jatkuu edelleen, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Kuinka saan selville hyökkääjän?

Ottamalla yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi voit yrittää saada selville, kuka käynnisti DoS- tai DDoS-hyökkäyksen Xbox-konsoliasi tai tietokonettasi vastaan.

Pystyykö tukihenkilö selvittämään DoS- tai DDoS-hyökkääjän henkilöllisyyttä?

Xboxin tukihenkilöt eivät pysty selvittämään DoS- tai DDoS-hyökkääjän henkilöllisyyttä.

DoS- tai DDoS-hyökkääjän henkilöllisyyden selvittämiseksi sinun on otettava yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Mitä Xbox Live voi tehdä tällaisten hyökkäysten ehkäisemiseksi?

Xbox Live -palvelu ei pysty estämään DoS- tai DDoS-hyökkäyksiä, sillä ne kohdistuvat hyökkäyksen kohteena olevan laitteen IP-osoitteeseen, eivätkä ne tapahdu Xbox Live -palvelussa.

Lisätietoja DoS- ja DDoS-hyökkäysten torjumisesta saat Internet-palveluntarjoajaltasi.